nodan 05.02.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Przymierzając się do budowy wiem że potrzebna jest osoba z odpowiednimi uprawnieniami. Czy potrzebuje tylko kierownika budowy czy tylko inwestora nadzoru inwestorskiego, a może dwóch? Który z nich jest odpowiedzialny za zmiany wpisywane w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Niezbędnie potrzebny jest kierownik budowy.Konieczność powołania Inspektora jest wpisywana w pozwoleniu na budowę. To zależy od obiektu do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 05.02.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 do domku jednorodzinnego bedzie zbedny czy niezbedny ten drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 inspektor nadzoru to osoba która z założenia ma na budowie pilnować interesu inwestora,z tym, że nie jest osobą bezwzględnie konieczną,kierownik budowy nie koniecznie dba o interes inwestora, ale jest obowiązkowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodan 05.02.2011 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 06.02.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Pamiętaj jeszcze i jednym. Jeśli się dobrze na wszystkim znasz i będziesz na budowie codziennie to bierz kierownika tylko do wpisów (będzie znacznie taniej). Jeśli się nie znasz i masz mało znane drużyny pracujące lepiej dopłać i weź kierownika, który będzie na budowie co najmniej raz na pare dni. Ja wziąłem droższego i nie żałuję, był kilkanaście razy do zakończenia stanu zamkniętego i wyjaśniał mi wszelkie moje niewiadome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts