Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z okolic Jelcza-Laskowic kupująca ekogroszek latem 2011.

SUSPENSER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z powodu kiepskiej jakości i wysokich cen ekogroszku sprzedawanego przez firmy nim handlujące planuję latem 2011 zamówić Tira (24 tony) workowanego przez kopalnię ekogroszku dla grupy chętnych osób z okolicy Jelcza-Laskowic.

Znajomy zamówił tak zeszłego lata pół tira Pieklorza (resztę wziął jego sąsiad) i ma zapas na kilka lat - nie dość, że kupił duuużo taniej to nawet nie wie, że są jakieś problemy z jakością (woda, domieszki typu miał, spieki), podwyżki itp.

Sam planuję zamówić 3-6 ton, mam też potencjalnie 3 sąsiadów (po 4 tony) do spółki, więc 15-18 ton już się zebrało.

Możliwy jest też zakup porządnego węgla u porządnego dystrybutora - może by tak zrobić coś a'la przetarg internetowy - co o tym sądzicie ?

W zeszłym roku zamówiłem grupowo z sąsiadami, więc pewne doświadczenie już mam.

Lista chętnych do zakupu grupowego na wiosnę [gdy w kopalniach i składach będzie coroczne minimum cenowe]:

1. Suspenser 4x750 kg = 3 000 kg

2. Trociu 6x750 = 4 500 kg ??? [do potwierdzenia]

3. ssbau 6x750 = 4 500 kg

4. futurs 6x750 = 4 500 kg ??? [do potwierdzenia]

5. Malawi 4x750 kg = 3 000 kg

6. lucat ???

7. Megana ???

8. lasche 6x750 = 4 500 kg

9. Crocodile79 6x750 = 4 500 kg

PS osobiście sprawdzę wybrany węgiel przed zakupem, mam w tym doświadczenie i jestem wymagający.

Witam. Chetnie przylacze sie do kupna dobrego eko-groszku wspolnie,reflektuje na 6-8 ton .Mieszkam przy trasie Torun -Brodnica Czekam na wiadomsc na email: [email protected] Pozdrawiam

elzbietakowalska nie chcę być złośliwy ale spójrz na mapę. Do Ciebie tylko kurier.

karoka65, wiem,ze odleglosc jest spora ale sadze,ze za doplata jest to mozliwe. Jest jeszcze druga opcja,jeden transport w okolice Chojnic a nastepny np.okolice Torunia.Nadal jestem zainteresowana dobrym eko-groszkiem w dobrej cenie .Pozdrawiam

JA już odłożyłem pieniądze.

Dane kontaktowe najlepiej wysłać na priv, ale jeszcze nie teraz, mamy czas.

Jak widać dołożyłem już 1 sąsiada, z resztą porozmawiam przy okazji, więc jak macie dobrych sąsiadów też możecie ich dopisać - im będzie nas więcej tym większa będzie nasza siła w negocjacjach.

i jak ten eko groszek ...byłeś zadowolony? ...czy możesz już wysłać cenę na priv ...choćby orientacyjną

Zdecydowanie tak - ma odpowiednią kaloryczność, pali sie bardzo dobrze, jest bardzo suchy, spiekalność jak w Pieklorzu Bytomskim średnia [u mnie się nie spieka na stałej retorcie, daje miękkie, kruche, jasne cząstki], bardzo dobrze trzyma żar.