ww7007 04.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 WitamJestem tutaj nowy i mam nadzieję, że nie powielam pytania i zamieszczam je w dobrym miejscu.Sprawa dotyczy budynku na działce o statusie siedliskowym. Dokładnie to kupiłem działkę posiadającą status siedliskowej do zabudowy zagrodowej ale jeszcze na nic na niej niema. W przyszłości chciałbym na niej postawić dom a na razie budynek gospodarczy. I teraz pytanie. Czy taki budynek do 35 m mogę na niej postawić w myśl art 29 Prawo budowlane na zgłoszenie czy muszę najpierw przekształcać działkę i występować o pozwolenie budowlane. Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 04.02.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Skąd wiesz że działka jest siedliskowa. ? Czy jest plan zagospodarowania przestrzennego ? Czy jesteś rolnikiem ? Ile arów ma działka ? Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: 1) obiektów gospodarczych związanych z produkcją rolną i [/ b]uzupełniających zabudowę zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej a) parterowych budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji nie większej niż 4,80 m, Jeśli jesteś rolnikiem , kolejność następująca : budynek mieszkalny potem obiekt gopspodarczy do 35 m2. Nie trzeba przekształcać działki Jeśli nie jesteś rolnikiem kolejność : przekształcenie działki , budynek mieszkalny potem budynek gospodarczy wolnostojący do 25 m2. Edytowane 4 Lutego 2011 przez aglig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts