Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z okolic Jelcza-Laskowic kupująca ekogroszek latem 2011.

SUSPENSER

Recommended Posts

Mają Bobrka ale jak pytałem był tylko luzem.

Piekary się spiekały tylko nieznacznie mniej niż bobrek z zeszłorocznej jesieni.

Jest to dla mnie bardzo podejrzane bo w zeszłym roku popiół z pieklorza z Piekar był zupełnie inny.

Dzięki za info bo też myślałem o tym składzie.

Mają Pieklorza bytomskiego ?

Co było nieładnego w paleniu się tych innych Pieklorzy - spiekały się ?

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To i ja zapytam czy ktoś brał opał i poleca jakiś skład w okolicach Długołęki lub Oleśnicy ewentualnie Wrocław. Do Dobrzykowic też nie mam daleko, ale może coś sprawdzonego bliżej. Pozdrawiam:cool:

We Wrocławiu masz skład Szczepańskiego na Swojczycach.

W zeszłym roku kupowałem w ich filii w Jelczu i nie było źle.

W tym roku testowałem od nich kilka rodzajów węgla (z filii w Jelczu) i z Ekoreta byłem bardzo zadowolony.

Karoka i jak z transportem ?

Zima się zbliża :)

Pozdrawiam,

Tomek

Bylem w czwartek na tym skladzie w Dobrzykowicah. Generalnie wyglada OK. Nie widac, jakichs podejrzanych ruchow. Z tego co koles mowi to jest on bezposrdenim importerem z kopalni. Ceny:

Bobrek 950

Chwalowice 915

Retopal 870

Komorany 530

transport gratis (W rozsadnych kiliometrach)

duzy plus za worki polipropylenowe (ladnie przesycha)

niby facet mowi, ze Ledvice tez moze miec ale wydaje mi sie, ze sciemnia i poprostu zapakuje Komorany jak ktos bedzie chcial miec Ledvice.

Natomiast zastanawiam sie czy zamiast Ledvice nie wziazsc wlasnie Komoran. Niby wiecej siarki.. ale jak to sie przelozy na korozje pieca/podajnika ??? A kalorycznosc lepszsa i podobno duzo lepiej sie pali.

W tym tygodniu jeszcze postram sie podjechac do Mirkowa i zrobic wywiad.

Natomiast zastanawiam sie czy zamiast Ledvice nie wziazsc wlasnie Komoran. Niby wiecej siarki.. ale jak to sie przelozy na korozje pieca/podajnika ??? A kalorycznosc lepszsa i podobno duzo lepiej sie pali.

Co to znaczy, że lepiej się pali ?

U mnie Ledvicki pali się super - bardzo łatwo go rozpalić i ma wysokie ciepło spalania, popiół jak z papierosa, tyle, że biały.

Kupiłem dzisiaj na testy ten z Komoran i Pieklorza [w Jelczu] - za ok. 1,5 tygodnia powinienem mieć wyniki testów Komoran.

• 1 month później...

aroow i trociu wy chyba mieszkacie w jednej miejscowości ?

Dzisiaj rozmawiałem w końcu z kierowcą i był już załadowany, jutro będzie u mnie.

Spakuję was obu i zawiozę jak będę mógł. Wiecie że jeżdżę zawodowo i tacho mnie trzyma.

W tą sobotę jeździłem z wunglem także w tą nie mogę.

Będzie dla was leżał na ZN, najlepiej w sobotę bym się bujnął do was ale następną.

Retopal i Jaret Plus jest na bieżąco ale to co dla was jak pisałem będzie na 100% jutro.

Super - dzięki za wieści.

Póki co siedzę w domu (kolejny potomek na pokładzie), tak więc w dowolnym momecie można podjechać w zasadzie.

Ano mam jeszcze zapasa i do tego jeszcze właśnie uruchomiłem kominek, więc jest spoko, mniej nerwowo aniżeli lata wcześniej. Ale jakoś tak mi pusta wygląda ta przedziałka na węgiel pod wiatą.

• 1 year później...

Podbijam temat bo może kogoś zainteresuje, że zająłem się sprzedażą ekogroszku - można podjechać wziąć na próbę po worku czy dwa do przetestowania.

Mam 4 rodzaje: Wesoła, rosyjski, Komorany, Ledvice.

Niebawem ruszę z testami w trybie lato i okaże się którym warto podgrzewać samo CWU - więcej info na suspenser.eu