kacha.crac 27.12.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA Buuuuzia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.01.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Zdopingowana...a wlaściwie przymuszona przez pewną panne ktorej nick przypomina pewien wypiek:) zamieszczam swoj post pt.: HITY I KITY WYKOŃCZENIÓWKI KACHY:) zacznijmy może najpierw od Kuchni - zabudowa KIT - serdecznie załuję ze zdecydowalam się na zabudowe na wymiar, przy białej lekko angielskiej kuchni mozna znaleźć kupę fajnych frontów w Ikei (Lidingo jest slicznym frontem i niemalze identycznym z tym ktory obecnie mam) Wystarczy tylko nie instalowac ikeowskich uchwytów tylko poszukac cos mniej standardowego by nadac ikeowskiemu frontowi fajnego sznitu ktory powoduje ze nikt nie rozpoznaje juz w nim ikeowskiego produktu. Czemu tak bardzo zawiodla mnie kuchnia na wymiar...kazdy kto czytal wie....w Ikei mialabym gwarancje, biuro obslugi klienta, jakis numer i mail pod ktory moglabym powrzeszczec w razie problemów a tak stolarz zmienil telefon mowiac oglednie jest nieuchwytny i ma mnie i moje reklamcje gleboko w d... Tylko blagam nie mówcie mi zebym poszla z nim do sadu.... sa dni kiedy zastanwiam sie czy czasu starczy mi dzis na wymycie zebow czy moze umalowanie oka a co dopiero jakies procesy z podwykonwacami:) - zlew KIT/HIT-. Bialy ceramiczny domsjo z Ikea....brudzi sie paskudnie....po kilku tygodniach walki cifami, octami, sodami i innymi pierdami zalalam go w akcie kuchennej desperacji DOMESTOSEM. I wiecie co? POMOGŁO:) od tamtej pory zalewam go solidnie raz w tygodniu domestosem i nic mu sie nie dzieje. To taka rada dla wszystkich ktorzy chcieliby ceramiczny zlew a boja sie zaciekow. - podloga oktagonalna HIT -uwielbiam ją...ale tylko i wylacznie polecam z czarna fugą. Na scianach dalam bialego mugata z biala fuga i zaluje...moglam dac tez czarna jak na podlodze...cegielki ladnie by sie odcinały i odpadałby mi problem szorowania fug - czarna plyta gazowa pieciopalnikowa HIT - polecam kuchenki na 5 palnikow (jesli ktos gotuje oczywiscie:) sa bardzo wygodne, potrafimy z mezem gotowac nawet we dwoje. On po swojej stronie kuchenki ma swoj blat i 2 palniki ja po swojej stronie blat i 2 palniki a tym najwiekszym piatym sie dzielimy:) poza tym czarna plyta okazala sie niezamierzonym Hitem. Poprzednia srebrna ciagle czyscialam i przecieralam. Na tej nie widac smug, malych plamek tluszczu nie przejmuje sie maziami po detergentach bo ich po prostu nie widac - roleta rzymska HIT montaz KIT:) - roleta rzymska jest super, polecam tylko i wylacznie system lancuszkowy, warto zaplacic ciut wiecej. Kitem jest tylko w moim wypadku montaz, ktory powierzylam osobistemu malzonkowi:) kiedys wpadl do nas znajomy ktory pracowal w firmie montujacej zaluzje i az zdjecia komorka robil zwiajac sie ze smiechu, bo pierwszy raz widzial ze ktos zamontowal odrotnie mechanizm i zyl przez pare miesiecy w przeswiadczeniu ze tak ma to wygladac i ten lancuszek ma tak chodzic:) odkad zeyje w tej swiadomosci ...to juz nie jset to samo zycie:) Na dziś tyle mojego testamentu wykonczeniowego. W przyszlosci zmierze sie z salonem, listwami przypodlogowymi, nietrafionymi zakupami i z kolejnymi pracami recznymi mojego Małza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 03.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Kacha,super,że tak to zebrałaś! Mnie przyda się napewno! ps. Uwielbiam Twój styl pisania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 THE BEST I THE WORST by Kacha ...super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.01.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Kacha,super,że tak to zebrałaś! Mnie przyda się napewno! ps. Uwielbiam Twój styl pisania! czasem mam wrazenie ze kompletnie nie rozumiecie tego mojego strumienia swiadomosci...w mojej ocenie pisze ...jak gadam..czyli szybko i bez cienia refleksji na tym co z siebie wypluwam i niestety kompletnie nie uzywam interpunkcji co pewnie jest dosc drastyczne w odczycie. PYTANIE TECHNICZNE DO CZYTELNIKOW: czy mam uzywac interpunkcji? czy Wam to nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 03.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ja kminię wszystko Może dlatego,że też szybko gadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.01.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No to gites...wszystkie Kachy maja predką rozkmine:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 03.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Kacha lov u:lol2: Dobra sprawa z tymi hitami/kitami:yes: Baaardzo przydatna sprawa... leć dalej z koksem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 03.01.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No Prosze prosze i sama Magdalena w mych skromnych progach:) jutro cos pewnie jeszcze sklece dzis juz opadam z sil, jesli macie jakies swoje uwagi, przemyslenia, piszcie. Moze komus przyda sie taka dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 oj to ja mam jedną ...dla tych co dopiero zaczynają budowę domów większych i sami projektują gniazdka i włączniki światła ...warto prześledzić czy da się bez problemu "dojść" od drzwi do najodleglejszego fragmentu domu i wygodnie włączać światła ...u mnie niestety jest problem na korytarzu górnym, gdzie trzeba kawałek pokonać w ciemnościach do następnego włącznika ...przy małych dzieciach - masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 05.01.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Czytam od jakiegoś czasu, oglądam, podglądam i podsłuchuję.....lasche, kacha.crac, magdaZZZ, aneta S, magda1218, psosin, narendil i jeszcze kilka innych forumowiczek, które łączą podobne gusta - fajne blogi, ciekawe pomysły, inspiracje, przydatne uwagi porady. fajnie, że jesteście. Mój dom dopiero w trakcie budowy, niebawem ssz, ale oczywiście myślami jestem daleko przyszłości. Ostatnio kupiłam dwie rolki tapety, bardzo mi się podobała !!!! ale jeszcze nie mam pomysłu na jej przeznaczenie. w moich wnetrzach planuję biel, czerń, szary, może odrobina złota, srebra z dodatkiem błękitu lub pudrowego różu ?Wnętrza przytulne i praktyczne.Pomocy!!! Pomożecie?o czym pamiętać, hity i kity (Twoje kacha juz mi dały do myślenia - dzięki), za i przeciw, sklepy warte polecenia itp.Mój obecny dylemat to drzwi wejściowe - jakie? Buduję sama tzn bez technicznego wsparcia faceta więc momentami mam wątpliwości czy zdołam doprowadzić budowę do końca. Musiałam się wygadać, sorki, że na Twoim wątku kacha... All the best w nowym roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.01.2012 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Czytam od jakiegoś czasu, oglądam, podglądam i podsłuchuję..... lasche, kacha.crac, magdaZZZ, aneta S, magda1218, psosin, narendil i jeszcze kilka innych forumowiczek, które łączą podobne gusta - fajne blogi, ciekawe pomysły, inspiracje, przydatne uwagi porady. fajnie, że jesteście. Mój dom dopiero w trakcie budowy, niebawem ssz, ale oczywiście myślami jestem daleko przyszłości. Ostatnio kupiłam dwie rolki tapety, bardzo mi się podobała !!!! ale jeszcze nie mam pomysłu na jej przeznaczenie. w moich wnetrzach planuję biel, czerń, szary, może odrobina złota, srebra z dodatkiem błękitu lub pudrowego różu ? Wnętrza przytulne i praktyczne. Pomocy!!! Pomożecie? o czym pamiętać, hity i kity (Twoje kacha juz mi dały do myślenia - dzięki), za i przeciw, sklepy warte polecenia itp. Mój obecny dylemat to drzwi wejściowe - jakie? Buduję sama tzn bez technicznego wsparcia faceta więc momentami mam wątpliwości czy zdołam doprowadzić budowę do końca. Musiałam się wygadać, sorki, że na Twoim wątku kacha... All the best w nowym roku!!! Poczułam się tak troszkę wywołana;) więc pozwolę sobie u Kachy CI odpowiedzieć Skoro nas czytasz... śledzisz nasze dylematy - to Ty już wszystko wiesz dziewczyno:lol2: Wpadaj śmiało do nas na wątki, z każdym pytankiem - jak widzisz tu każdy chętnie pomoże:yes: Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.01.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 arrass, a może załóż własny? Będziesz miała wszystko w jednym miejscu Czas szybko płynie i ani się obejrzysz a będziesz malowała i tapetowała ściany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.01.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Tutaj jest podobny, bardzo ciekawy wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?18808-Czego-w-urz%C4%85dzaniu-domu-nie-zrobiliby%C5%9Bcie-ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.01.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kacha super to Twoje podsumowanie...ja aż boję się robić u siebie bo wyszło by na to, że muszę nowy dom wybudować...odnosnie zlewu ceramicznego, to chyba kwestia ceramiki, mój jest z VB i jestem zachwycona! w życiu bym go nie zamieniła na uzywany przez ostatnie lata stalowy...przecieram mikrofibrą i jest lśniący i czyściutki, raz w tygodniu traktuje cifem, zwłaszcza okolice odpływu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.01.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Kaśka,wymiatasz po prostu ze swoim sposobem bycia i pisania!!! Uwielbiam Twoją otwartość, szczerość i konkrety - no to czekamy na listę hitów/ kitów całego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 05.01.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Oj tam Oj tam z tymi peanami pochwalnymi jak tu sto psow zaiweszam na wlasnej chałpie a Wy wszystkie klaszczecie z zachwytu:) Arrass... na pewno forum bedzie bardzo przydatne ale uwazaj ono ma tez swoja potezna wadę....zapewne kiedys ja odkryjesz:)...kazda z nas miala przez nie zalamanie nerwowe wiec ja Cie tak ochoczo ni bede zachecala do swojego watku, czytaj ogladaj komentuj a jak bedziesz sie czula na silach to zakładaj watek:) A co braku meskiego wspracia to moze wlasnie jego brak pozwoli Ci wybudowac swoj wymarzony dom:) nie jedna z nas przez to meskie wsparcie musi teraz na co dzien lipić sie na takie kwiotki swojego kompromisu wobec tego meskiego wsparcia ze czasem naprawde jego brak nie bylby najgorszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 05.01.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Hity i Kity saluuunowe:) Na calym dole mam ogrzewanie podlogowe (przypominam ze kupilam dom wobec czego stan taki zastalam). Niestety wymarzone olejowane deski odpadaly z powodu ogrzewania podlogowego, musialo byc cos co przepusci cieplo a nie jest plytka. Te nigdy do mnie nie przemawialy poza lazienka. Chcialam koniecznie cos co bedzie przypominalo choc troche deske, znalazlam panel z V fuga imitujacy metrowe dechy http://i3.fmix.pl/fmi1236/0816838f0017cec24de2934b/zdjecie.jpg panel firmy classen. HIT - panel polozony na korku rzeczywiscie przepuszcza cieplo podlogówki (mniej niz plytka tak powiedzmy o 25%, ale przepuszcza...a bardzo sie balam ze poloze panele i bedzie problem z przewodnictwem ciepla poniewaz rozne sa opinie) KIT -no kuzwa jego mac...to panel jednak:( do szalu doprowadzaja mnie wieczne mazie na nim. Ciagle zmywam w rozne strony , w prawo, w lewo zmiEnim mopy juz chyba czesciej niz moj mąż skarpetki:), ciagle kupuje nowe plyny i wciaz sa mazie. CZY KTOS WIE CO JA MAM ZROBIC Z TYMI ZAS.....YMI MAZIAMI?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.01.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 nie wiem nic na temat maziów, ale bardzo mi się podobają te szare zasłony i abażury w zestawieniu z wikliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts