jolana 26.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Gratulacje Saro! Powodzenia w "UCIECZCE" i w pisaniu dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 27.02.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Dziękuję, mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.02.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Chyba już tak zostanie, że to Jolana będzie zakładała "Komentarze do..." Saro, trzymam kciuki za Was. Na pewno się uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.03.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 jaka piękna działeczka !!! Saro - trzymam kciuki, abys nie musiała przerywac dziennika ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 01.03.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Dziekuje Wam bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 01.03.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 działeczka miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.03.2004 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Rany, Saro, działka przeeeeeepiękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.03.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 pamiętam jak mnie denerwowały te pielgrzymki przy sprzedaży brrrrtrzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.03.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 no to czekamy na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 05.03.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Dziekuję Wam bardzo Ciąg dalszy niewątpliwie będzie, jak przebrnę przez "turystykę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 15.04.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Na pewno się uda. Trzymam kciuki Trzymam kciuki Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 25.05.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Poszukałem, poszukałem i znalazłem komentarze Może umieścisz w swoich postach link do komentarzy? W przypadku kłopotów - służę pomocą. Ale nie o tym chciałem pisać. Saro - mam pytanie - czy mogłabyś dokładniej opisać jak udało Ci się uzyskać adres i meldunek bez domu? W jakiej Gminie? Mam taką sytuację że jeszcze nie odebrałem domu, to zajmie kilka tygodni, a ja już chciałbym przekierować korespondencję na nowy adres. Problem tylko taki że z adresu znam wszystko oprócz nr domu Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 25.05.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Poszukałem, poszukałem i znalazłem komentarze Może umieścisz w swoich postach link do komentarzy? W przypadku kłopotów - służę pomocą. Ale nie o tym chciałem pisać. Saro - mam pytanie - czy mogłabyś dokładniej opisać jak udało Ci się uzyskać adres i meldunek bez domu? W jakiej Gminie? Mam taką sytuację że jeszcze nie odebrałem domu, to zajmie kilka tygodni, a ja już chciałbym przekierować korespondencję na nowy adres. Problem tylko taki że z adresu znam wszystko oprócz nr domu Pod ostatnimi postami, jest odnosnik do komentarzy A co do adresu...na swojej działce mam budynek drewniany jako....ale udało nam się dzięki naprawdę dobrej chęci i pomocy urzędników. Z przyczyn wiadomych nie napiszę gdzie to jest. Przykro mi. Przeczytaj ustawę o ewidencji ludności. Może znajdziesz coś dla siebie? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 27.05.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Piekna działeczka, mam nadzieję że uda Ci się zachować drzewa przed zniszczeniem, są piękne. A i psiulo miodzio owczarki są chyba najmądrzejszymi psami. Trzymam kciuki za powodzenie całej inwestycji i oby źwierzątko nie przysparzało kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 12.09.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 A to czary - nie było domu i już jest Gratulacje Saro. Trzymam kciuki za dalsze tempo robót. I więcej zdjęć poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.09.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 No to powolutku, powolutku wyhamowuj cobyś własnego gniazdka nie przebiegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.09.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Poszukałem, poszukałem i znalazłem komentarze Może umieścisz w swoich postach link do komentarzy? W przypadku kłopotów - służę pomocą. Ale nie o tym chciałem pisać. Saro - mam pytanie - czy mogłabyś dokładniej opisać jak udało Ci się uzyskać adres i meldunek bez domu? W jakiej Gminie? Mam taką sytuację że jeszcze nie odebrałem domu, to zajmie kilka tygodni, a ja już chciałbym przekierować korespondencję na nowy adres. Problem tylko taki że z adresu znam wszystko oprócz nr domu Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam bogus My już mamy adres (bez meldunku)- bez odbioru domu. Pocztę już możemy odbierać gdyż Urząd Pocztowy w naszej gminie zakłada skrzynki bez konieczności meldunku. Sprawdź u siebie, pewnie jest podobnie. Adres nadaje Urząd Gminy i nie domaga się przy tym meldunku. Ja adres załatwiłam przy okazji podpisywania umowy o dostarczanie gazu. Saro Przepraszam za wcięcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 13.09.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 A to czary - nie było domu i już jest Gratulacje Saro. Trzymam kciuki za dalsze tempo robót. I więcej zdjęć poproszę. Niestety więcej zdjęć nie będzie, bo nawalił nam aparat , a nie mam skanera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemowit 07.12.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witam i Gratuluje Tobie (i chyba sobie) wyboru projektu. Właśnie jestem na etapie finalizowania zakupu działki i oczywiscie szukam projektu domku. Po dosc dlugich poszukiwaniach pozostały mi do wyboru wlasciwie dwa projekty LMB 20 lub LMB 25 z pracowni Lipińskich. Moja sytuacja jest dosc specyficzna bo przymierzam sie do budowy blizniaka, a oba te projekty dadzą sie 'zbliżniaczyć'. Jak do tej pory, wszyscy zainteresowani przychylają się do projektu LMB 25, ze wzgledów praktycznych (pomieszczenie gospodarcze, większy przedpokój). Z lektury Twojego dziennika wiem że wybudowałaś własnie LMB 25. W zwiazku z tym mam mnóstwo pytań (a jakżeby inaczej). Ale nie chcę Cię nimi zasypywać, wiec zadam tylko dwa, dotyczące projektu.Czy po wybudowaniu domu coś byś w nim zmieniła?Czy projekt domu byl dokladny i zawieral wszystko co bylo potrzebne (wszystkie instalacje)? Z góry dziękuje za odpowiedz i POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 07.12.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Z lektury Twojego dziennika wiem że wybudowałaś własnie LMB 25. W zwiazku z tym mam mnóstwo pytań (a jakżeby inaczej). Ale nie chcę Cię nimi zasypywać, wiec zadam tylko dwa, dotyczące projektu. Czy po wybudowaniu domu coś byś w nim zmieniła? Czy projekt domu byl dokladny i zawieral wszystko co bylo potrzebne (wszystkie instalacje)? Projekt domu jest bardzo dokładny. Zawierał wszystkie instalacje. W ogóle projekt był bardzo dokładny i porządnie wykonany. Zgodę na ew. przeróbki dostaliśmy bez problemów. W kuchni dodalismy okno, ponieważ uważałam, że będzie za ciemno (kuchnia jest od północy i przy samej ścianie lasu). Przez to mielismy kłopoty z zagospodarowaniem jej, ale jakoś wybrnęliśmy. Ponieważ w przyszłości mamy zamiar poddasze zrobić użytkowe, wejście na nie jest przygotowane z przedpokoju jako niezależne. Strop zrobiliśmy wylewany a nie drewniany jak jest w projekcie i dodalismy okna na szczytach rezygnując z połaciowych. Podniesione są krokwie do góry, żeby do jetki było 2,70 (to ze względu na pozyskanie większej powierzchni użytkowej na poddaszu).Gdybyśmy mieli więcej kasy zbudowalibyśmy piwnicę pod kuchnią i przedpokojem. Więcej zmian nie wprowadzaliśmy. Mieszkamy w tym domu 3-ci miesiąc i jesteśmy bardzo zadowoleni (jest bardzo ciepły, co prawda nie było jeszcze "tęgich" mrozów). Aha, jeszcze mąż mi podpowiada, że zmienilismy sposób otwierania drzwi do łazienki (otwierają się do środka łazienki a nie na zewnątrz). Możesz pytać o co chcesz. W jakim rejonie sie będziesz budował? Może do mnie masz niedaleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts