Gremlinka 08.05.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Hej olaosenko.Szczerze to muszę zapytać męża o kolor, bo mamy to gdzieś zapisane ale nie pamiętam gdzie (czy to był ten numerek). Tynk który mamy ma taki kolor jak kameleon. Czasami wydaje się biały, czasami żółty, innym razem brązowy. Teraz jak się przybrudził to najbardziej wydaje mi się taki śmietankowy... to chyba dobre określenie.Zdjęcia chciałabyś jakie? Z daleka czy bliska? Dziękuję za opinię o domku. Niestety u mnie kryzys trawa i dom nie cieszy z racji na masę prac, które nas codziennie czekają po panach fachofcach.Edit. Znalazałam, że to mąż w dzienniku pisał o kolorze, więc to na pewno ten 18. Edytowane 8 Maja 2014 przez Gremlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 08.05.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Dzięki znalazłam zdjęcia w Twoim dzienniku coś mi się wczoraj nie otwierało pokazałam mężowi i baaardzo mu się spodobało więc dzisiaj już tynk zamówił o ton ciemniejszy od Waszego jak Panowie w poniedziałek zaciągną piewszą ścianę to wrzucę zdjęcia ) Nie załamuj się!!! Ciesz się PIĘKNYM domkiem pomyśl ile już za Wami a ile przed nami i od razu Cie się lżej na sercu zrobi ) Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 31.05.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Żeby nie było, że zbudowaliśmy i nic nie opowiadamy o tym jak się mieszka to parę słów na temat kosztów ogrzewania naszego domu pompą ciepła powietrze-woda. Początek sezonu grzewczego: 24.09.2013 r.Koniec sezonu grzewczego: 19.05.2014 r. W sumie to pompa obecnie w trybie AUTO. Temperatura graniczna lato-zima to 16 stopni na zewnątrz (średnia dobowa). Za ostatnie zimne dni średnia wynosi ok 9-12 stopni- więc zimno u nas. Słońce daje radę i ogrzewanie się nie załącza. Zużycie kWh za ww okres 4041.Koszt imprezy grzania CO i CWU, licząc kWh po 0,63 zł to: 2545,83 zł. Dopisuję: Temperatura w domu utrzymywana pomiędzy 20,5-21. Taka dla nas jest temperatura komfortu w zimę w domu. Ustaliliśmy empirycznie. Czyli nieźle, biorąc pod uwagę masę mostków jakie jeszcze nie do końca są usunięte. Największy mostek usunięty został na koniec zimy- mąż ocieplił murłatę. Reszta czeka w kolejce. Czasu brak. Ale dolną łazienkę można uznać za skończoną. Brakuje gadżetów jak szczotka do wc, czy kubek na szczoteczki. Jak się na coś zdecyduję to będzie. Ostatnio mąż demontował kabinę i jeszcze raz ją uszczelnił. Jak sprzątnę to będą fotki. Edytowane 31 Maja 2014 przez Gremlinka dopiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 04.06.2014 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Chciałam dodać zdjęcia jako miniaturki. Skończył mi się imageshack i nie wiem jak to zrobić a z fotosika nie umiem. Daję jeden link. Poza tym spacja nie działa. To już chyba na prawdę koniec. Uff udało się ale spacja nie chce działać. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Gremlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 04.06.2014 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Na zdjęciach wszystkiego nie widać ale trudno. Następnym razem parę słów komentarza co do funkcjonowania łazienki i jakości materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Hej Gremlinka wpadłam z rewizytą, tak na szybko i po łepkach przeczytałam dziennik, szkoda że fotek nie ma, albo ja nie widze Koniecznie musisz zrobić nowe i pokazać, łazienka prezentuje sie ładnie, wiec ciekawa jestem reszty. Dziękuję za zdjęcia paneli, teraz to muszę je na żywo zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 11.06.2014 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Hej Vesila dziękuję za wizytę. Fotki niestety diabli wzięli jak i imageshacka. Nie wykupiłam abonamentu i usunęli zdjęcia... Musiałabym wymienić wszystkie a to wymaga mnóstwo czasu... może latem mi się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 13.08.2014 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Błędy wykonawców nas prześladują. Jakaś totalna porażka. Jeden krok naprzód, dwa do tyłu. I tak w ostatnim czasie okazało się, że pękła rama suwanki. Po przebojach z gwarancją i pomocy portalu OKNOTEST udało się, wymienili ramę. Cała operacja przebiegła dość sprawnie. Teraz mamy do obrobienia okno z zewnątrz, bo nie daliśmy tego zrobić monterom okien. Po demontażu parapetów okazało się, że styro nie przylega do ramy okna, panowie nie wypełnili tego pianką i mamy gigantyczny mostek termiczny. W warstwie styropianu, tam gdzie wchodzą parapety klinkierowe włożyli je do samego muru!. Dziura na wylot. Nie dziwne, że przy dużych mrozach nam tam wiało i woda się skraplała. Mamy dodatkową pracę... demontaż i ponowny montaż parapetów zewnętrznych. Koszmar. Już pomijam fakt, że parapety zamontowane na placki kleju! Niedopuszczalne. Tak chwaleni dociepleniowy w naszym regionie a takie babole!. Poprawiliśmy za to po nich cokół i uszczelniliśmy pianką styk styropianu elewacyjnego i fundamentowego, położyliśmy dodatkowy pasek styropianu, na którym zaczęłam montować płytki elewacyjne. Wyglądają super. Podbitkę na szczytach zrobili moi dzielni panowie mąż i tata!!! Jeszcze zostało trochę do dokończenia ale mam nadzieję, że uda się przed zmią dorzeźbić tą podbitkę. Póki co naszym celem jest taras na gruncie od strony południowej. Chcemy zrobić imprezę z okazji 2gich urodzin naszej córci i chcieliśmy, żeby było gdzie wyjść suchą stopą przed dom. A fotki może wieczorem jak nie będę zbyt padnięta. Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Gremlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 13.08.2014 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Mamy za to odprowadzenie wody z połowy rynien od domu Robiliśmy razem z mężem. Praca strasznie ciężka w glinie łopatą przy 40 stopniowym upale. Ale jakoś poszło. Teraz została druga połowa rynien... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 04.09.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witaj Gremlinka ,caly czas poczytuje Twoj dziennik... lazienka fajna ,biale drzwi piekne ,tez mysle o takich.. prosze powiedz co to za drzwi i czy widac bardzo slady uzytkowania tych drzwi ? Dla przypomnienia napisalas mi na priv poleconych i nie do polecenia tzw .. fachowcow DZIEKI . Ze strachu zdecydowalismy sie na firme ,ktora zrobi nam kompleksowo do deweloperskiego ... Domlux z Pasleka ..mam nadzieje ,ze uda sie uniknac tego calego stresu... chociaz pewnie za duzo wyzsza cene.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 05.09.2014 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Hej Lea. Drzwi to model fiord z firmy Polskone. Drzwi jak na tą cenę są dość porządne i jak ich się nie uszkodzi jakimś silnym uderzeniem, to się nic nie dzieje. My mamy malowane drzwi i ościeżnice też malowane (standard to okleina). Jestem raczej zadowolona z drzwi. Jedyne co mnie denerwuje to żółknące uszczelki, ale żółty odcień schodzi po umyciu. :rolleyes:Co do tych wszystkich firm jestem ciągle w fazie "fachowcom mówimy nie", ale wierzę, że są jakieś wyjątki.Mam nadzieję, że Tobie się uda i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 12.11.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 To już chyba ostatni wpis na tym blogu. Jeżeli ktoś tu jeszcze zagląda... PO roku mieszkania w niewykończonym domu, z obejściem jak po przejściu tajfunu i po budowie przez pseudofachowców niestety muszę to napisać... NIENAWIDZĘ DOMU I ŻAŁUJĘ, ŻE SIĘ ZDECYDOWALIŚMY NA TĄ BUDOWĄ. Nasze życie zrobiło się beznadziejne, nie ma już nas... jest tylko ten dom i zmęczenie, złość i rozczarowanie. Najchętniej sprzedałabym go. Drugi raz nie budowałabym. Ale kredyt trzeba spłacać.... ech nie będę kasować wpisów. Same się kiedyś skasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom OP 03.02.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 To już chyba ostatni wpis na tym blogu.Oj, jakoś nie wierzę. Na pewno są jakieś plusy. Muszę przyznać, że nam budowa dała również porządnie w kość, ale summa summarum widzę więcej dodatnich niż ujemnych plusów mieszkania w domu. Głowa do góry i dołączam się do prośby o nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 10.02.2015 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 (edytowane) O dopiero zauważyłam wpis... jakoś nie mam weny na zdjęcia. Może jak już będzie wyglądało tak, żeby pokazać. Na razie nie wygląda więc nie ma się czym chwalić Pozdrawiam :)Edit. Zdjęcia same wróciły. Ciekawe... Edytowane 10 Lutego 2015 przez Gremlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigDogg 24.11.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Szkoda, że dziennik zakończył się tak pesymistyczne:( może jednak coś się zmieniło?? Pozdrowienia od przyszłego sąsiada z Sierpina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts