Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z okolic Jelcza-Laskowic kupująca ekogroszek latem 2011.

SUSPENSER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze trochę cierpliwości panowie. Zrobiło się ciepło i wszystkie budowy ruszyły.

Opędzimy troszkę budowlankę i wywieziemy groszek. Jak tylko autka będą miały troszkę luzu to dojadą.

Węgiel wszyscy biorą na przyszłą zimę. Suspenser tylko jest bez kilograma to pierwszy dostanie a później po kolei. Cena nie będzie inna, żeby uspokoić.

Jeszcze trochę cierpliwości panowie. Zrobiło się ciepło i wszystkie budowy ruszyły.

Opędzimy troszkę budowlankę i wywieziemy groszek. Jak tylko autka będą miały troszkę luzu to dojadą.

Węgiel wszyscy biorą na przyszłą zimę. Suspenser tylko jest bez kilograma to pierwszy dostanie a później po kolei. Cena nie będzie inna, żeby uspokoić.

No to czekamy czekamy...

Wczoraj miałem dostawę ekogroszku i sam się przekonałem jakie są "akcje" ze sprzętem - przy rozładunku pękł wąż ciśnieniowy podpory w aucie z HDS i kierowca dostał niezłą "szprycę" płynu - na szczęście stałem 2 m za nim i dostałem tylko mgiełką.

Faktycznie węgiel jest suchy, bez miału, ma odpowiednią frakcję [nie będzie chrupał podajnik bo nie ma "nadziaren"] i bardzo dobrze się pali [rzuciłem trochę na palnik].

Jest pakowany w oryginalne worki z kopalni, na paletach po 1 000 kg, kierowca wprawnie poustawiał mi je tam, gdzie chciałem.

Warto było poczekać bo faktycznie wygląda bardzo dobrze, za jakieś 2-3 tygodnie napiszę jak się spala [gdy wypalę Ekoret który mam w zasobniku].

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 9 months później...
Trwa przebudowa drogi w mojej miejscowości nawet autem osobowym nie mogę wjechać a co dopiero ciężarowym.

Nie wiem ile to potrwa ale idzie bardzo ślamazarnie.

Właśnie widziałem ostatnio lecąc tamtędy w nocy, że fajne urozmaicenia macie. W szczególności ten rów po jednej stronie drogi w zasadzie nie oddzielony od jezdni. Może na Euro odzyskasz połączenie ze światem :D

• 2 months później...
Jak tam - kupujemy coś w tym roku?

Karoka - widziałem, że już macie dojazd, więc się nie wykręcisz. Wybaczę nawet tą cegłówkę w jednym z worków z zeszłego roku ;)

Cegłówka była gratis po znajomości :)

Dobrze że choć warstwę asfaltu przed plajtą wykonawca zdążył położyć.

Wungiel jest.

W takim razie ruszamy z "zapisami":

1) Suspenser + sąsiedzi - 10 ton [H]

2) Wrocław - Leśnica - 4 tony

kto się jeszcze pisze ?

Gdy zbierze się grupa tradycyjnie poszukam najlepszej oferty i dam znać.

Co do dostawy wolałbym autem z HDS [ przy aucie z windą i paleciakiem będę musiał nosić i układać worki] - jeśli ktoś z jakichś względów MUSI mieć dostawę z HDS lub paleciakiem niech to zaznaczy dopisująć H lub W [ale naprawdę tylko gdy musi].

Trociu - jak się dołączysz z 4-5 tonami to na dzisiaj mam ofertę po 860 z dostawą za Pieklorza z Bytomia w workach 25 kg.

Jako, że nadciąga lipcowa podwyżka - Karoka postraszył, że o 9% to trzeba się sprężać - powiedzmy, że za 2 tygodnie tj. 07.07 kończymy zapisy.

Edytowane przez SUSPENSER