Ania i Jędrek 04.02.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam:yes: planuję zakupić bramę segmentową firmy Hormann lub Normstahl wraz z drzwiami przejściowymi (furtką). Wymiary bramy to 3,10 x 2,5. Czy ktoś z was ma taką bramę z drzwiami przejściowymi? Jak się sprawdzają? Proszę doradźcie mi ))))))) Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.02.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) W Hormann nie daj się namówić na drzwi w bramie z niskim progiem. Wyłącznie standardowy próg. Te z progiem 1 cm pierdaczą się.Generalnie, jeśli drzwi w bramie to żadnych eksperymentów z mniej znanymi firmami. Wyłącznie markowe produkty. Druga sprawa, to równa powierzchnia pod montaż i poszukaj koniecznie bardzo dobrej ekipy, bo jeśli ci spierdaczą montaż, to będziesz kląć na czym świat stoi.Pamiętaj, że w drzwiach musi być samozamykacz i nie ten ramieniowy, który będzie wystawał w dół po otwarciu bramy, a ten szynowy, który nie wystaje.Ponadto zgodnie z obowiązującą Normą EN PN 13241-1 brama z drzwiami przejściowymi (jeśli ma napęd el.) musi być wyposażona: 1) mikrowyłącznik przy drzwiach, 2) fotokomórki w świetle, 3) listwa dolna ciśnieniowa lub optyczna.Przy takich rozmiarach, jakie podałaś drzwi w bramie nie są żadnym wyzwaniem dla producenta, a strzałka ugięcia po otwarciu jest na tyle mała, że drzwi będą wystarczająco szczelne.Jeśli miałbym wybierać spośród producentów, których podałaś, to wybrałbym Normstahl, ponieważ ma bardziej estetyczne wykończenie od wewnątrz. Edytowane 6 Lutego 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jędrek 06.02.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dziękuję za opinię. Niestety Normstahl raczej odpadnie bo dostałam wycenę i dopłata do tych drzwi to ok 6 tys. ((((((((((((((((( W Hormann jest sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jędrek 06.02.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Chętnie oczywiście poznam inne opinie )))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.02.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Wycenili Ci 6 tys. ??????????? Matko kochana, ale ździercy!!! Takie drzwi w bramie kosztują 2700 + VAT w porządnej bramie, porządnej firmy. Szukaj, szukaj, bo chcą zedrzeć.Napisz na priva, to Ci podpowiem co masz robić i gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 11.02.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Aniu, zamówiliście już bramę? Ja też intensywnie rozważam ten temat. Jestem ciekawa jak wyglądają takie drzwi w bramie segmentowej w okleinie orzech albo innej ciemniejszej. Wydaje mi się że w bramie uchylnej są mniej widoczne, ale mąż się upiera na segmentową bo niby zajmuje mniej miejsca w garażu... Jeśli dysponujesz jakimś realnym zdjęciem to prosiłabym o upublicznienie go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts