Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRES CUADRO - kaskada czy perlator - POMOCY !!!

thewizzo

Recommended Posts

Witam

Mam dylemat, zakupiłem umywalkę jak niżej i zastanawiam się która bateria będzie się sprawować dobrze czy bateria z kaskadą nie będzie się wylewać za umywalkę ????? czy dla spokoju wybrać z perlatorem ????

http://www.cesan.pl/produkty/meblowe/um_majus40.jpg

http://www.cesan.pl/produkty/meblowe/um_majus40.gif

http://www.trendir.com/archives/tres-griferia-faucet-cuadro1.jpg

http://i401.photobucket.com/albums/pp95/thewizzo/mieszkanie/foto_251_1.jpg?t=1296854175

Edytowane przez thewizzo

Wybierz perlator!!!!

Uzasadnienie:

Mamy Tresa Cuadro umywalkową i wannową. Wannowa nie wchodziła w grę inna jak kaskada. Jest super, trzeba przyznać ale w wannie w sumie nie ma takiego znaczenia więc można sobie na kaskadę pozwolić. W umywalce po długich przemyśleniach kupiliśmy w końcu perlator. Dlaczego? Dlatego, że osoby który mają kaskadę Cuadro przekonały mnie, tu na forum, że chlapie i lepiej wybrac perlator. Po drugie kaskada równa się więcej wody czyli znów plus dla perlatora. Kaskada ma jedna dużą zaletę - fajnie wygląda jak leci, poza tym w sumie to samo lub nawet gorzej w porównaniu z perlatorem.

Dla nas oszczędność jest bardzo ważna, mamy dziecko, które odkręca wodę czasem na maksa i do tego jeszcze to chlapanie. Doświadczenia nie mam ale perlator sprawdza się bardzo dobrze. Kaskada wannowa też :) ale tu na chlapanie można sobie pozwolić.

Dla zrównoważenie kupiliśmy baterię umywalkową z kostką - jest świetna i nie zamieniłabym jej za nic na tę z wajchą :D

Wybierz perlator!!!!

Uzasadnienie:

Mamy Tresa Cuadro umywalkową i wannową. Wannowa nie wchodziła w grę inna jak kaskada. Jest super, trzeba przyznać ale w wannie w sumie nie ma takiego znaczenia więc można sobie na kaskadę pozwolić. W umywalce po długich przemyśleniach kupiliśmy w końcu perlator. Dlaczego? Dlatego, że osoby który mają kaskadę Cuadro przekonały mnie, tu na forum, że chlapie i lepiej wybrac perlator. Po drugie kaskada równa się więcej wody czyli znów plus dla perlatora. Kaskada ma jedna dużą zaletę - fajnie wygląda jak leci, poza tym w sumie to samo lub nawet gorzej w porównaniu z perlatorem.

Dla nas oszczędność jest bardzo ważna, mamy dziecko, które odkręca wodę czasem na maksa i do tego jeszcze to chlapanie. Doświadczenia nie mam ale perlator sprawdza się bardzo dobrze. Kaskada wannowa też :) ale tu na chlapanie można sobie pozwolić.

Dla zrównoważenie kupiliśmy baterię umywalkową z kostką - jest świetna i nie zamieniłabym jej za nic na tę z wajchą :D

monikaa13 kurcze gdyby nie Ty to miał bym pełno wody w toalecie, ulżyło mi bo zasłyszałem takie info że nie jest to dobry pomysł na kaskade przy małej umywalce, ale chciałem się upewnić, dzięki więc masz u mnie dobre winko :)

Na zdjęciach podglądniętych w necie wyglądało na to że z perlatora bije woda jak cholera, a z kaskady leciała delikatnie, a tu okazało się że jest odwrotnie...

Wybierz perlator!!!!

Uzasadnienie:

Ja tylko dopiszę, ze moje zdanie jest identyczne. Też Tres Quadro przy wannie

http://img18.imageshack.us/img18/8882/001301.jpg

I przy umywalkach też z perlatorem, ale z wajchą. I też bym ich nie zamienił na kwadrat ;) :)

pozdrawiam, majki

ps. Też lubię wino :p

• 1 month później...

Ale świetnie, że ten wątek znalazłam. Też mam Tresa Cuadro z perlatorem, ale z wajchą, mąż jakoś nie mógł się przekonać do kosteczki :(. A do wanny termostatyczną z kaskadą. Na razie wszystko leży w pudełkach, nie wypróbowane, więc dobrze wiedzieć, że u innych się sprawdza w praktyce.

I właśnie się zastanawiam nad baterią do gościnnego WC, gdzie mam podobnie małą umywalkę, jak thewizzo. Myślałam o kaskadzie, że taka bardziej dekoracyjna i będzie robić wrażenie, ale już wyobrażam sobie "wrażenie" gości ochlapanych piękną kaskadą wody ;). Wezmę jednak perlator.

• 5 months później...

Hej,

Mam problem tego typu że w baterii wannowej z kaskadą i termostatem ta wylewka niebardzo przypomina kaskadę...nie jest równa i wodospadu mi nie przypomina...czy można jakoś wpłynąć na poprawę jakości wylewu wody poprzez wymiany czegoś w środku bądź użycie jakiegoś środka na kamień ? W sumie to nowa bateria ale mam wrażenie ze jest jakaś niedopracowana i wadliwa bo nawet pokretło termostatu wydaje się nie być spasowane dokładnie

• 1 month później...