mtsw466 03.02.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 W którym miejscu na suficie powinno się przymocowywać lampy wiszące? W moim przypadku mam strop gęstożebrowy z pustaków żużlowych. Czy lampę mocować do pustaka czy belki stropowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 04.02.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Belki są zbrojone - jak trafisz wiertłem w pręt to musisz wiercić w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 04.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 W którym miejscu na suficie powinno się przymocowywać lampy wiszące? W moim przypadku mam strop gęstożebrowy z pustaków żużlowych. Czy lampę mocować do pustaka czy belki stropowej? Lekka lampa może być przykręcona do pustaka. Na poddaszu mocowałem oświetlenie do płyty GK na odpowiedni kołek nylonowy i nic się nie dzieje. Ciężki, "kościelny" żyrandol chyba lepiej do belki na porządny kołek, a najlepiej na kotwę wklejaną. Odnośnie wiercenia, moje wiertła (dostałem w zestawie z młotowiertarką Skill) radzą sobie z cienkimi drutami zbrojeniowymi, choć na fi12 zapewne by poległy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts