Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele w łazience

Gość Mciej33_wawa

Recommended Posts

Gość Mciej33_wawa

Witam wszystkich

Czy ktoś z Państwa ma w łazience na podłodze panele lub deski i jak się one sprawują czy nie wybrzuszają pod wpływem wilgoci.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nie mam paneli ani desek w łazience.

Jednak wiem iz są panele firmy Eggar lub Pergo przeznaczone do stosowania w łazienkach i nawet dają chyba 15 letnią gwarancję, ale tez kosztują ok. 100zł/m2.

Jeśli chodzi o deski to można je stosować pod warunkiem zastosowania właściwego gatunku drewna oraz specjalnych środków ( lakier, itp. ) przeznaczonych do łazienek, niestety produkcji zachodniej, o kolosalnych cenach.

• 4 years później...
  • 10 months później...
Nie mam paneli ani desek w łazience.

Jednak wiem iz są panele firmy Eggar lub Pergo przeznaczone do stosowania w łazienkach i nawet dają chyba 15 letnią gwarancję, ale tez kosztują ok. 100zł/m2.

Jeśli chodzi o deski to można je stosować pod warunkiem zastosowania właściwego gatunku drewna oraz specjalnych środków ( lakier, itp. ) przeznaczonych do łazienek, niestety produkcji zachodniej, o kolosalnych cenach.

nie kazda deska nadaje się do łazienki. To fakt. Wybrane drewno o małej wrażliwiości na wilgoć, owszem i wskazane. Wymiary szczególnie grubość i szerokość muszą znajdować się w odpowiednim stosunku do siebie. Na koniec muszą być odpowiednio, profesjonalnie zaimpregnowane, najlepiej olejem.