Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Gremlinów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 394
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam się również u Ciebie.... Szukałam podobnych domków do naszego i nie mogłam znaleźć a tu proszę.

Jak wyszła kuchnia bo też chciałabym z ikei, ile kosztowała jeśli można wiedzieć????

I białe drzwi wewnętrzne moje marzenie - piękne wyglądają tak elegancko. A ja nie mogę przekonać męża.

A salon ustawny???Z tego co widzę zrezygnowaliście z wykusza więc chyba mamy podobny metraż. My jednak nie zabudujemy schodów całkowicie pod schodami planujemy sofę lub narożnik a pod dolnym biegiem jakiś mały schowek otwierany dwa razy do roku (na np. ozdoby świąteczne).

U nas w tym dolnym pokoju będzie "biuro" męża a prowadzi dodatkowo działalność gospodarczą (związaną z komputerami) i przychodzą do niego klienci. Jest to pewien dyskomfort.

Edytowane przez krawczykowie

Hej. Witam :-) Nasz dom jest identyczny jak wasz, tylko bez garażu. Góra u nas na razie nie jest skończona (jeszcze malowanie i panele), a górną łazienkę zostawiamy na deser. Mieszkamy sobie w 3-kę na dole, jest na razie ok. Jeszcze nie mamy wszystkiego skończonego więc nie chcę pokazywać bałaganu :oops: Jeżeli chodzi o "salonik" - jest malutki, dla nas jednak wystarczający i z tą częścią przed schodami dosyć przestrzennie się prezentuje. Z ustawionym stołem wejdzie sofa ok 2,2 (na tej samej ścianie) i wtedy będzie w miarę niezagracone. My mamy tv na ściance przed schodami. W takim układzie ścianek mamy jedyne sensowne ustawienie mebli. Jeżeli na dole ma być u Was biuro to chyba jednak lepiej zrobić ściankę jak w projekcie... będzie bardziej dyskretnie. Co do kosztu kuchni to trochę się zgubiłam... ale z blatami ( bez zlewu i innych sprzętów) to chyba coś koło 8 tyś. Fronty mamy FAGERLAND, sosnowe. Do świąt może się z nią uporamy to pokażę.

ale Wam zazdroszczę ze już mieszkacie:) Ale i tak sie cieszymy że zdążymy ze SSZ przed zimą zwłaszcza że papierologię zaczęliśmy w czerwcu.

Koniecznie musisz pochwalic się swoją kuchnią będę czekać z niecierpliwością. Sami montujecie????

Czy masz jakiś projekt kuchni bo wymiary kuchni też chyba mamy takie same? Chciałabym porównać z moją nieporadną jeszcze wizualizacją.

PS. Prześliczna spadkobierczyni kredytu :wiggle:

Projekt chyba jest gdzieś w moim dzienniku. Uległ nieco modyfikacji ale nie aż tak dużo. Kuchnia już właściwie zmontowana - zamotowaliśmy sami. Brakuje jeszcze zlewu na blacie, listew, cokolow, sylikonow itp. I kuchnia wygląda jakby w trakcie robót wciąż była. Nawet nie mam kiedy okna umyć :-( Kuchnia wielkościa jest bardzo zgrabna i nie ma aż tak dużo biegania, bałam się że będzie za duża :-)

No a Corunia... mam nadzieję że nie będzie musiała spłacać naszego kredytu :-P Może się uda...

Drewa dla Ciebie fotka z meblami. Sorki za bałagan. Skrzat rules :-) http://img163.imageshack.us/img163/2571/wnra.jpg

Bardzo Ci dziękuję, wygląda ślicznie. Gremlinka napisz mi jakie wymiary mają płytki? Były krzywe? Nie było problemu z ich układaniem? Chcę zamówić przez internet i obawiam się trochę co może przyjść.

Witaj Olinek. Odpowiadając na pytania... Kuchnia ma wymiary: ściana z oknem ok. 3,24m, ściana z kominem 2,4 m, ściana naprzeciwko 2,9 m, przejście 2,6.Kuchnia jest nieduża ale wygodna i ustawna... udała się bardzo wielkościowo, nie musze za dużo biegać po niej. Kuchnia na razie jest otwarta. Jest trochę inaczej niż w pokoju z aneksem, jaki wcześniej mieliśmy. Nie przeszkadza, że jest otwarta. Poza tym przy córci malutkiej to dość wygodne na razie, bo MAMA nie znika ;). Potem zobaczymy. Mieliśmy w planach drzwi przesuwne. Ale pomieszkamy i zobaczymy. Co do wykuszu... bardzo mi się podobał i podoba, ale kierbud nam odradził bo: trudny i droższy do wykonania (w naszej okolicy na pewno drożej), łatwo skopać przy robocie, trudny do izolacji i tworzy mostek termiczny. Po przemyśleniu sprawy zrezygnowaliśmy. Chociaż dalej takie rozwiązanie mi się podoba :-) Pozdrawiam

Gremlinko, dziękuję. :)

A masz może zdjęcia kuchni? Może być bez mebli, Choc wolałabym z meblami - lepiej widać odległości Albo chociaż jakąś wizualizację.

I jeszcze jedno - jakie wymiary ma salon? Najbardziej interesuje mnie długość ściany szczytowej. Martwię się, czy zmieści się na niej stół i kanapa.

Edytowane przez olinek okrąglinek

Olinek kuchnię wrzucę jak już będzie do pokazania... oki? Mam nadzieję że niedługo ;-) Bo teraz wygląda żałośnie... :-( Może po weekendzie będzie w końcu zlewni. Salon " po kwadracie" ma 4,7 na 4 m. Przed salonem jest ok 4 m2 przestrzeni przechodniej. Szału nie ma ale stół i niewielka kanapa wejdą. My planujemy jakąś ok 2,2. Teraz stoi tymczasowa i ma 1,4.

• 2 weeks później...