thomyk 16.09.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 przy większym napięciu tylkoci sie zakres powiększa jakby bylo coś nie tak to nawetprzy 1 kV ci wyjdzie a na jakie napięcie kable jest chyba na 1 kV ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 23.09.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A czy kable wpuszczone w taras i wchodzące w słupy mogą być zwykłymi kablami podtynkowymi - YDY ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.09.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Jeśli taras jest izolowany p/wilgociowo bądź przynajmniej stoi na suchym, niepodmakającym gruncie i kable nie będą się znajdować w jego "mokrej" (w jakikolwiek sposób nasiąkającej wodą, czy to od gruntu, czy to od góry) części, to tak. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 23.09.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Wysokośc tarasu zapewnia brak mozliwości zalania Pytanie dodatkowe w peszlu czy na żywca w betonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.09.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 To jest kwestia nie tyle (czy może nie tylko) zalania, co raczej podsiąkania wody. Lepiej w peszlu. Z kilku powodów, od dodatkowej izolacji począwszy, na mechanicznym oddylatowaniu przewodu na styku betonu ze ścianą (bo gdzieś ten taras się przecież z domem styka) skończywszy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 24.09.2011 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 To jest kwestia nie tyle (czy może nie tylko) zalania, co raczej podsiąkania wody. Lepiej w peszlu. Z kilku powodów, od dodatkowej izolacji począwszy, na mechanicznym oddylatowaniu przewodu na styku betonu ze ścianą (bo gdzieś ten taras się przecież z domem styka) skończywszy. J. Jarek, skończ z takimi poradami. Masz za wysoki stołek i ludzie wezmą Cię za autorytet, a piszesz banialuki. Co ma do tego peszel? To jest osłona mechaniczna, a nie izolacja. Dziurawa zresztą jak sito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 25.09.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 To teraz sam mam się zastanawiac dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 25.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 A czy ja gdzieś napisałem, że ten peszel ma stanowić izolację podstawową? Mam wrażenie, że czepiasz się dla samego czepiania, nie pierwszy raz zresztą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 26.09.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 To teraz sam mam się zastanawiac dalej? Postaw sobie inne pytanie: A ile zaoszczędzę nie kładąc kabla YKY? Dziesięć złotych? Ja nie wiem, czy możesz, bo nie widziałem Twojej chałupy i nie widzę wszystkich uwarunkowań. Ale moim zdaniem nie powinieneś. Przewód YDY niezbyt kocha takie warunki i co zrobisz jak po pięciu - dziesięciu latach odmówi posłuszeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 26.09.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ja sobie założe kabel ziemny bo wole mieć spokój wewnętrzny niż 20zł w kieszeni. Za podałem tylko pytanie aby poznać opinie forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts