Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stan zageszczania trwa...ale ja niestety dostaje jedna wyplate w miesiacu nie 4:) wobec czego sciany za pare meisiecy nie beda puste, karnisz bedzie dlugi i dojdzie pare innych rzeczy, ale na razie moge sobie pozwolic na kupowanie do calego domu jednej rzeczy w miesiacu, a czasem wypadaja pilniejsze wydatki niz ramki za zdjecia i materialy (np naped do bramy:)

Stan zageszczania trwa...ale ja niestety dostaje jedna wyplate w miesiacu nie 4:) wobec czego sciany za pare meisiecy nie beda puste, karnisz bedzie dlugi i dojdzie pare innych rzeczy, ale na razie moge sobie pozwolic na kupowanie do calego domu jednej rzeczy w miesiacu, a czasem wypadaja pilniejsze wydatki niz ramki za zdjecia i materialy (np naped do bramy:)

Jak ja to dobrze znam:( No ale żeby nie siać defetyzmu, wrzucam linka dla osób takich jak my:):

http://www.apartmenttherapy.com/boston/10-diy-wall-art-ideas-that-anyone-can-do-150457

Mam nadzieję że wykorzystasz któryś z pomysłów. Ja właśnie się zebrałam w sobie, zakupiłam ramkę, ograbiłam benjamin moora z dużej ilości próbników kolorów i będę się inspirować punktem 4. zobaczymy co z tego wyjdzie:)

A jak Ci się widzi kolor żółty do szarości? Mnie najbardziej podpasowało zdjęcie 2 i 4, ale u siebie będę chyba dodawała do szarości róż (zobaczymy co na to mój mąż:)).

Kacha, co do wypłaty łączę się w bólu.

Podobałby mi się system zachodni - płacone co piątek, byleby stawka miesięczna stała się tygodniową.

Ale do tego, to bym musiała zawód zmienić :bash:

Nihiru...zalamie Cie ale zadne ze zdjec mi sie nie podoba:) (no moze oprocz nr 1) zóltego nie scierpiam...wole musztardowy do szarosci. I nie planuje w sypialni plamy koloru. Wychodze z zalozenia: albo wzór albo kolor. Kolor i wzor (nie w jednym, lecz osobno kolor i osobno wzór) to jak dwa grzyby do barszczu. Pewnie tego nie widac na zdjeciu ale wzor na zaslonach zdominował nieco przestrzen i mysle ze wystarczy, teraz dojdzie lustro w srebrnej ramie, duzy pikowany fotel, troche szpargałów, troche futra w postaci futrzanego koca i tyle. Geste, bialo - bezowo - szare wnetrze przelamane kwiecistym wzorem tkanin, i roznymi fakturami tkanin, narzut i koca na łóżku. Do tego czarne ramki na scianach i bedzie fajnie.....tzn tak sobie to wyobrazam:)

Przyszłam pieska powiesić - jak prosiłaś:lol2:

hmmm, choć ja raczej go też na szafce powieszę, bo do zasłon nic nie mam;) A do szafek - i owszem, ale nie wiem co:lol2:

Twoja koncepcja sypialni do mnie przemawia:yes: Z niecierpliwością czekam na resztę... szczególnie te ramki wrzuć - dużo wniosą do wnętrza.

Ja wczoraj kupiłam przepiękne czarne ramiki w tikeju - po 40-60 zł, w różnych rozmiarach, w tym dwie potrójne... śliczne:rolleyes:

Przyszłam pieska powiesić - jak prosiłaś:lol2:

hmmm, choć ja raczej go też na szafce powieszę, bo do zasłon nic nie mam;) A do szafek - i owszem, ale nie wiem co:lol2:

Twoja koncepcja sypialni do mnie przemawia:yes: Z niecierpliwością czekam na resztę... szczególnie te ramki wrzuć - dużo wniosą do wnętrza.

Ja wczoraj kupiłam przepiękne czarne ramiki w tikeju - po 40-60 zł, w różnych rozmiarach, w tym dwie potrójne... śliczne:rolleyes:

O wrzuc zdjecie ramek koniecznie...myslicie ze kropla czarnego koloru w postaci ramek to dobry kierunek, czy raczej isc w srebrne ramy lub w biale?

Stoliki nocne to zakup na szybko mojego małza bo juz nie znosil kladzenia wszystkiego na ziemi....ja jakos je akceptuje ale szału dupy ni ma:)

Kazdy kto czasem tu zaglada, wie jak bardzo sen z powiek spedza mi moja łazienka. Mialam na poczatku jakas jej wizje, potem w ferworze wykonczeniowki tysiaca inspiracji i setek "dobrych rad" gdzies zgubilam wątek. Potem bylo tysiac nerwowych pomyslów i histeryczne poszukiwania wyjscia z sytuacji, w koncu rezygnacja, olanie tematu i pogodzenie sie ze stanem rzeczy. Jak tylko troche odpoczełam od tematu pojawil sie wreszcie pomysl.

Łazienka inspirowana natura, łazienka w stylu ECO. Inspiracja byly dwa zdjecia:

http://i3.fmix.pl/fmi1006/2bd2ae70001c4b854ecea08b/zdjecie.jpg

oraz ta lazienka (pomijajac to dziwne cos na srodku podlogi)

http://i3.fmix.pl/fmi1403/95c21d3800214e2c4ecea14e/zdjecie.jpg

Pomyslalam ze kropla zieleni w postaci pieknych rycin botanicznych podkresli powiazanie z natura i zrobi to cos :) poszukiwania rycin trwaly tygodnie, w koncu znalazlam zdjecia atlasu boatnicznego z 1810 roku w necie i wydrukowalam na płótnie obrazki paprotników, efekt moim zdaniem rewelacja. Absolutnie wyszly doskonale!

http://i2.fmix.pl/fmi2482/5ce1d65d000baf974ecea117/zdjecie.jpg

troche szczegółów

http://i2.fmix.pl/fmi2180/849a96c1001ae2964ecea121/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi980/d3787bca002bd7694ecea12b/zdjecie.jpg

efekt na scianie

http://i2.fmix.pl/fmi770/dba7c299000f78a74ecea141/zdjecie.jpg

A co ma drugie zdjecie inspiracyjne do mojej lazienki??? Pod ta rycina zawieszona wyżej beda staly ksiazki...coz nie udawajmy ze nie czytamy w kiblu:) inspiracja nr 2 przekonala mnie ze nie krycie sie z tym, moze dobrze wygladac w lazience:)

Pokazuje tylko fragment lazienki gdyz wciaz ulega ona pewnym przemianom.

Ryciny są obłędne :wiggle:

A wydrukowanie ich na płótnie tylko podniosło ich walory estetyczne, że się tak górnolotnie wyrażę.

Najpierw miałam marudzić, że nie wiszą na jednej wysokości.

Potem przeczytałam wyjaśnienie. Akceptuję je :lol2:

Chociaż, ja bym wolała wstawić jakiś stoliczek/gazetnik na książki a ramki powiesić równo.

No, ale to ja. Skrzywiona na punkcie symetrii, która ponoć jest estetyką głupców :rotfl:

Ryciny są obłędne :wiggle:

A wydrukowanie ich na płótnie tylko podniosło ich walory estetyczne, że się tak górnolotnie wyrażę.

Najpierw miałam marudzić, że nie wiszą na jednej wysokości.

Potem przeczytałam wyjaśnienie. Akceptuję je :lol2:

Chociaż, ja bym wolała wstawić jakiś stoliczek/gazetnik na książki a ramki powiesić równo.

No, ale to ja. Skrzywiona na punkcie symetrii, która ponoć jest estetyką głupców :rotfl:

No co ty:o Właśnie tak powieszone wyglądają obłędnie (niezależnie od tego czy będą poniżej książki czy nie - swoją drogą, świetna inspiracja, świetna droga:yes:) - z mojej strony pełen respect:yes: