sekur 05.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witam serdecznie, mam wylany cokół fundamentu. Będę stawiał ścianę trójwarstwową: cegła ceramiczna 25cm+12cm styropian+12cm ściana osłonowa. Chciałbym prawidłowo wykonać izolację oraz ocieplenie. Schemat przedstawiam na zdjęciu. Czy tak można zrobić. Proszę o opinie i porady. Edytowane 7 Lutego 2011 przez sekur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekur 07.02.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Proszę, sprawdźcie czy w ten sposób można wykonać ocieplenie, mam problem, że fundamenty są już wylane a mam już materiały na ścianę trójwarstwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 08.02.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Na pierwszy rzut oka jest dobrze ale daj jakieś lesze zdjęcie bo nie widać dokładnie co tak jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekur 13.02.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Dodałem nowe opisy, proszę o porady, jak to prawidłowo wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.02.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 A gdzie jest poziom terenu? Dlaczego nie ocieplasz od zewnątrz fundamentu ? Jaką masz szerokosc ściany fund. Dlaczego dajesz podwójnie izlocje poziomą? Do tego w takim dziwnym miejscu. Ta pierwsza warswa izlolacji nie ma wielkiego sensu. Jest nieciągła poniżej izlocaji poziomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekur 13.02.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 jajmar dzięki za zainteresowanie, już odpowiadam:cokół jest wylany ok. 30cm nad poziomem terenu.dlaczego nie ocieplam z zewnątrz - ponieważ zmieniłem technologię wykonania muru na 3x i nie mam jej gdzie wykonać, w tej chwili chcę ścianę osłonową wysunąć za obręb cokołu 4 cm.szerokość fundamentu 40sm;podwójna izolacja - wg zaleceń kierownika budowy; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts