śmig_śmigalska 10.12.2014 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 ale i tak chyba za dużo zieleni na fotach - czym robisz zdjęcia? telefonem, wieczorową porą z dodatkiem błysku ogród fotografuje dobrze, słabiej sobie radzi we wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.12.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Jak miło się to czyta Czasem człek potrzebuje kopa by na głęboką wodę skoczyć Musicie być dobrymi ludźmi skoro tylu znajomych i rodziny dobrej macie Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 11.12.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ale paneli nie sklejali, nie chciało im się już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 11.12.2014 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Jak miło się to czyta Czasem człek potrzebuje kopa by na głęboką wodę skoczyć Musicie być dobrymi ludźmi skoro tylu znajomych i rodziny dobrej macie Tak trzymać Skoki na głęboką wodę, to specjalność rodu Śmigalskich. Każdy ma przecież krewnych i znajomych królika wystarczy być gadatliwym i artykułować, co w duszy gra. Zawszeć jakiś odzew będzie, choćby echo. U nas za królika robił majster, którego dziełem jest zewnętrzna elewacja. Akurat jego żonie zachciało się mieć nowe meble. Przygarnęliśmy stary komplet za ułamek ceny. A pacholę -rzeczywiście- zasługuje na medal Edytowane 11 Grudnia 2014 przez śmig_śmigalska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 11.12.2014 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ale paneli nie sklejali, nie chciało im się już Śmigalska zakupiła nawet klej do paneli za ostatnie grosze, co się jej zawieruszyły w torebce. Ale te clicki tak cudnie wchodziły, że żal było je czymś maziać. Postanowiliśmy uwierzyć producentowi, że wytrzymają te gwarantowane 15 lat. Jako dobra dusza, trzeba było przyjechać do Śmigalskich i w czynie dobroczynnym kleić te panele. a nie teraz płakać nad rozlanym mlekiem.. tfuuu niesklejonym panelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.12.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Iwona i Mariusz z Bukowej Chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 21.12.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Postanowiliśmy uwierzyć producentowi, że wytrzymają te gwarantowane 15 lat. Jako dobra dusza, trzeba było przyjechać do Śmigalskich i w czynie dobroczynnym kleić te panele. Panele owszem, tylko żeby krawędzie się nie dźwigały a jak coś niedaj się wyleje to śmigalska może żałować że nie napisała wcześniej, że w torebce srodki na klej znalazła Wesołych!!!!! Bywajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 28.12.2014 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Dziękujemy za piękne życzenia. Bobie, Śmigalska postara się być wylewno- rozlewną jedynie na płytkach ceramicznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 29.12.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Oglądając ostatni post (najpierw oglądam zdjęcia, a dopiero później czytam) myślałem, że są to inspiracje znalezione w czeluściach internetu . O ja głupi, to już do tego doszło, że dom jest już zamieszkany! . Pogratulować , piękna robota, a mebelki to już mistrzostwo świata . Naaajlepszego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.12.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 31.12.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Z okazji Nowego Roku życzymy Wam, aby szczęście zawsze stało u Waszego boku, a każdy kolejny dzień był niezapomnianym przeżyciem. Iwona i Mariusz z Bukowej Chatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 02.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam, Do życzeń na ten Nowy Rok skromnie dołączamy się i my Najlepszego Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego domku oraz pomysłowości wykończenia. Nie ukrywam, że czytam dziennik z przyjemnością i podpatruję z wypiekami a teraz pierwsze zdjęcia już po zamieszkaniu budzą jeszcze większe emocje bo przecież to jak patrzeć na własne przyszłe lokum Proszę o więcej zdjęć wnętrz Pozdrawiam serdecznie Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 06.01.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Dziękuję za piękne życzenia i komentarze. Z naszej strony życzymy wszystkim odwiedzającym dziennik wciąż nowych marzeń i sił na ich realizowanie (tym, którzy są na etapie wykończenia domu życzę sił spotęgowanych- Trzymajcie się cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 06.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie było mnie troszke a tu WOOOW :o:o Takie zmiany. Podoba mi sie u was. :)Najważniejsze żebyscie wy się czuli w domu dobrze Zatem wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 06.01.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 fakt, ładnie dali rade tylko te panele….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 06.01.2015 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Bob, liczę na to, że siła Twego ducha utrzyma je na poziomie. Rewo66 , od dziś już się czujemy- jakoś tak mi dziwnie dobrze- leżę odłogiem i słucham brzmienia ciszy- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Arek 06.01.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam, Dzięki za zdjęcia ciekawi mnie jeszcze kuchnia Zazdrościmy Wam wypoczynku po największym boju choć właściwie to nie mogę się doczekać kiedy my dom zaczniemy wykańczać... czy też on nas. Jak kto woli. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.01.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Szczęka mi opadła Jestem pełna uznania dla Waszej wytrwałości w dążeniu do celu - większość macie już wykończone chapeau bas a w końcu najważniejsze jest zmywanie naczyń i spacery z psem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 07.01.2015 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Szczęka mi opadła Jestem pełna uznania dla Waszej wytrwałości w dążeniu do celu - większość macie już wykończone chapeau bas a w końcu najważniejsze jest zmywanie naczyń i spacery z psem Dziękuję za miłe słowa, od Ciebie mają szczególną wartość :yes:To między innymi od lektury Twojego dziennika budowy zaczęły się nasze marzenia o własnym domku. Budowa trwała wystarczająco długo, żeby mieć czas na zadawanie sobie pytań i szukanie odpowiedzi. Wnętrza są trochę pod prąd, ale szukaliśmy czegoś, w czym da się po prostu mieszkać. Chyba nam się udało. I my i zwierzaki mamy swoje ulubione kąciki. Domek dobrze wpisuje się w nasz aktualny stan ducha. Wciąż pamiętam ostrzeżenia (chyba Wojtka), które zapisałam sobie w dzienniku "- każdy z budujących zamiast zadawać sobie pytanie: CZEGO CHCĘ?, powinien zadać sobie pytanie: CZEGO POTRZEBUJĘ? - "Budujemy dom tak, aby zawsze ogarnąć jego przestrzeń lub tak, że kiedy już nie będziemy w stanie jej objąć, uda nam się z niej wyjść bez szwanku" i ostatni (rozbawił Śmigalska do łez): "Styl naszego domu i jego jakość zależy od naszej świadomości i sposobu życia. A my… budujemy domki z mansardami, wykuszami, urządzamy środki w rustyku chociaż chronicznie nie lubimy kurzu a jeszcze bardziej sprzątać czy remontować, stawiamy neo-modernistyczne kostki i urządzamy w nich minimalistyczne wnętrza choć jesteśmy notorycznymi bałaganiarzami i pół życia spędziliśmy pod kocem ubrani w dres w otoczeniu pamiątek z pobytu w Zakopanem. A tylko dlatego, że nam się to podoba , bo widzieliśmy tak na zdjęciu a nie dlatego, że mamy taką naturę ." Wszystkiego dobrego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witaj..kurcze, jak to się stalo że dopiero teraz trafiłem na Wasz dziennik.. gratulacje przeprowadzki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts