klaudiusz_x 05.02.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witam wszystkich.Jestem nowy na forum i chcę zasięgnąć opinii na temat stropu.Wiosną zamierzam rozpocząć budowę. Zezwolenia z urzędu jeszcze nie mam.Mieszkam na terenie gdzie jeszcze nie ma szkód górniczych, ale spólka węglowa ma wydobywać węgiel kamienny.Szyb jest w trakcie budowy, ale spółka JSW nie dopłaca do zbrojenia domu.W projekcje domu mam strop teriva, zmieniłem go na żelbetonowe, czy to dobra decyzja? Moim zdaniem tak. Innych zmian w tym temacie nie wprowadziłem.Spólka tłumaczy się, że jeszcze nie ma koncesji na wydobycie, ale planuje około 2017r rozpocząć wydobycie węgla (jaka rozbieżność).W drugim kwartale ma się rozpocząć prywatyzacja, stąd pewnie kosztem społeczeństwa unikają kosztów. Edytowane 5 Lutego 2011 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.02.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Decyzja dobra. Ale pomyśl o adaptacji ław fundamentowych pod te szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 13.02.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 W tej chwili czekam na odpowiedź kopalni w tej kwestii.W zeszłym roku rozpoczęto budowę kilku domów i w żadnym nie zauważyłem dodatkowego zbrojenia. Mój kierownik także twierdzi że dla mojej miejscowości nie ma dopłaty do zbrojenia. W sąsiedniej miejscowości kopalnia dopłaca dla domu mojej wielkości ok 15 tys. gdzie w większości ta kwota nie pokrywa dodatkowo wydanych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts