Gremlinka 03.12.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Drewa dla Ciebie fotka z meblami. Sorki za bałagan. Skrzat rules http://img163.imageshack.us/img163/2571/wnra.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 03.12.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 łazienka na razie prezentuje się następująco- zdjęcie komórką http://imageshack.us/a/img571/7346/xzd6.jpg Gremlinka jaki macie wymiar tej łazienki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 04.12.2013 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Kori najdłuższa ściana (ta do drzwi) to ok 3,14; ściana z umywalką ok 2,63; ściana z oknem 1,68; a tam gdzie drzwi ok 1,2.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 dzieki wielkie, sciane z oknem mamy taką samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 04.12.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Witam się również u Ciebie.... Szukałam podobnych domków do naszego i nie mogłam znaleźć a tu proszę.Jak wyszła kuchnia bo też chciałabym z ikei, ile kosztowała jeśli można wiedzieć????I białe drzwi wewnętrzne moje marzenie - piękne wyglądają tak elegancko. A ja nie mogę przekonać męża.A salon ustawny???Z tego co widzę zrezygnowaliście z wykusza więc chyba mamy podobny metraż. My jednak nie zabudujemy schodów całkowicie pod schodami planujemy sofę lub narożnik a pod dolnym biegiem jakiś mały schowek otwierany dwa razy do roku (na np. ozdoby świąteczne).U nas w tym dolnym pokoju będzie "biuro" męża a prowadzi dodatkowo działalność gospodarczą (związaną z komputerami) i przychodzą do niego klienci. Jest to pewien dyskomfort. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez krawczykowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 04.12.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czy górną łazienkę macie już skończoną, przy taki metrażu to raczej pokój kąpielowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 04.12.2013 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Hej. Witam Nasz dom jest identyczny jak wasz, tylko bez garażu. Góra u nas na razie nie jest skończona (jeszcze malowanie i panele), a górną łazienkę zostawiamy na deser. Mieszkamy sobie w 3-kę na dole, jest na razie ok. Jeszcze nie mamy wszystkiego skończonego więc nie chcę pokazywać bałaganu Jeżeli chodzi o "salonik" - jest malutki, dla nas jednak wystarczający i z tą częścią przed schodami dosyć przestrzennie się prezentuje. Z ustawionym stołem wejdzie sofa ok 2,2 (na tej samej ścianie) i wtedy będzie w miarę niezagracone. My mamy tv na ściance przed schodami. W takim układzie ścianek mamy jedyne sensowne ustawienie mebli. Jeżeli na dole ma być u Was biuro to chyba jednak lepiej zrobić ściankę jak w projekcie... będzie bardziej dyskretnie. Co do kosztu kuchni to trochę się zgubiłam... ale z blatami ( bez zlewu i innych sprzętów) to chyba coś koło 8 tyś. Fronty mamy FAGERLAND, sosnowe. Do świąt może się z nią uporamy to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 04.12.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 ale Wam zazdroszczę ze już mieszkacie:) Ale i tak sie cieszymy że zdążymy ze SSZ przed zimą zwłaszcza że papierologię zaczęliśmy w czerwcu. Koniecznie musisz pochwalic się swoją kuchnią będę czekać z niecierpliwością. Sami montujecie???? Czy masz jakiś projekt kuchni bo wymiary kuchni też chyba mamy takie same? Chciałabym porównać z moją nieporadną jeszcze wizualizacją. PS. Prześliczna spadkobierczyni kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 04.12.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Projekt chyba jest gdzieś w moim dzienniku. Uległ nieco modyfikacji ale nie aż tak dużo. Kuchnia już właściwie zmontowana - zamotowaliśmy sami. Brakuje jeszcze zlewu na blacie, listew, cokolow, sylikonow itp. I kuchnia wygląda jakby w trakcie robót wciąż była. Nawet nie mam kiedy okna umyć Kuchnia wielkościa jest bardzo zgrabna i nie ma aż tak dużo biegania, bałam się że będzie za duża No a Corunia... mam nadzieję że nie będzie musiała spłacać naszego kredytu Może się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 04.12.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Drewa dla Ciebie fotka z meblami. Sorki za bałagan. Skrzat rules http://img163.imageshack.us/img163/2571/wnra.jpg Bardzo Ci dziękuję, wygląda ślicznie. Gremlinka napisz mi jakie wymiary mają płytki? Były krzywe? Nie było problemu z ich układaniem? Chcę zamówić przez internet i obawiam się trochę co może przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 04.12.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Płytki 15x90. Płytkarz mówił, że nie są idealne i coś tam musiał się pomeczyc.Ale to chyba normalnie z takim formatem...tak mówił. Ale tragedii nie było chyba. Mamy ułożone co 1/3 więc ewentualnych krzywizn nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.12.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Gremlinko, witam się u Ciebie.Przymierzam się do budowy podobnego domku - Dom w Zielistkach ver.2.W związku z tym mam kilka pytań:1. Jakie wymiary ma Twoja kuchnia?2. Czy zamknęłaś ją, tak jak planowałaś?3. Zamierzaliście robić wykusz. Dlaczego zrezygnowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 05.12.2013 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Witaj Olinek. Odpowiadając na pytania... Kuchnia ma wymiary: ściana z oknem ok. 3,24m, ściana z kominem 2,4 m, ściana naprzeciwko 2,9 m, przejście 2,6.Kuchnia jest nieduża ale wygodna i ustawna... udała się bardzo wielkościowo, nie musze za dużo biegać po niej. Kuchnia na razie jest otwarta. Jest trochę inaczej niż w pokoju z aneksem, jaki wcześniej mieliśmy. Nie przeszkadza, że jest otwarta. Poza tym przy córci malutkiej to dość wygodne na razie, bo MAMA nie znika . Potem zobaczymy. Mieliśmy w planach drzwi przesuwne. Ale pomieszkamy i zobaczymy. Co do wykuszu... bardzo mi się podobał i podoba, ale kierbud nam odradził bo: trudny i droższy do wykonania (w naszej okolicy na pewno drożej), łatwo skopać przy robocie, trudny do izolacji i tworzy mostek termiczny. Po przemyśleniu sprawy zrezygnowaliśmy. Chociaż dalej takie rozwiązanie mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 05.12.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Gremlinka dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 05.12.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Gremlinko, dziękuję. A masz może zdjęcia kuchni? Może być bez mebli, Choc wolałabym z meblami - lepiej widać odległości Albo chociaż jakąś wizualizację. I jeszcze jedno - jakie wymiary ma salon? Najbardziej interesuje mnie długość ściany szczytowej. Martwię się, czy zmieści się na niej stół i kanapa. Edytowane 5 Grudnia 2013 przez olinek okrąglinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 05.12.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Olinek kuchnię wrzucę jak już będzie do pokazania... oki? Mam nadzieję że niedługo Bo teraz wygląda żałośnie... Może po weekendzie będzie w końcu zlewni. Salon " po kwadracie" ma 4,7 na 4 m. Przed salonem jest ok 4 m2 przestrzeni przechodniej. Szału nie ma ale stół i niewielka kanapa wejdą. My planujemy jakąś ok 2,2. Teraz stoi tymczasowa i ma 1,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 05.12.2013 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Olinek wasz domek prawie jak nasz w środku Postaram się cyknac kuchnię w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 06.12.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Olinek wasz domek prawie jak nasz w środku Postaram się cyknac kuchnię w przyszłym tygodniu. Dziekuję. Będę czekać. A powiedz, czy na takim metrażu wchodzi w grę zamknięcie kuchni? Nie zrobi się klitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 16.12.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 A ja tu siedzę i czekam na tą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Ja też Gremlinka pewnie zajęta przygotowaniem do Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts