Gość Mciej33_wawa 26.02.2004 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witam wszystkichCzy ktoś z Państwa ma w łazience na podłodze panele lub deski i jak się one sprawują czy nie wybrzuszają pod wpływem wilgoci. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 27.02.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Nie mam paneli ani desek w łazience.Jednak wiem iz są panele firmy Eggar lub Pergo przeznaczone do stosowania w łazienkach i nawet dają chyba 15 letnią gwarancję, ale tez kosztują ok. 100zł/m2.Jeśli chodzi o deski to można je stosować pod warunkiem zastosowania właściwego gatunku drewna oraz specjalnych środków ( lakier, itp. ) przeznaczonych do łazienek, niestety produkcji zachodniej, o kolosalnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 01.03.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 o tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nilfina 15.07.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Odswieze staruchny watek jako ze temat stal mi sie bliski. Chodzilo zapewne o panele Quick Step "Lagune" 150zl m2 (10 lat gwarancji do lazienki, 25 lat do innych pomieszczen) Czy ktos ma je w lazience? Opinie? Spostrzezenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 16.07.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Proponuje zasiegnac jezyka na temat desek olejowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nilfina 16.07.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dzieki za sugestie, poszperam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 28.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Wyciągam, bo ciekawa jestem - ma ktoś w łazience panele Quick Step i jest zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.05.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Nawet ja mogę dać gwarancję na panele w łazience na 15lat, ale w warunkach gwarancji zawrę punkt o nie dopuszczeniu do pracy powyżej pewnej wilgotności. Po prostu radzę sprawdzić warunki gwarancji. Nie twierdzę, że jest tam jakiś haczyk. Paneli nie sprzedaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nilfina 29.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja mam od roku panele w lazience firmy QuickStep. Jestesmy bardzo zadowoleni! Wygladaja i uzytkuja sie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 03.06.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A ja polozylem w lazience Quickstep Lagune Merbau. Wyglada super. Powinno sie chyba dobrze sprawowac. Przy okazji: zabraklo mi doslownie 1 panela. Nie chcialbym kupowac calej paczki. Moze komus zostala jedna sztuka Lagune Merbau? Odkupie chetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 06.06.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Możesz popytac w Komfortach , czasem zostają im po 1-2 deski które są wykorzystywane na zrobienie wystawy . Proponuję sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.06.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Nie mam paneli ani desek w łazience. Jednak wiem iz są panele firmy Eggar lub Pergo przeznaczone do stosowania w łazienkach i nawet dają chyba 15 letnią gwarancję, ale tez kosztują ok. 100zł/m2. Jeśli chodzi o deski to można je stosować pod warunkiem zastosowania właściwego gatunku drewna oraz specjalnych środków ( lakier, itp. ) przeznaczonych do łazienek, niestety produkcji zachodniej, o kolosalnych cenach. nie kazda deska nadaje się do łazienki. To fakt. Wybrane drewno o małej wrażliwiości na wilgoć, owszem i wskazane. Wymiary szczególnie grubość i szerokość muszą znajdować się w odpowiednim stosunku do siebie. Na koniec muszą być odpowiednio, profesjonalnie zaimpregnowane, najlepiej olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts