Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Skale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

CZY KTOS WIE CO JA MAM ZROBIC Z TYMI ZAS.....YMI MAZIAMI?!

Olać ? :) Witam, rozbawasz mnie do łez czasami :)

Podczytuje, nie gadam :) ale pozdrawiam :)

No to teraz Ty mnie rozbawiłas...:) olewam co drugi dzien...woda z plynem i dalej gó...:) i nie podczytuj, bo skoro mnie rozbawiasz to znaczy ze musisz sie tu udzielac:)

panel firmy classen. HIT - panel polozony na korku rzeczywiscie przepuszcza cieplo podlogówki (mniej niz plytka tak powiedzmy o 25%, ale przepuszcza...a bardzo sie balam ze poloze panele i bedzie problem z przewodnictwem ciepla poniewaz rozne sa opinie)

A to mnie zastrzeliłaś- są panele specjalnie przeznaczone na podłogówkę (o odpowiedniej grubości) i przepuszczają 100%;) tak jak nasze belgijskiej firmy Balterio. Tanie nie były jak na panel, bo 1m2=125 zł. Nie wiem czy cena ma znaczenie, czy producent, ale u nas żadnych- powtarzam żadnych mazi nie ma. Panele są myte normalnym płynem do paneli- może za dużo go wlewasz i stąd te mazie?

Kacha nie szalej z tym częstym myciem, bo nie zaleca się częstego mycia paneli- a jeżeli to takim lekko wilgotnym mopem.:)

Z tymi płynami to dziewczyny mają rację, im więcej ich nalejesz tym więcej mazi, ścierki lub mopy z mikrofribry są najlepsze.jak ścierka jest nówka żadne płyny nie są potrzebne, bród schodzi bez trudu bez mazi, smug czy temu podobnych. U nas się sprawdzają przy małym dziecku, psie huskim krążącym dom-ogród-ogród-dom oraz eM chodzącym w nierzadko w butach. Pozdrawiam

Dobra....napisalam ze JA MYJE PANELE CODZIENNIE? ups:) powinnam napisac: SĄ MYTE CODZIENNIE:) Ja myje je raz w tygodniu:) spoko mam dwojke dzieci i prace w pelnym etacie, chyba nie podejrzewacie mnie o takie bezecenstwa! na szczescie mam nianie pedantke:) dam JEJ w takim razie na wstrzymanie!

Mop z mikrofibry...hmmmm mam viledy taki płaski a z czego on jest nie wiem....Kupie moze nowy wlasnie z mikrofibry i zaczne na poczatek bez plynow.

Sharlot...to sa zdjecia z maja 2011 roku zaraz po przeprowadzce, naprawde nie ma co wrzucac bo za wiele od tamtej pory sie nie zmienilo:) No moze tylko wrzuce Wa zdjecia jak wyglada komienk z zaladowanym pod sufit drewnem. Przy okazji tematu DEMENTUJE plotki ktore pojawily sie na moim watku przy okazji kominka i drewna w domu i chmary pajakow. Absolutnie nie stwierdzam ze z drewna wychodzilo jakies robactwo. Kolo kominka we wnece weszlo pol kubika drewna i uwierzcie na slowo ze kompletnie nie notowalam w domu jakiegos masakrycznego wzrostu upajeczenia, zarobaczenia i innych cyrków.

Powiedz niani,żeby dziećmi się zajęła a nie myciem tych cholernych paneli,bo im to na dobre wcale nie zrobi (ani dzieciom,ani panelom):rotfl: Foty foty będą foty !!!Jezu, ja też nienawidzę pająków i wszelkiego robactwa... brrr:bash:

Dziecko spi (starsze lata juz do przedszkola) w ciagu dnia tak ze 3 godziny wiec szukam jej zajecia:) no to poszukam jej innego:)

Ja tez za pajakami nie przepadam wiec bylam pos...na jak ktos mi napisal ze drewno w domu to kupa pająkow i robali. Na szczescie sie nie sprawdzilo:)

Jakby to była moja niania, to ja bym zleciła prasowanie... hihi :)

Prasowanie to byl temat rzeka, trzy razy z niania robiliysmy podejscia do tego tematu. Nie dala sie namowic na prasowanie, za ta sama stawke bo u nas prasowania byly GÓRY. skonczylo sie na tym ze nie ma od trzech miesiecy juz zadnego prasowania. Przestalam prasowac!:) Przyjaciolki mnie zrugaly ze zle wieszam pranie (bo wiecznie im gledziłam: ...kino? sorry dziewczyny ale mam prasowanie! czy mozemy sie wspolnie alkoholizowac a ja w miedyczasie bede prasowac jedna reka?:) No kuzwa prasowanie to bylo u mnie never ending story!

W koncu pokazaly mi magiczny sposob wieszania ktory sam prasuje i sie skonczylo:) prasuje obecnie tylko i wylacznie meskie koszule i swoje jakies tam bluzeczki czy spodniczki.

prasowanie to bylo u mnie never ending story!

W koncu pokazaly mi magiczny sposob wieszania ktory sam prasuje i sie skonczylo:) prasuje obecnie tylko i wylacznie meskie koszule i swoje jakies tam bluzeczki czy spodniczki.

No ja nie przepadam za prasowaniem (chyba nawet więcej niż nie przepadam...) robię to bo muszę ... czasem mi się chce,jak leci film to wtedy jadę z koksem :) Ale ten sposób to chodzi Ci o wieszanie każdej rzeczy na wieszaku czy o co??? :lol2:

No ja nie przepadam za prasowaniem (chyba nawet więcej niż nie przepadam...) robię to bo muszę ... czasem mi się chce,jak leci film to wtedy jadę z koksem :) Ale ten sposób to chodzi Ci o wieszanie każdej rzeczy na wieszaku czy o co??? :lol2:

o, ja też, ja też! póki mieszkałam u teściowej i deska stała w salonie, to nawet pieliuchy młodemu prasowałam, bo nie miałam wtedy wyrzutów że Monka oglądam.

skończyło się po przeprowadzce:lol2:

:lol2: witam....uśmiałam się setnie!!!!! Przepraszam, ze tak zza węgła, ale może podpowiem co ja robię z moimi panelami......po pierwsze primo - nie myję ich za często, bo to szkodzi.......po drugie primo - jak już, to do wody dolewam troszkę sidoluxu do paneli i przecieram je mopem....jak wyschną są matowe, ale potem wystarczy tylko pojeździć na flanelowej szmacie i....gotowe, na tydzień wystarcza.

a żelazka tez uzywam okazyjnie......wszystko się samo prasuje...w szafie :yes: