Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Udanej ucieczki Saro-komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 1 month później...

Poszukałem, poszukałem i znalazłem komentarze :) Może umieścisz w swoich postach link do komentarzy? W przypadku kłopotów - służę pomocą.

Ale nie o tym chciałem pisać. Saro - mam pytanie - czy mogłabyś dokładniej opisać jak udało Ci się uzyskać adres i meldunek bez domu? W jakiej Gminie? Mam taką sytuację że jeszcze nie odebrałem domu, to zajmie kilka tygodni, a ja już chciałbym przekierować korespondencję na nowy adres. Problem tylko taki że z adresu znam wszystko oprócz nr domu :(

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Poszukałem, poszukałem i znalazłem komentarze Może umieścisz w swoich postach link do komentarzy? W przypadku kłopotów - służę pomocą.

Ale nie o tym chciałem pisać. Saro - mam pytanie - czy mogłabyś dokładniej opisać jak udało Ci się uzyskać adres i meldunek bez domu? W jakiej Gminie? Mam taką sytuację że jeszcze nie odebrałem domu, to zajmie kilka tygodni, a ja już chciałbym przekierować korespondencję na nowy adres. Problem tylko taki że z adresu znam wszystko oprócz nr domu

Pod ostatnimi postami, jest odnosnik do komentarzy :) A co do adresu...na swojej działce mam budynek drewniany jako....ale udało nam się dzięki naprawdę dobrej chęci i pomocy urzędników. Z przyczyn wiadomych nie napiszę gdzie to jest. Przykro mi. Przeczytaj ustawę o ewidencji ludności. Może znajdziesz coś dla siebie? Powodzenia :)

• 3 months później...
Poszukałem, poszukałem i znalazłem komentarze :) Może umieścisz w swoich postach link do komentarzy? W przypadku kłopotów - służę pomocą.

Ale nie o tym chciałem pisać. Saro - mam pytanie - czy mogłabyś dokładniej opisać jak udało Ci się uzyskać adres i meldunek bez domu? W jakiej Gminie? Mam taką sytuację że jeszcze nie odebrałem domu, to zajmie kilka tygodni, a ja już chciałbym przekierować korespondencję na nowy adres. Problem tylko taki że z adresu znam wszystko oprócz nr domu :(

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

bogus

My już mamy adres (bez meldunku)- bez odbioru domu. Pocztę już możemy odbierać gdyż Urząd Pocztowy w naszej gminie zakłada skrzynki bez konieczności meldunku. Sprawdź u siebie, pewnie jest podobnie. Adres nadaje Urząd Gminy i nie domaga się przy tym meldunku. Ja adres załatwiłam przy okazji podpisywania umowy o dostarczanie gazu.

Saro

Przepraszam za wcięcie :wink:

Pozdrawiam

• 2 months później...

Witam i Gratuluje Tobie (i chyba sobie) wyboru projektu.

Właśnie jestem na etapie finalizowania zakupu działki i oczywiscie szukam projektu domku. Po dosc dlugich poszukiwaniach pozostały mi do wyboru wlasciwie dwa projekty LMB 20 lub LMB 25 z pracowni Lipińskich. Moja sytuacja jest dosc specyficzna bo przymierzam sie do budowy blizniaka, a oba te projekty dadzą sie 'zbliżniaczyć'. Jak do tej pory, wszyscy zainteresowani przychylają się do projektu LMB 25, ze wzgledów praktycznych (pomieszczenie gospodarcze, większy przedpokój). Z lektury Twojego dziennika wiem że wybudowałaś własnie LMB 25. W zwiazku z tym mam mnóstwo pytań (a jakżeby inaczej). Ale nie chcę Cię nimi zasypywać, wiec zadam tylko dwa, dotyczące projektu.

Czy po wybudowaniu domu coś byś w nim zmieniła?

Czy projekt domu byl dokladny i zawieral wszystko co bylo potrzebne (wszystkie instalacje)?

Z góry dziękuje za odpowiedz i POZDRAWIAM

Z lektury Twojego dziennika wiem że wybudowałaś własnie LMB 25. W zwiazku z tym mam mnóstwo pytań (a jakżeby inaczej). Ale nie chcę Cię nimi zasypywać, wiec zadam tylko dwa, dotyczące projektu.

Czy po wybudowaniu domu coś byś w nim zmieniła?

Czy projekt domu byl dokladny i zawieral wszystko co bylo potrzebne (wszystkie instalacje)?

Projekt domu jest bardzo dokładny. Zawierał wszystkie instalacje. W ogóle projekt był bardzo dokładny i porządnie wykonany. Zgodę na ew. przeróbki dostaliśmy bez problemów. W kuchni dodalismy okno, ponieważ uważałam, że będzie za ciemno (kuchnia jest od północy i przy samej ścianie lasu). Przez to mielismy kłopoty z zagospodarowaniem jej, ale jakoś wybrnęliśmy. Ponieważ w przyszłości mamy zamiar poddasze zrobić użytkowe, wejście na nie jest przygotowane z przedpokoju jako niezależne. Strop zrobiliśmy wylewany a nie drewniany jak jest w projekcie i dodalismy okna na szczytach rezygnując z połaciowych. Podniesione są krokwie do góry, żeby do jetki było 2,70 (to ze względu na pozyskanie większej powierzchni użytkowej na poddaszu).Gdybyśmy mieli więcej kasy zbudowalibyśmy piwnicę pod kuchnią i przedpokojem. Więcej zmian nie wprowadzaliśmy. Mieszkamy w tym domu 3-ci miesiąc i jesteśmy bardzo zadowoleni (jest bardzo ciepły, co prawda nie było jeszcze "tęgich" mrozów). Aha, jeszcze mąż mi podpowiada, że zmienilismy sposób otwierania drzwi do łazienki (otwierają się do środka łazienki a nie na zewnątrz). Możesz pytać o co chcesz. W jakim rejonie sie będziesz budował? Może do mnie masz niedaleko? :)