Jacaa 04.02.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam, Przyczyny wystąpienia tej smoły znam. Przestudiowałem kilka wątków w necie na ten temat.Interesuje mnie coś innego, to znaczy czym mogę otynkować komin, aby smoła nie przesączała się przez tynk ?Czy ktoś może coś doradzić ? Pozdrawiam,Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 04.02.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Najpierw trzeba komin dokładnie wyczyścić w środku i założyć do niego wkład. Potem skuć tynki z plamami kondensatu. Uzupełnić fugi / połączenia między cegłami, pustakami. Potem położyć nowy tynk z dodatkiem szkła wodnego.Jak by udało Ci się znaleźć jakiś specyfik / grunt skutecznie odcinający cegły komina od tynku. To można jeszcze go zastosować przed położeniem nowego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 05.02.2011 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Bardzo sceptycznie podchodzę do naprawy takiego komina. Jak się okazuje w praktyce wyeliminowanie nieprzyjemnego zapachu jest bardzo trudne. Najlepiej byłoby rozebrać komin i wybudować nowy. Oczywiście można spróbować czynności, o których napisał MK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts