mtsw466 03.02.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Mam pytanko bo stoję przed rozwiązaniem problemu tajnego przejścia w domu ( i nie chodzi tu o tajne przejście do sąsiadki:)) W przedsionku o wymiarach 1,7x1,7 m mam w jednej ze ścian dziurę o wymiarach 1,2x1,5m. Za tą ścianą mam schowek pod schodami zabiegowymi. Pod tymi schodami chciałbym mieć taki mały składzik rzeczy różnych. W tej dziurze ma być wbudowana szafka na buty z drzwiami przesuwnymi. Chciałbym wykombinować jakieś przejście przez tą szafkę (wyciągany segment) w głąb tego pomieszczonka. Szkoda mi go zamurować bo każdą przestrzeń chcemy wykorzystać. Podeślijcie jakies rozwiązania, może jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 03.02.2011 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 schody są szczelnie zalane z każdej strony z jedynym wyjątkiem w przedsionku. Tak więc nie ma dramatu. Ale skoro Flash, masz taki problem w chałupie to może warto te gacie jednak wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 04.02.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kiedys spotkałem się z dosć ciekawym rozwiązaniem tego typu zamknięcia(chociaż wszystko zależy od jego wysokości).Otóż w bocznych ścianach zamontowane były podwójnie ze sobą sklejone listwy z płyt stolarskich,wyprofilowane do krzywizny schodów(coś na kształt odwróconej litery J. W ich srodku był wyfrezowany rowek po którym przesówały się połączone elastycznie ze sobą listwy drewniane(jak dobrze pamiętam wykonane to bylo za pomocą przymocowanych od tylnej strony taśm materiałowych lub parcianych).Podobne rozwiązania stosowane są m.in.w meblach kuchennych.Całość nie zajmowała wiele miejsca a po opuszczeniu wyglądała całkiem nieżle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odyseuszek 04.02.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Niezależnie jak to rozwiążesz to rozważ wentylację tego pomieszczenia skoro jak piszesz jest to "szczelny bunkier", u mnie nawet w dużej szafie z przesuwnymi drzwiami pojawił się w narożniku nalot pleśni. Standardem na zachodzie jest wentylowanie garderób żeby wymusić ruch powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 04.02.2011 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 O widzisz, dzięki za podpowiedź z tą wentylacją, Za drugą ścianką składziku jest garaż, także coś się wymyśli:). A nie macie czasem zdjęć do wklejenia z tymi patentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 O widzisz, dzięki za podpowiedź z tą wentylacją, Za drugą ścianką składziku jest garaż, także coś się wymyśli:). A nie macie czasem zdjęć do wklejenia z tymi patentami? Jak garaż to dobry pomysł - można rurę wydechową podłączyć i teściową pod schody wepchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts