thewizzo 04.02.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) WitamMam dylemat, zakupiłem umywalkę jak niżej i zastanawiam się która bateria będzie się sprawować dobrze czy bateria z kaskadą nie będzie się wylewać za umywalkę ????? czy dla spokoju wybrać z perlatorem ???? http://www.cesan.pl/produkty/meblowe/um_majus40.jpg http://www.cesan.pl/produkty/meblowe/um_majus40.gif http://www.trendir.com/archives/tres-griferia-faucet-cuadro1.jpg http://i401.photobucket.com/albums/pp95/thewizzo/mieszkanie/foto_251_1.jpg?t=1296854175 Edytowane 4 Lutego 2011 przez thewizzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.02.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Wybierz perlator!!!! Uzasadnienie: Mamy Tresa Cuadro umywalkową i wannową. Wannowa nie wchodziła w grę inna jak kaskada. Jest super, trzeba przyznać ale w wannie w sumie nie ma takiego znaczenia więc można sobie na kaskadę pozwolić. W umywalce po długich przemyśleniach kupiliśmy w końcu perlator. Dlaczego? Dlatego, że osoby który mają kaskadę Cuadro przekonały mnie, tu na forum, że chlapie i lepiej wybrac perlator. Po drugie kaskada równa się więcej wody czyli znów plus dla perlatora. Kaskada ma jedna dużą zaletę - fajnie wygląda jak leci, poza tym w sumie to samo lub nawet gorzej w porównaniu z perlatorem. Dla nas oszczędność jest bardzo ważna, mamy dziecko, które odkręca wodę czasem na maksa i do tego jeszcze to chlapanie. Doświadczenia nie mam ale perlator sprawdza się bardzo dobrze. Kaskada wannowa też ale tu na chlapanie można sobie pozwolić. Dla zrównoważenie kupiliśmy baterię umywalkową z kostką - jest świetna i nie zamieniłabym jej za nic na tę z wajchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 04.02.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Wybierz perlator!!!! Uzasadnienie: Mamy Tresa Cuadro umywalkową i wannową. Wannowa nie wchodziła w grę inna jak kaskada. Jest super, trzeba przyznać ale w wannie w sumie nie ma takiego znaczenia więc można sobie na kaskadę pozwolić. W umywalce po długich przemyśleniach kupiliśmy w końcu perlator. Dlaczego? Dlatego, że osoby który mają kaskadę Cuadro przekonały mnie, tu na forum, że chlapie i lepiej wybrac perlator. Po drugie kaskada równa się więcej wody czyli znów plus dla perlatora. Kaskada ma jedna dużą zaletę - fajnie wygląda jak leci, poza tym w sumie to samo lub nawet gorzej w porównaniu z perlatorem. Dla nas oszczędność jest bardzo ważna, mamy dziecko, które odkręca wodę czasem na maksa i do tego jeszcze to chlapanie. Doświadczenia nie mam ale perlator sprawdza się bardzo dobrze. Kaskada wannowa też ale tu na chlapanie można sobie pozwolić. Dla zrównoważenie kupiliśmy baterię umywalkową z kostką - jest świetna i nie zamieniłabym jej za nic na tę z wajchą monikaa13 kurcze gdyby nie Ty to miał bym pełno wody w toalecie, ulżyło mi bo zasłyszałem takie info że nie jest to dobry pomysł na kaskade przy małej umywalce, ale chciałem się upewnić, dzięki więc masz u mnie dobre winko Na zdjęciach podglądniętych w necie wyglądało na to że z perlatora bije woda jak cholera, a z kaskady leciała delikatnie, a tu okazało się że jest odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasz 04.02.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja też musiałam wymieniac kaskade na perlator. Jak mieliśmy kaskade woda pryskała strasznie na boki. Może faktycznie przy głębokij misie lub wannie nie byłoby problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.02.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ok. winko może być tylko kiedy? Z kaskadą jest taki problem, że sama w sobie może i nie chlapie ale jak się ręce włoży to już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casse 04.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja tez chciałam kaskade Monikaa a jaka to bateria z kostką jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja tez chciałam kaskade Monikaa a jaka to bateria z kostką jest ?? Tres Cuadro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.02.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/91/51/14/1191511424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Wybierz perlator!!!! Uzasadnienie: Mamy Tresa Cuadro umywalkową i wannową. Wannowa nie wchodziła w grę inna jak kaskada. Jest super, trzeba przyznać ale w wannie w sumie nie ma takiego znaczenia więc można sobie na kaskadę pozwolić. W umywalce po długich przemyśleniach kupiliśmy w końcu perlator. Dlaczego? Dlatego, że osoby który mają kaskadę Cuadro przekonały mnie, tu na forum, że chlapie i lepiej wybrac perlator. Po drugie kaskada równa się więcej wody czyli znów plus dla perlatora. Kaskada ma jedna dużą zaletę - fajnie wygląda jak leci, poza tym w sumie to samo lub nawet gorzej w porównaniu z perlatorem. Dla nas oszczędność jest bardzo ważna, mamy dziecko, które odkręca wodę czasem na maksa i do tego jeszcze to chlapanie. Doświadczenia nie mam ale perlator sprawdza się bardzo dobrze. Kaskada wannowa też ale tu na chlapanie można sobie pozwolić. Dla zrównoważenie kupiliśmy baterię umywalkową z kostką - jest świetna i nie zamieniłabym jej za nic na tę z wajchą Ja tylko dopiszę, ze moje zdanie jest identyczne. Też Tres Quadro przy wannie http://img18.imageshack.us/img18/8882/001301.jpg I przy umywalkach też z perlatorem, ale z wajchą. I też bym ich nie zamienił na kwadrat pozdrawiam, majki ps. Też lubię wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 04.02.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A do mnie wlaśnie dotarła kaskada, zaglądam jej w "pysk' a tam perlator:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.02.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 A do mnie wlaśnie dotarła kaskada, zaglądam jej w "pysk' a tam perlator:o I ciesz się A co do kostki to się powtórzę, jest rewelacyjna. I mała uwaga my akurat przy wannie mamy kaskadę ale termostatyczną, montowaną do ściany, nie w półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 23.03.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ale świetnie, że ten wątek znalazłam. Też mam Tresa Cuadro z perlatorem, ale z wajchą, mąż jakoś nie mógł się przekonać do kosteczki . A do wanny termostatyczną z kaskadą. Na razie wszystko leży w pudełkach, nie wypróbowane, więc dobrze wiedzieć, że u innych się sprawdza w praktyce. I właśnie się zastanawiam nad baterią do gościnnego WC, gdzie mam podobnie małą umywalkę, jak thewizzo. Myślałam o kaskadzie, że taka bardziej dekoracyjna i będzie robić wrażenie, ale już wyobrażam sobie "wrażenie" gości ochlapanych piękną kaskadą wody . Wezmę jednak perlator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joye 14.09.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Hej,Mam problem tego typu że w baterii wannowej z kaskadą i termostatem ta wylewka niebardzo przypomina kaskadę...nie jest równa i wodospadu mi nie przypomina...czy można jakoś wpłynąć na poprawę jakości wylewu wody poprzez wymiany czegoś w środku bądź użycie jakiegoś środka na kamień ? W sumie to nowa bateria ale mam wrażenie ze jest jakaś niedopracowana i wadliwa bo nawet pokretło termostatu wydaje się nie być spasowane dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zpoe 14.09.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Joye a co to za bateria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joye 14.09.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zpoe 14.09.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ciśnienie z sieci OK? może rzeczywiście bateria jakaś felerna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joye 14.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 tak ciśnienie ok...sprzedawca nie widzi problemu z wymianą więc skorzystam zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harri 31.10.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale czy ktoś może mi napisać, że jest bateria umywalkowa TRES Cuadro, bez dźwigienki z tyłu, jeżeli bym chciał zastosować klick-clacka np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 31.10.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale czy ktoś może mi napisać, że jest bateria umywalkowa TRES Cuadro, bez dźwigienki z tyłu, jeżeli bym chciał zastosować klick-clacka np? Tak, z katalogu wybierz wersję bez korka automatycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harri 31.10.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 czyli korzystając z katalogu: http://www.tresgriferia.com/grifos.asp?tresgriferia=2-110-06-107103-107103-1--05-bat1uch-umyw--perl-pokr mam dwie wersji 107103 z pokrętłem i 107103DA z pokrętłem z korkiem automatycznym. Bo rysunki techniczne są takie same i na obu jest z tyłu dziubek narysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts