Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika

Recommended Posts

Pięknie.

U nas powoli czas na elewacje i wykończenie. Wynajęliśmy archi wnętrz i widzę już po wstępnych projektach kilka podobieństw.

Bobie budowniku :-)) Miło Cie widzieć. Wyglądałam wpisów w Twoim dzienniku budowy jako ta kania dżdżu :D

Pewnie też przebierasz stópkami do wiosny. Powodzenia i nie wykończ się przy tej wykończeniówce.

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieplutko w serduszku się mi zrobiło i banan na gębie od razu się zrobił jak pooglądałam Twój dom i ogród

pozdrawiam

Gosiek, u Ciebie też mnóstwo cudownych zmian. :yes: Czekam na Twoje wpisy na Ogrodowisku. Przeniosłam się tam ze swoją działalnością blogową.

Powodzenia życzę i zdrówka. :D

Piękne wnętrza, jak i ogród i taras, którymi zachwycałam się już wcześniej, gratuluję pięknego domku :)

Mam pytanie o żwirowy podjazd, powiedz mi, jak jest z odśnieżaniem?

Interesują mnie żwirowe ścieżki, ale obawiam się, jak się z tym postępuje zimą.

Pozdrawiam cieplutko :)

Żwiru nie stosuje się na podjazdach. Z racji swoich obłych kształtów nie poddaje się ubijaniu skoczkiem. Na podjazdach musi być coś ostrego. W naszym przypadku to drobniejszy kliniec granitowy. Odśnieżałam zwykłą plastikowa łopatą lub budowlaną miotłą. Nie było z tym problemu. Śmig, po moim utknięciu w zaspie kamiennej, się postarał i porządnie ubił skoczkiem.

Edytowane przez śmig_śmigalska

• 4 weeks później...
Przyzwyczaiłem się dziennika Śmigalskiej, a tu smutna wiadomość, że to już koniec :(. No cóż, budowa nie może trwać w nieskończoność. Z przyjemnością będę wracał do DB i śledził postępy ogrodowe. Pomijając niezwykły dar Śmigalskiej do urzadzania wnętrz, bo to widać gołym okiem w DB, trzba dorzucić do tego jeszcze dryg do zieleninki ogrodowej. Szkoda, że Bozia nie obdarzyła mnie chociaż odrobiną takiego talentu, ale cóż, nie każdemu jest dane :D. Miłego zamieszkiwania w pięknym domku i owocnego prowadzenia bloga ogrodowego. Będe podglądał :). Pozdrowionka!:bye:

• 4 months później...
  • 1 month później...

Cudny bajowy ogród stworzyłaś. Podglądam na ogrodowisku i zachwycam się. Własne warzywka to jeszcze często niedocenione dobro, a żadne inne nie będą takie zdrowe i tak smakowite.

Psiak pewnie szczęśliwy, że może biegać bez Waszego nadzoru. Ogrodzenie jest ważne dla jego bezpieczeństwa a takie panelowe w dodatku solidne.

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów, ogrodowych i nie tylko

Cudny bajowy ogród stworzyłaś. Podglądam na ogrodowisku i zachwycam się. Własne warzywka to jeszcze często niedocenione dobro, a żadne inne nie będą takie zdrowe i tak smakowite.

Psiak pewnie szczęśliwy, że może biegać bez Waszego nadzoru. Ogrodzenie jest ważne dla jego bezpieczeństwa a takie panelowe w dodatku solidne.

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów, ogrodowych i nie tylko

Marzyłam o białym /szarym sztachetowym płocie. Zdecydował pragmatyzm- mamy coraz mniej sił- zamiast na pielęgnację ogrodzenia wolimy przeznaczyć je na ogród. Dziękuję za życzenia. :D

Jak Ci się to udaje :jawdrop: Inni wstawiają tylko miniaturki

Kto pyta, nie błądzi. Zapytałam dziewczyn. Instrukcję masz w komentarzach Artixa - udzieliła jej matka natura. Powiększa się w zaawansowanej edycji.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205065-Komentarze-do-quot-Bursztyna-quot&p=7229939#post7229939

Pięknie, bardzo mi się podoba Twój domek, że nie wspomnę o ogrodzie, czy "żwirek" nie sprawia kłopotów, bo u mnie też taki planuję, wszyscy mi póki co odradzają.

To kliniec granitowy. Po dobrym zagęszczeniu nie sprawia żadnych kłopotów, dobrze się klinuje. Zimą bez problemów odśnieżałam łopatą ścieżkę do domu i podjazd. Nie lubię betonu, a na wymarzoną kostkę granitową zabrakło funduszy. Budowa to ciągłe wybory. Mało kogo stać na spełnienie wszystkich "chciejstw". Typowy żwirek się nie sprawdzi. Ma obłe krawędzie i nie da rady go zagęścić. Koła samochodu traciłyby przyczepność.

Zawsze podkreślałam, że nie mamy już czasu na wykańczanie się latami. Chcieliśmy w miarę szybko zamknąć etap budowy i mieć czas na cieszenie się wszystkimi wnętrzami i zewnętrznością. Udało się. Tematy budowlano-wnętrzarskie już nas nie straszą. :D

Ostatnio nie działało, widocznie zostało w końcu naprawione... na Twoje powitanie ;)

Za to picasa się ze mną pożegnała. Marzę o tym, żeby coś na tym świecie było niezmienne- jako ten przysłowiowy niedzielny rosół w polskim domu :lol2:

Dlaczego zmieniają coś, co działa dobrze?