skate133 04.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam. Mam w ostatnim czasie problem z jednym skrzydłem okna, które jest nieszczelne. Wygląda jakby było słabo dociśnięte. Zauważyłem, że rygiel górny jest poluzowany i nie da się go dokręcić. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 04.02.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jest to kwestia odpowiedniej regulacji okuć. Problem można spróbować rozwiązać samemu, ale lepiej zamówić usługę regulacji i konserwacji u sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 06.02.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam. Mam w ostatnim czasie problem z jednym skrzydłem okna, które jest nieszczelne. Wygląda jakby było słabo dociśnięte. Zauważyłem, że rygiel górny jest poluzowany i nie da się go dokręcić. Proszę o pomoc. Być może zerwany gwint wkrętu i wystarczy wymienić wkręt na większy. A regulacja nie jest wiedzą tajemną i warto samemu spróbować wyregulować równomierność i siłę docisku okuć, bo co jakiś czas okna tego potrzebują. Jak ci się nie uda wtedy zaproś fachowca i nech cię nauczy krok po kroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 06.02.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Poniżej instrukcja do okien na okuciach Roto - ale sprawdza się także do innych. http://rapidshare.com/files/440651820/roto_konserwacja.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts