Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdopingowana...a wlaściwie przymuszona przez pewną panne ktorej nick przypomina pewien wypiek:) zamieszczam swoj post pt.:

HITY I KITY WYKOŃCZENIÓWKI KACHY:)

zacznijmy może najpierw od Kuchni

- zabudowa KIT - serdecznie załuję ze zdecydowalam się na zabudowe na wymiar, przy białej lekko angielskiej kuchni mozna znaleźć kupę fajnych frontów w Ikei (Lidingo jest slicznym frontem i niemalze identycznym z tym ktory obecnie mam)

ikea_lidingo.jpg

Wystarczy tylko nie instalowac ikeowskich uchwytów tylko poszukac cos mniej standardowego by nadac ikeowskiemu frontowi fajnego sznitu ktory powoduje ze nikt nie rozpoznaje juz w nim ikeowskiego produktu. Czemu tak bardzo zawiodla mnie kuchnia na wymiar...kazdy kto czytal wie....w Ikei mialabym gwarancje, biuro obslugi klienta, jakis numer i mail pod ktory moglabym powrzeszczec w razie problemów a tak stolarz zmienil telefon mowiac oglednie jest nieuchwytny i ma mnie i moje reklamcje gleboko w d... Tylko blagam nie mówcie mi zebym poszla z nim do sadu.... sa dni kiedy zastanwiam sie czy czasu starczy mi dzis na wymycie zebow czy moze umalowanie oka a co dopiero jakies procesy z podwykonwacami:)

- zlew KIT/HIT-. Bialy ceramiczny domsjo z Ikea....brudzi sie paskudnie....po kilku tygodniach walki cifami, octami, sodami i innymi pierdami zalalam go w akcie kuchennej desperacji DOMESTOSEM. I wiecie co? POMOGŁO:) od tamtej pory zalewam go solidnie raz w tygodniu domestosem i nic mu sie nie dzieje. To taka rada dla wszystkich ktorzy chcieliby ceramiczny zlew a boja sie zaciekow.

- podloga oktagonalna HIT -uwielbiam ją...ale tylko i wylacznie polecam z czarna fugą. Na scianach dalam bialego mugata z biala fuga i zaluje...moglam dac tez czarna jak na podlodze...cegielki ladnie by sie odcinały i odpadałby mi problem szorowania fug

- czarna plyta gazowa pieciopalnikowa HIT - polecam kuchenki na 5 palnikow (jesli ktos gotuje oczywiscie:) sa bardzo wygodne, potrafimy z mezem gotowac nawet we dwoje. On po swojej stronie kuchenki ma swoj blat i 2 palniki ja po swojej stronie blat i 2 palniki a tym najwiekszym piatym sie dzielimy:) poza tym czarna plyta okazala sie niezamierzonym Hitem. Poprzednia srebrna ciagle czyscialam i przecieralam. Na tej nie widac smug, malych plamek tluszczu nie przejmuje sie maziami po detergentach bo ich po prostu nie widac

- roleta rzymska HIT montaz KIT:) - roleta rzymska jest super, polecam tylko i wylacznie system lancuszkowy, warto zaplacic ciut wiecej. Kitem jest tylko w moim wypadku montaz, ktory powierzylam osobistemu malzonkowi:) kiedys wpadl do nas znajomy ktory pracowal w firmie montujacej zaluzje i az zdjecia komorka robil zwiajac sie ze smiechu, bo pierwszy raz widzial ze ktos zamontowal odrotnie mechanizm i zyl przez pare miesiecy w przeswiadczeniu ze tak ma to wygladac i ten lancuszek ma tak chodzic:) odkad zeyje w tej swiadomosci ...to juz nie jset to samo zycie:)

Na dziś tyle mojego testamentu wykonczeniowego. W przyszlosci zmierze sie z salonem, listwami przypodlogowymi, nietrafionymi zakupami i z kolejnymi pracami recznymi mojego Małza:)

Kacha,super,że tak to zebrałaś! Mnie przyda się napewno! :)

ps. Uwielbiam Twój styl pisania! :)

czasem mam wrazenie ze kompletnie nie rozumiecie tego mojego strumienia swiadomosci...w mojej ocenie pisze ...jak gadam..czyli szybko i bez cienia refleksji na tym co z siebie wypluwam i niestety kompletnie nie uzywam interpunkcji co pewnie jest dosc drastyczne w odczycie. PYTANIE TECHNICZNE DO CZYTELNIKOW: czy mam uzywac interpunkcji? czy Wam to nie przeszkadza?

oj to ja mam jedną ...dla tych co dopiero zaczynają budowę domów większych i sami projektują gniazdka i włączniki światła ...warto prześledzić czy da się bez problemu "dojść" od drzwi do najodleglejszego fragmentu domu i wygodnie włączać światła ...u mnie niestety jest problem na korytarzu górnym, gdzie trzeba kawałek pokonać w ciemnościach do następnego włącznika ...przy małych dzieciach - masakra

Czytam od jakiegoś czasu, oglądam, podglądam i podsłuchuję.....

lasche, kacha.crac, magdaZZZ, aneta S, magda1218, psosin, narendil i jeszcze kilka innych forumowiczek, które łączą podobne gusta - fajne blogi, ciekawe pomysły, inspiracje, przydatne uwagi porady. fajnie, że jesteście.

Mój dom dopiero w trakcie budowy, niebawem ssz, ale oczywiście myślami jestem daleko przyszłości.

Ostatnio kupiłam dwie rolki tapety, bardzo mi się podobała !!!! ale jeszcze nie mam pomysłu na jej przeznaczenie.

w moich wnetrzach planuję biel, czerń, szary, może odrobina złota, srebra z dodatkiem błękitu lub pudrowego różu ?

Wnętrza przytulne i praktyczne.

Pomocy!!! Pomożecie?

o czym pamiętać, hity i kity (Twoje kacha juz mi dały do myślenia - dzięki), za i przeciw, sklepy warte polecenia itp.

Mój obecny dylemat to drzwi wejściowe - jakie?

Buduję sama tzn bez technicznego wsparcia faceta więc momentami mam wątpliwości czy zdołam doprowadzić budowę do końca.

Musiałam się wygadać, sorki, że na Twoim wątku kacha...

All the best w nowym roku!!!

Czytam od jakiegoś czasu, oglądam, podglądam i podsłuchuję.....

lasche, kacha.crac, magdaZZZ, aneta S, magda1218, psosin, narendil i jeszcze kilka innych forumowiczek, które łączą podobne gusta - fajne blogi, ciekawe pomysły, inspiracje, przydatne uwagi porady. fajnie, że jesteście.

Mój dom dopiero w trakcie budowy, niebawem ssz, ale oczywiście myślami jestem daleko przyszłości.

Ostatnio kupiłam dwie rolki tapety, bardzo mi się podobała !!!! ale jeszcze nie mam pomysłu na jej przeznaczenie.

w moich wnetrzach planuję biel, czerń, szary, może odrobina złota, srebra z dodatkiem błękitu lub pudrowego różu ?

Wnętrza przytulne i praktyczne.

Pomocy!!! Pomożecie?

o czym pamiętać, hity i kity (Twoje kacha juz mi dały do myślenia - dzięki), za i przeciw, sklepy warte polecenia itp.

Mój obecny dylemat to drzwi wejściowe - jakie?

Buduję sama tzn bez technicznego wsparcia faceta więc momentami mam wątpliwości czy zdołam doprowadzić budowę do końca.

Musiałam się wygadać, sorki, że na Twoim wątku kacha...

All the best w nowym roku!!!

Poczułam się tak troszkę wywołana;) więc pozwolę sobie u Kachy CI odpowiedzieć:lol:

Skoro nas czytasz... śledzisz nasze dylematy - to Ty już wszystko wiesz dziewczyno:lol2:

Wpadaj śmiało do nas na wątki, z każdym pytankiem - jak widzisz tu każdy chętnie pomoże:yes:

Pozdrawiam:bye:

Kacha super to Twoje podsumowanie...ja aż boję się robić u siebie bo wyszło by na to, że muszę nowy dom wybudować...odnosnie zlewu ceramicznego, to chyba kwestia ceramiki, mój jest z VB i jestem zachwycona! w życiu bym go nie zamieniła na uzywany przez ostatnie lata stalowy...przecieram mikrofibrą i jest lśniący i czyściutki, raz w tygodniu traktuje cifem, zwłaszcza okolice odpływu...

Oj tam Oj tam z tymi peanami pochwalnymi jak tu sto psow zaiweszam na wlasnej chałpie a Wy wszystkie klaszczecie z zachwytu:)

Arrass... na pewno forum bedzie bardzo przydatne ale uwazaj ono ma tez swoja potezna wadę....zapewne kiedys ja odkryjesz:)...kazda z nas miala przez nie zalamanie nerwowe wiec ja Cie tak ochoczo ni bede zachecala do swojego watku, czytaj ogladaj komentuj a jak bedziesz sie czula na silach to zakładaj watek:) A co braku meskiego wspracia to moze wlasnie jego brak pozwoli Ci wybudowac swoj wymarzony dom:) nie jedna z nas przez to meskie wsparcie musi teraz na co dzien lipić sie na takie kwiotki swojego kompromisu wobec tego meskiego wsparcia ze czasem naprawde jego brak nie bylby najgorszy:)

Hity i Kity saluuunowe:)

Na calym dole mam ogrzewanie podlogowe (przypominam ze kupilam dom wobec czego stan taki zastalam). Niestety wymarzone olejowane deski odpadaly z powodu ogrzewania podlogowego, musialo byc cos co przepusci cieplo a nie jest plytka. Te nigdy do mnie nie przemawialy poza lazienka.

Chcialam koniecznie cos co bedzie przypominalo choc troche deske, znalazlam panel z V fuga imitujacy metrowe dechy

http://i3.fmix.pl/fmi1236/0816838f0017cec24de2934b/zdjecie.jpg

panel firmy classen. HIT - panel polozony na korku rzeczywiscie przepuszcza cieplo podlogówki (mniej niz plytka tak powiedzmy o 25%, ale przepuszcza...a bardzo sie balam ze poloze panele i bedzie problem z przewodnictwem ciepla poniewaz rozne sa opinie) KIT -no kuzwa jego mac...to panel jednak:( do szalu doprowadzaja mnie wieczne mazie na nim. Ciagle zmywam w rozne strony , w prawo, w lewo zmiEnim mopy juz chyba czesciej niz moj mąż skarpetki:), ciagle kupuje nowe plyny i wciaz sa mazie. CZY KTOS WIE CO JA MAM ZROBIC Z TYMI ZAS.....YMI MAZIAMI?!