arrow00 01.08.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam,już trochę późno ale mam pytanko jak wygląda sytuacja ?Czy już po wszystkim na ten rok ? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.08.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 arrow to chyba ty dzwoniłeś, ale gdyby koledzy byli już po to jakoś cię zaopatrzę na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.08.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 1) Suspenser + sąsiedzi - 10 ton [H]2) Wrocław - Leśnica - 4 tony3) Trociu - 4 tony4) Cruella - Długołęka - 4 tony 5) Arrow00 - Chrząstawa - 3 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.08.2012 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Mam ofertę na Jaret Plusa z bardzo dobrej mieszanki [są różne Jaret Plusy zależnie co do Jareta jest domieszane] tzn. Jaret + Pieklorz z Bobrka - cena 920 zł/tonę z dostawą. Węgiel sprawdzony - pali się bardzo dobrze i jest kaloryczny - osoby z listy proszę o info na priv z podaniem ilości [lista jak zawsze jest wstępna i nie zobowiązująca, więc jeśli ktoś nie chce niech także napisze o tym, żebym go na priv o decyzję nie musiał pytać]. Osobiście planuję jeszcze przetestować czeski z Ledvic [tani Jaret Plus którego kupiłem na próbę w okolicy po 21,2 zł/25 kg spieka się już teraz latem, więc nie będę ryzykował] i jeśli się sprawdzi wtedy wezmę tonę tego po 920 zł i 2 tony Ledvickiego, a jeśli Ledvicki się nie sprawdzi wtedy wezmę tylko Jaret Plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.08.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Kiedy zamierzacie zamknąć listę ?Teraz można by sprawę załatwić do tygodnia, im będzie bliżej zimy tym czas się trochę wydłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.08.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Powiedzmy, że czekam na odpowiedzi do 19.08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 HejkaJeśli można i nie podniesie to ceny, to dla mnie 3 tony tylko. Arrow00 jak widzę też jest z Chrząstawy więc i tak do wioski pojedzie 6 ton. Mam jeszcze zapas z zeszłego roku a do tego jeszcze planuję uruchomić kominek wreszcie więc tej czwartej tony nie będę miał gdzie schować a i tak zostanie do przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.08.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Nie podniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.08.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 To w takim razie ja się piszę na 3 tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.08.2012 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Na dzisiaj sytuacja wygląda tak, że wróciłem wczoraj z wyjazdu, włączyłem kocioł i testuję Ledvicki ekogroszek, a jeden z sąsiadów wraca za tydzień, więc muszę jeszcze na tydzień się wstrzymać.Jako, że dostawa do Wrocławia nie będzie możliwa lista wygląda tak: 1) Trociu - 3 tony2) Arrow00 - Chrząstawa - 2 tony + 2 Ledvickiego3) Suspenser + sąsiedzi - w sumie 10 ton - jeszcze nie wiem ile którego - za tydzień wraca sąsiad i wtedy będzie wiadomo dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja wraz z jednym z sąsiadów kupujemy Ledvicki, drugi sąsiad jest w trakcie przekonywania Na testach wypadł w porządku - zużycie tylko o 50% wyższe niż Pieklorza, ale z braku czasu jeszcze nie doszedłem do właściwych ustawień, więc może będzie lepiej, popiół idealny, spieków zero - mam mocno przewymiarowany kocioł więc nie martwi mnie niższa wartość opałowa [podobno ok. 23 MJ/kg] bo mam spory zapas mocy [podobnie jak sąsiedzi]. Planuję do końca tygodnia zamówić - jak ktoś z okolicy jest chętny do wspólnego zakupu [np. Arrow00 pisał się na 2 tony] niech da znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.08.2012 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Na zakup jest także chętny boru - 2 tony czeskiego i 2 tony lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 03.09.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Trociu, a możesz nas uświadomić dlaczego nie kupujesz ze składu węgla u Ciebie w miejscowości? Ja brałem stamtąd chwałowickiego w tamtym roku i byłem zadowolony (poza tym, że się spiekał ale to nie wina gościa na składzie - taki był węgiel) Natomiast duża zaleta to to, że na życzenie mogą zaworkować w worki plecione z polipropylenu i wtedy mocno to przesycha.Ja chyba znowu więc od niego wezmę. Szkoda tylko, że nie ma Ledvickiego bo twierdzi, że Kormorany lepsze i ściąga ten drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.09.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Trociu, a możesz nas uświadomić dlaczego nie kupujesz ze składu węgla u Ciebie w miejscowości? Ja brałem stamtąd chwałowickiego w tamtym roku i byłem zadowolony (poza tym, że się spiekał ale to nie wina gościa na składzie - taki był węgiel) Natomiast duża zaleta to to, że na życzenie mogą zaworkować w worki plecione z polipropylenu i wtedy mocno to przesycha. Ja chyba znowu więc od niego wezmę. Szkoda tylko, że nie ma Ledvickiego bo twierdzi, że Kormorany lepsze i ściąga ten drugi. Ja kiedyś tam wziąłem Pieklorza bytomskiego i był mokry jak diabli - od tamtej pory mam uraz [zwłaszcza gdy w zeszłym sezonie musiałem wymienić skorodowanego ślimaka i zasobnik mi skorodował], do tego miał sporo miału]. Potem brałem z Nikomax na Żernickiej i był zdecydowanie lepszy [suchy i bez miału]. Co do Komoran to zastanawiam się jeszcze nad nim bo ma 19,8 MJ/kg a Ledvicki 17,6 MJ/kg i 0,77% siarki [wg certyfikatu kopalni], tyle, że Komorzany ma sporo siarki [1,7-2,2%] - link: http://www.czechcoal.cz/cs/produkty/uhli/sluzby/Katalog_uhli_2012.pdf Mam już prawidłowo podłączony ciepłomierz i może się jeszcze wstrzymam z zakupem aż sprawdzę sam ile MJ z którego ekogroszku wyciągnę - za 1-2 dni kończy mi się Pieklorz, więc mogę przetestować Ledvice i Komorzany [powinno to potrwać do 2 tygodni] a potem Pieklorza [11-12 dni]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.09.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Trociu, a możesz nas uświadomić dlaczego nie kupujesz ze składu węgla u Ciebie w miejscowości? Ja brałem stamtąd chwałowickiego w tamtym roku i byłem zadowolony (poza tym, że się spiekał ale to nie wina gościa na składzie - taki był węgiel) Natomiast duża zaleta to to, że na życzenie mogą zaworkować w worki plecione z polipropylenu i wtedy mocno to przesycha. Ja chyba znowu więc od niego wezmę. Szkoda tylko, że nie ma Ledvickiego bo twierdzi, że Kormorany lepsze i ściąga ten drugi.Nie wiedziałem, że u mnie w Chrząstawie jest jakiś skład Dlaczego biorę z kolegami z forum a nie lokalnie. Bo za duże ryzyko. Kiedyś brałem nawet z allegro - facet przywoził mi swoim osobowym autkiem po 500km w workach polipropylenowych Sam podobno pakował z hałdy. Wtedy nie narzekałem. Potem brałem ze Styku w Nadolicach jak jeszcze się zajmowali węglem. Raz spróbowałem u nich chyba jakiegoś afrykańskiego, bo próbka, którą facet dostał była ok. Ale jak już przyszedł główny rzut, to szybciutko został zwrócony i facet sam sie tak zdenerwował, że wycofał się z tego. Więc wtedy zacząłem poszukiwania i tak zrodziła się ta nasza inicjatywa. SUSPENSER wiedzie prym w testach. Karoka nas wspiera w wyborze i logistyce a znamy się jeszcze z czasów jak Resolver nas zaopatrywał. To tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 04.09.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Nie wiedziałem, że u mnie w Chrząstawie Suspenser mi napisał, że jesteś z Dobrzykowic, a ją tam właśnie kupowałem w tamtym roku i było ok. W tym roku również tam chcę kupić szczególnie, że można tam kupić w workach polipropylenowych. I dlatego chciałem poznać opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.09.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ok.Kiedyś myślałem o tym składzie, ale ponieważ mamy wsparcie grupowe do "dobrych" zakupów, to się nie rozglądam po okolicy. A właśnie - coś wiadomo o naszej dostawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrow00 04.09.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ok. Kiedyś myślałem o tym składzie, ale ponieważ mamy wsparcie grupowe do "dobrych" zakupów, to się nie rozglądam po okolicy. A właśnie - coś wiadomo o naszej dostawie? Kontaktowałem się już Karoką i czekamy na dostawę Jareta. Ten skład w Dobrzykowicach jest trochę dziwny. Koleś średnio wie co sprzedaje. Na moje pytanie o spiekalność poszczególnych węgli na placu patrzył się na mnie jakbym go pytał ile to pi razy 452 Żeby ktoś kto sprzedaje węgiel nie wiedział co to spiekalność - jak dla mnie to go dyskwalifikuje. Lepszy skład jest w Jelczu koło Ronala. Mają tam wszystkie pieklorze, czecha i jeszcze parę innych. Niestety obecnie nie mają pakowanych w kopalni tylko sami pakują. Wziąłem na próbę kilka worków (Pieklorz z Piekar, Chwałowic i Ekoret) i tylko Ekoret palił się ładnie. Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.09.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) Suspenser mi napisał, że jesteś z Dobrzykowic, a ją tam właśnie kupowałem w tamtym roku i było ok. W tym roku również tam chcę kupić szczególnie, że można tam kupić w workach polipropylenowych. I dlatego chciałem poznać opinię No tak pochrzaniło mi się - to Styk jest w Dobrzykowicach a Trociu w Chrząstawie - wszystko przez to, że go jeszcze nie odwiedziłem Polecam Ci kupić worek Pieklorza bytomskiego na Żernickiej i porównać z tym Chwałowickim. Ja póki co skłaniam się ku 1 tonie Pieklorza bytomskiego [na duże mrozy, żeby za często nie musieć dorzucać, jak będzie się spiekał wymieszam z czechem] lub Jaret Plusa oraz 2 tonach czeskiego na resztę sezonu [jakiego okaże się po testach]. Edytowane 4 Września 2012 przez SUSPENSER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.09.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Lepszy skład jest w Jelczu koło Ronala. Mają tam wszystkie pieklorze, czecha i jeszcze parę innych. Niestety obecnie nie mają pakowanych w kopalni tylko sami pakują. Wziąłem na próbę kilka worków (Pieklorz z Piekar, Chwałowic i Ekoret) i tylko Ekoret palił się ładnie. Dzięki za info bo też myślałem o tym składzie. Mają Pieklorza bytomskiego ? Co było nieładnego w paleniu się tych innych Pieklorzy - spiekały się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts