Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to sie rozumie samo przez sie:) ja niestety jestem nałogowym zakładnikiem haczyków, fajek i wężyków. Co rano w pracy zasiadam z kubkiem kawy i zapisuje w kalendarzu wszystkie rzeczy do zrobienia w tym dniu, kartka zawsze podzielona jest na dwa zbiory: sprawy sluzbowe, sprawy prywatne i tak mamy przeglad zadań od zrobienia prezentacji biznesowej po " uzupełnienie odprysnietego lakieru na paznokciu kciuka" :) Moj Małż jak widzi te zapiski to zawsze stwierdza ze to jakies pierwsze stadium choroby psychicznej:) Pod koniec dnia sprawdzam fajki przy pozycjach (uuuu ale zabrzmialo:) ) jesli cos nie jest odfajkowane czuje jakis dziwny rodzaj rozdraznienia:)

o! to Ty jesteś niesamowicie zorganizowana!

ja mam tak, że jak coś chcę zrobić, to przebieram nogami żeby się za to zabrać (przykład: zeszlifowanie drzwi zewnętrznych przed samą zimą, bo NA PEWNO zdążę je przemalować; nie zdążyłam i będą straszyły do kwietnia);

za to jak nie chcę czegoś zrobić, to zwlekam do ostatniej chwili (przykład: podanie nowego konta do przelewania pensji zajęło mi dwa miesiące!)

no masakra jakaś po prostu!:)

Ten dywanik googulka fajny.

Dla mnie dywan, który ma jakikolwiek kolorek będzie się prezentował dobrze jedynie w białym otoczeniu - jak na zdjęciu, jest niemal biała/jasnobeżowa podłoga, listwy i mogę się założyć że i ściany. Ten dywanik jest taki sypialniany.

uff, honor uratowany :)

Witaj Kacha:)

zasłony masz PIĘKNE, PIĘKNE, PIĘKNE - a co Ci chodzi po głowie w zamian??? Masz coś na oku?

Lustro i fotel -gorąco popieram, na pewno dodadzą trochę kobiecego aranżu sypialni, i z pewnością będą praktyczne.

Fotel w welurze u Ciebie widzę, a lustro w srebrze.

Zabudowa pralni - a jak masz teraz??? Pokażesz???

I wiesz co?

Ty jesteś konkretna i zdecydowana, szczera dziewczyna. Jak coś nie sprawdza, to nie pieprzysz farmazonów, że jest ą,ę, finezja, szyk i styl, tylko prosto z mostu napiszesz, że niepraktyczne!!! To mi się u Ciebie bardzo podoba:)

kacha jak to fajnie, że się odezwałaś i taką listę fajną zrobiłaś i napisałaś to wszystko tym swoim stylem - od razu mi się weselej w pracy zrobiło jak to przeczytałam :D

Plany ambitne (dużo ich), dlatego życzę powodzenia przy odfajkowywaniu pozycji :lol2:

A powiedz jeszcze ten gazetnik to dawno temu kupowałaś w R.? Pewnie ich już nie ma? :p

Yokasta...jak nie siadzie w wiatrołapie to go przerzuce do pralni...ona wszystko przyjmie:)

Sharlotka.... w pralni na razie zabudowy jakiejkolwiek brak. ot pralka stoi a na ziemi wokol nie kosze z bielizna, spinaczami, mopy i miotly oparte o sciany. TRZA to wszystko uporzadkowac....zlew gospodarczy chcialam zamontowac...bardzo by sie przydał. Jesli chodzi o szczerosc w ocenie swoich wnetrzarskich wyborow to od jakiegos czasu chodzi mi po glowie pomysl na post pt HITY I KITY WYKONCZENIÓWKI KACHY, czyli co mi wyszlo a co nie, co mnie zaskoczylo w wykonczeniowce, co bym powtorzyla a co bym wypeirniczyła chocby zaraz. Mysle ze pozwolilby mi sie zmierzyc z pewnymi kwestiami:)Jesli chodzi o zaslony podoba mi sie pewiem material ale nie zdradze bo mnie zjedziecie :) hahaha

Pysiaczku... jak tylko bedzie dam Ci znać

ja ''lubim'' (tak mowi moj synek) bardzo :) ide odszukac u ciebie w dzienniku gdzie ty dokladnie chcesz to powiesic ale jeszcze raz, sa bardzo ladne!

nie szukaj wkleje Ci:) a tu chce to powiesic przedluzajac karnisz tak aby zaslony maskowaly te dwa kaloryfery

http://i2.fmix.pl/fmi1957/8add2fcf002b44064de29384/zdjecie.jpg

Kacha,

wiem, że Ci się narażę:D - ale IMO te białe są piękne w swojej prostocie.

Kwiatowe - jakieś takie za bogate mi się wydają.

A wiesz - Ty tu (u)rządzisz, to Twój dom, Tobie ma się podobać - jeśli marzysz o kwiatowych, to je kup i nie słuchaj głosów z FM.

Kacha I love Twoją listę ...z tym co jeszcze zrobić ja się nawet nie zabieram za spisywanie ...bo Wy tu o firankach a u mnie kibelkową prywatność chroni frotowe prześcieradło ...postery z TK Maxx po 99 zł ...rozbój w biały dzień ...ale jakoś nie mogłam znaleźć nic w rozsądnej cenie ...co do kwiatowej zasłony spuszczę na nią zasłonę milczenia ;) a co do chodniczka ja jestem bardzo za ...ale za takim tradycyjno - wiejskim (nie wiem jak to inaczej określić) ...kiedyś był taki w Ikea ...podobne widziałam w Jysk ale nie wiem, czy mają niebieskie

http://www.jysk.pl/210/243/5878400/a/catalog

u mojej babci były takie i wiążą się z nimi same dobre wspomnienia :) :)

Co do sypialni i zaslon, chce wprowadzic tam troche kobiecy nastrój..... tkaniny beda raczej na scianach niz na oknie wiec swiatla nie beda przeslaniac, a wieczorem bedzie mozna je zaciagnac i troche sie zamaskowac bo niestety te piekne zwiewne szmatki niczego nie zaslaniaja wieczorem....a tak zupelnie bezkompleksowa to ja nie jestem:) poza tym bardzo meczy mnie ta smutna monochromatycznosc (bo jakims czasie mieszkania stwierdzam ze to jednak nie moja bajka, dlatego tez tak bardzo meczy mnie dolny wcet , podoba mi sie bardzo ale mnie meczy...rozumiecie:)) chce przelamac te szare sciany wielkie powierzchnie bialych frontów szaf jakas faktura fajnym wzorem...ale broń Boże nie zadnym symetrycznym, stąd kwiaty, szary jest dokladnie w kolorze pasów na tapacie na przeciwleglej scianie i mysle ze zaslony beda takim kontrapunktem to stonowanej i monochrmoatycznej bazy. Aczkolwiek pozostaje w kolorystyce wnetrza czyli beż, szarość, biel.

Zobaczymy jak wyjdzie.... kupie probke materialu przyloze do scian zobacze, jak bedzie BLEE to Hanka zyska ladne poszewki na swoje poduszki:)

No i tak trzymaj. Mi sie podobaja, moze faktycznie wersja Beauty bylaby subtelniejsza. No i ja to bym upiela po bokach bo to moje zboczenie :) widzialam tez w sklepach jak fajnie czasami lacza dwa materialy. Np, od gory szeroki pas np w paski, czy gladki a potem twoje kwiaty. Nie mam zdjec, i sama bym nie umiala dobrac tak zeby pasowalo, ale naprawde fajnie to potrafia uszyc.