Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

15 lat zapomnienia - kamieniczka z 1905

s9 pat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 209
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W swoim budżecie na kuchnię miałam przeznaczone 25 tyś, wybraliśmy tańsze meble i sprzęt i tym sposobem jestem jakieś 10 tyś do przodu. Zawsze to coś:rolleyes:

Kasa topi się jak lód i najgorsze jest to ,że jeszcze nic nie widać. Lepiej mieć budżet zawyżony niż obudzić się z ręką w nocniku, chociaż i tak na wszystko nie starczy.

no z kasą to jest masakra - nie wiem kiedy znikaja tysiaki z konta.... ja mebelki ponownie robie we własnym zakresie. Jedziemy z znajomym (tez nie stolarz a policmajster) 200 km od bytomia - do Kalwarii zeby na samych plytach i elementach typu suwnice Bluma, uchwyty zaoszczedziec 30% na materiale. Robocizna - wiadomo znikoma. Za Meble do biura co pokazywalem i nieofrontowane do kuchni dalem na razie 4000zł! fronty do kuchni wyjdą mnie około 2000zł (lakierowane) i w powiedzmy 8000 mam meble wartosci z 20.000 jakbym kupował gotowe w sklepie. A jakosciowo nie odbiegają - okleiny robi fabryka, mamy odpowiednie freziki. Tak patrzac na to z boku to obecnie szafy i mebelki na zamowienie to chyba złoty interes.

Dziekuje:) Zając łaskaw przytachał wczoraj na grzbiecie do gabineciku mebelka

http://img687.imageshack.us/img687/5931/17180203.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/4363/42281524.jpg

A w biurze po świetach idą na sufit downlighty, na sciany oprawy i mozaika w wnękę na drewno (ten kolor za nic w świecie nie pasuje). Ogólnie jestem troche zły, bo mebelki swietnie pasują do koloru szarego, ale z czerwonym to juz tak srednio. a znow czerwony i szary pasuja do siebie swietnie;/

pod opieką jest tylko front. jednak gdy zaatakowano mnie potokiem wymogów i nakazów (projekty, próbki materiałów itp) spytałem czy ktos w bytomiu za to płaci. Odpowiedziano mi z usmiechem, że nie - na to ja podziekowałem i wyszedłem. Robie po swojemu, zbierając oczywiscie kwity na to, że cały front nie może być wypiaskowany, bo dolna elewacja była zdewastowana. Okna podzielone w krzyż i tyle z mojej strony. był syf 20 lat i nikt nic nie robił, to za moje pieniadze konserwator nie będzie sobie robić u mnie jaj:)