śmig_śmigalska 02.02.2016 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Pięknie. U nas powoli czas na elewacje i wykończenie. Wynajęliśmy archi wnętrz i widzę już po wstępnych projektach kilka podobieństw. Bobie budowniku ) Miło Cie widzieć. Wyglądałam wpisów w Twoim dzienniku budowy jako ta kania dżdżu Pewnie też przebierasz stópkami do wiosny. Powodzenia i nie wykończ się przy tej wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 02.02.2016 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Cieplutko w serduszku się mi zrobiło i banan na gębie od razu się zrobił jak pooglądałam Twój dom i ogród pozdrawiam Gosiek, u Ciebie też mnóstwo cudownych zmian. Czekam na Twoje wpisy na Ogrodowisku. Przeniosłam się tam ze swoją działalnością blogową. Powodzenia życzę i zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 02.02.2016 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Piękne wnętrza, jak i ogród i taras, którymi zachwycałam się już wcześniej, gratuluję pięknego domku Mam pytanie o żwirowy podjazd, powiedz mi, jak jest z odśnieżaniem? Interesują mnie żwirowe ścieżki, ale obawiam się, jak się z tym postępuje zimą. Pozdrawiam cieplutko Żwiru nie stosuje się na podjazdach. Z racji swoich obłych kształtów nie poddaje się ubijaniu skoczkiem. Na podjazdach musi być coś ostrego. W naszym przypadku to drobniejszy kliniec granitowy. Odśnieżałam zwykłą plastikowa łopatą lub budowlaną miotłą. Nie było z tym problemu. Śmig, po moim utknięciu w zaspie kamiennej, się postarał i porządnie ubił skoczkiem. Edytowane 2 Lutego 2016 przez śmig_śmigalska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 03.02.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 O, dzięki za wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.02.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Przyzwyczaiłem się dziennika Śmigalskiej, a tu smutna wiadomość, że to już koniec . No cóż, budowa nie może trwać w nieskończoność. Z przyjemnością będę wracał do DB i śledził postępy ogrodowe. Pomijając niezwykły dar Śmigalskiej do urzadzania wnętrz, bo to widać gołym okiem w DB, trzba dorzucić do tego jeszcze dryg do zieleninki ogrodowej. Szkoda, że Bozia nie obdarzyła mnie chociaż odrobiną takiego talentu, ale cóż, nie każdemu jest dane . Miłego zamieszkiwania w pięknym domku i owocnego prowadzenia bloga ogrodowego. Będe podglądał . Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 26.02.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 04.07.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Nie pozostaje mi nic innego jak tylko zachwycać sie pięknym domem i cudownym ogrodem. Pozdrawiam Państwa Smigalskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 09.08.2016 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Nie pozostaje mi nic innego jak tylko zachwycać sie pięknym domem i cudownym ogrodem. Pozdrawiam Państwa Smigalskich Dziękuję za miłe słowa i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.08.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 09.08.2016 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 09.08.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Mucha nie siada!!Kunsztownie to wszystko ogarnięte, miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.08.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Cudny bajowy ogród stworzyłaś. Podglądam na ogrodowisku i zachwycam się. Własne warzywka to jeszcze często niedocenione dobro, a żadne inne nie będą takie zdrowe i tak smakowite.Psiak pewnie szczęśliwy, że może biegać bez Waszego nadzoru. Ogrodzenie jest ważne dla jego bezpieczeństwa a takie panelowe w dodatku solidne.Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów, ogrodowych i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 10.08.2016 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Mucha nie siada!! Kunsztownie to wszystko ogarnięte, miło popatrzeć. Bobie budowniku, Z Twoich ust taka pochwała szczególnie cieszy. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 10.08.2016 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Cudny bajowy ogród stworzyłaś. Podglądam na ogrodowisku i zachwycam się. Własne warzywka to jeszcze często niedocenione dobro, a żadne inne nie będą takie zdrowe i tak smakowite. Psiak pewnie szczęśliwy, że może biegać bez Waszego nadzoru. Ogrodzenie jest ważne dla jego bezpieczeństwa a takie panelowe w dodatku solidne. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów, ogrodowych i nie tylko Marzyłam o białym /szarym sztachetowym płocie. Zdecydował pragmatyzm- mamy coraz mniej sił- zamiast na pielęgnację ogrodzenia wolimy przeznaczyć je na ogród. Dziękuję za życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.08.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Jak Ci się to udaje Inni wstawiają tylko miniaturki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 10.08.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Pięknie, bardzo mi się podoba Twój domek, że nie wspomnę o ogrodzie, czy "żwirek" nie sprawia kłopotów, bo u mnie też taki planuję, wszyscy mi póki co odradzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 10.08.2016 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Jak Ci się to udaje Inni wstawiają tylko miniaturki Kto pyta, nie błądzi. Zapytałam dziewczyn. Instrukcję masz w komentarzach Artixa - udzieliła jej matka natura. Powiększa się w zaawansowanej edycji. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205065-Komentarze-do-quot-Bursztyna-quot&p=7229939#post7229939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 10.08.2016 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Pięknie, bardzo mi się podoba Twój domek, że nie wspomnę o ogrodzie, czy "żwirek" nie sprawia kłopotów, bo u mnie też taki planuję, wszyscy mi póki co odradzają. To kliniec granitowy. Po dobrym zagęszczeniu nie sprawia żadnych kłopotów, dobrze się klinuje. Zimą bez problemów odśnieżałam łopatą ścieżkę do domu i podjazd. Nie lubię betonu, a na wymarzoną kostkę granitową zabrakło funduszy. Budowa to ciągłe wybory. Mało kogo stać na spełnienie wszystkich "chciejstw". Typowy żwirek się nie sprawdzi. Ma obłe krawędzie i nie da rady go zagęścić. Koła samochodu traciłyby przyczepność. Zawsze podkreślałam, że nie mamy już czasu na wykańczanie się latami. Chcieliśmy w miarę szybko zamknąć etap budowy i mieć czas na cieszenie się wszystkimi wnętrzami i zewnętrznością. Udało się. Tematy budowlano-wnętrzarskie już nas nie straszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.08.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Ostatnio nie działało, widocznie zostało w końcu naprawione... na Twoje powitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 10.08.2016 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Ostatnio nie działało, widocznie zostało w końcu naprawione... na Twoje powitanie Za to picasa się ze mną pożegnała. Marzę o tym, żeby coś na tym świecie było niezmienne- jako ten przysłowiowy niedzielny rosół w polskim domu Dlaczego zmieniają coś, co działa dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts