Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Gremlinów

Recommended Posts

Może taka kolekcja do kuchni.... Wklejam ku pamięci.

http://www.paradyz.com/Collection/kitchen/dolce-lupo

Widzieliśmy stone wood na żywo. I nie wygląda tak ładnie jak na obrazkach.

Bardziej nam się podoba rovere my way giallo. Wygląda jak prawdziwa deska, a taki chcieliśmy efekt.

Woodentic paskudny. Nie wiem co się w nim wszystkim podoba....

• Odpowiedzi 394
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nareszcie, dzięki deszczowej pogodzie, mogliśmy pojechać zobaczyć co się na budowie działo.

Na parterze są już wszystkie ścianki działowe.

Schowek pod schodami znacznie zmniejszył optycznie nasz salonik, ale nie szkodzi. Schowek będzie bardzo potrzebny. A jak nie to się go kiedyś usunie.

Wiatrołap jest na prawdę duży i spokojnie na całej ścianie zmieści nam się szafa z drzwiami przesuwnymi.

Kuchnia jest akurat. Uważam, że kuchnia nie może być ogromna, żeby się nie nachodzić w niej i nie narobić kilometrów.

Jeżeli chodzi i poddasze. Pokoiki będą niewielkie ale wystarczające, dużą rolę ma odegrać garderoba.

Może ktoś doradzi.

Taki układ co i cwu z pompą pw do cwu wymyśliliśmy. Schemat na zdjęciu.

W sezonie kocioł dolnego spalania i bufor (coś jak u piczmana), na okres przejściowy pompa powietrzna do cwu z możliwością dogrzewania podłogówki. Czy to ma sens?

Wiem, że mało kto czyta te moje wypociny ale może ktoś się jednak znajdzie....

Plisss...

http://img195.imageshack.us/img195/3982/201207292213481.jpg

Nasi budowlańcy zakończyli ścianki działowe. Nawet coś "posprzątali". Jak na nich to chyba dużo. Kominy są wystawione i membrana na dachu czeka na dachówkę. Baliśmy się, że kominy wyjdą za niskie, ale jest ok.

Pokoje są świetne. Nie są ogromne, ale bardzo ustawne.

Najbardziej cieszy mnie łazienka górna. Jest duża i będzie można zaszaleć.

Północny pokój, którego się bałam też jest bardzo fajny. jest miejsce na dużą szafę do zabudowy- w razie czego można zrobić nawet na całą ścianę.

Wreszcie przyjechała dachówka i akcesoria do dachu. Nie obyło się bez wpadek. Dostaliśmy mniej o 2 gąsiory i jedną dachówkę wentylacyjną w tej samej cenie... powód... jakaś "dziumdzia" przy przepisywaniu się pomyliła i wpisała mniej....:mad:

Normalnie jak mnie to do szału zaczyna doprowadzać. Dlaczego zawsze się mylą na naszą niekorzyść. Dlaczego to zawsze my musimy się dopominać. Przez to mam ciągle wrażenie, że się czepiam.

Wrr i radość z dachówki została przyćmiona. Bo pewnie zabraknie tych gąsiorów.

Jednak okazało się, że nikt się nie pomylił, tylko gąsiory i dachówka wentylacyjna zbiły się w drodze. Ale czemu nas okłamali ??? Inna Pani była bardziej szczera... :sick:

Poza tym zabrakło łat. :mad: Nie wiem jak to jest możliwe. Trudno. Musimy dokupić.

Mam kryzys. Nie chce mi się już z ludźmi walczyć.Może to z racji na 9 miesiąc ciąży. Potem pewnie będzie jeszcze gorzej...

Strasznie mnie wszystko denerwuje....

Dziś dzień minął pod wezwaniem desek okapowych i czołowych. Mąż szlifował, ja impregnowałam.

Jutro ja dalej maluję, a mąż szlifuje.

Niestety zaliczyłam dziś niezły upadek. Na szczęście nie na brzuszek, więc naszej córeczce nic nie jest. Ja tylko kolano obiłam i bok.

Mąż się wściekł na wykonawców, bo to przez ich bałagan, który jest wszechobecny. :bash:

Obiecaliśmy sobie, że przy nich nie będziemy sprzątać.

Znalazłam już 2 dachówki, które ucierpiały w transporcie. Ciekawe jak podejdą do wymiany.

A to dowody naszej bardzo ciężkiej dzisiejszej pracy....:yes:

Jestem z nas bardzo dumna. To nie wszystko. Zapomniałam strzelić fotkę drugiej strony, gdzie było 5 desek.

http://img713.imageshack.us/img713/5852/20120812133407.jpg

A to efekt końcowy.... wybraliśmy drewnochron impregnat extra + bariera plus w kolorze cedr. Idealnie zgra się z dachówką...

http://img39.imageshack.us/img39/3387/20120812191243.jpg

W końcu dotarła wełna. Będzie u nas w poniedziałek. nareszcie.

Na dachu nie ma spektakularnych efektów. Zaciągają kominy siatką i klejem i przybijają deski okapowe i czołowe.

Obawiam się o obróbkę okapu. Wieszaki rynien mają być przybite do łat, na to pas nadrynnowy. Tym samym skropliny z membrany będą płynąć na deskę okapową. Czy tak może być? :confused:

Rozmawialiśmy z Kierbudem o okapie. Twierdzi, że przy membranie tak można zrobić, że membrana nie będzie wychodzić na pas nadrynnowy.

W projekcie jest inaczej, jest klin i membrana powinna być wywinięta na pas nadrynnowy..

Ja nie czuję się przekonana....:confused: Bądź tu człowieku mądry.