Maluszek 19.04.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 U mnie było: robocizna + materiał wykonawcy. Umówiliśmy się na 1 cm tynku. Kable szyły sobie w bruzdach. Po wykonaniu pracy okazało się, że tynku było prawie 1,5 cm czyli dokładnie wszystko było przykryte. Przypuszczam, że to zależy od ekipy. Jeżeli są uczciwi to robota będzie wykonana dobrze a jeżeli natrafi się na jakiegoś partacza to wiadomo co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 06.05.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Mam pytanie do tych co robili tynki cem-wap.Czy te ceny , które pisaliście były z wykonaiem "filcowania" tynku, czy takiego normalnego bez tzw.extra gładzenia? Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 07.05.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 U mnie właśnie się tynki robią. Cena robocizny 11 zł/m2 tynku gotowego pod malowanie. Ta wierzchnia warstwa robiona specjalnym piaskiem i przetarta - może to się nazywa filcowanie - tego nie wiem. Wiem że jak dla mnie wyglądają ładnie i gładziutko (chociaż widać że to nie gips). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 07.05.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 mnie właśnie się tynki robią. Cena robocizny 11 zł/m2 tynku gotowego pod malowanie. Ja mam 600 m tynków i płacę po 8 zł za m2. Czy warto jest dać 3 zł więcej na tę filcówkę, czy lepiej dołożyć to do gładzi gipsowych? Czy efekt jest zadawalający? Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.05.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Moi chcą 13,50 z metra (agregat), mają być takie jak u Moiry, żeby nie trzeba było gipsować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 07.05.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Mobby, chyba bardziej się opłaca dodać te 3 zł. Wczoraj mój mąż rozmawiał z tynkarzami, a tym że może te tynki pociągnąć szpachlą i oni policzyli że za 5 zł to oni to zrobią a drugie 5 na materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 07.05.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Też tak to analizuję, ale czasem myślę , że w salonie , kuchni i holu to chyba chciałbym mieć gładzie. Natomiast na górze w pokojach dzieci w sumie może będą tapety. Już sam nie wiem jak do tego podejść. U mnie teraz też właśnie kładą tynki Najgorzej jak człowiek sam nie wie czego chce Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 07.05.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Mój pomysł też był taki, aby w części tzw. reprezentacyjnej połozyć gładzie. Na co padł argument że tam gdzie będą tynki łączone z płytami gk tam bardziej będzie to potrzebne z racji rzucającej się w oczy różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turkowianin 08.05.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Mam zamiar także skorzystać z tynku gipsowego kładzionego agregatem. Jaką grubość tynku można położyć w ten sposób, pytam , bo ścianki działowe z Ytonga 12 stawiał mi teść a że to człowiek wiekowy więc robił to na zapraę i niektóre bloczki nie trzymają pionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turkowianin 08.05.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Mam zamiar także skorzystać z tynku gipsowego kładzionego agregatem. Jaką grubość tynku można położyć w ten sposób, pytam , bo ścianki działowe z Ytonga 12 stawiał mi teść a że to człowiek wiekowy więc robił to na zapraę i niektóre bloczki nie trzymają pionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 12.05.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Ode mnie chcą 16 zł za tynk gipsowy z agregatu (z materiałem). Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 12.05.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Ode mnie chcą 16 zł za tynk gipsowy z agregatu (z materiałem). Czy to dużo? Po pierwsze radzę dokładnie się zapytać co to znaczy robota z materiałem. Czy jest jakaś przewidywana przez nich norma zużycia materiału powyżej której facet karze ci dopłacić. Jeżeli facet widział ściany to powinien określić mniej więcej ile pójdzie tynku. Żeby po skończonej robocie nie kazał ci dopłacać za materiał. Najlepiej jeszcze spisać dokładną umowę przed przystąpieniem do prac. Właśnie jestem po niezbyt przyjemnych doświadczeniach z liczeniem materiału. Cena wyjściowa była r ównież 16 zł/m2, ale potem doszła nadmiarowa ilość tynku, VAT i zrobiło się 18 zł za m2 (1000zł róznicy na całości). Panowie liczyli zużycie 10kg/m2. Sami mówili mi że jeszcze nigdy nie wyrobili się w tej normie, więc jest to trochę mydlenie oczu inwestorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 12.05.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mam zamiar także skorzystać z tynku gipsowego kładzionego agregatem. Jaką grubość tynku można położyć w ten sposób, pytam , bo ścianki działowe z Ytonga 12 stawiał mi teść a że to człowiek wiekowy więc robił to na zapraę i niektóre bloczki nie trzymają pionu? możesz dać teściowi pace pokrytą papierem siciernym grubej faktury i niech sie dociera weszliśmy do Uni a Ytong obrabia sie doskonale potem położysz co chcesz równiutko i zaoszczedzisz raz na materiale a teść będzie wiedział ze klejenie z Ytonga na klej to przyjemność ,która go niestety ominęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariel 13.05.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Maluszek , czy możesz dać mi namiary, na tę ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerryjerry 28.05.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 w Słupsku za 1 m2 tynku gipsowego z agregatu chcą 20 zł.(robocizna+materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 31.05.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 hej lubelskie - 7zl/m2 tynki cem-wap (bez VATu) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 31.05.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 oczywiscie sama robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 31.05.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 8 zł/m2 tynk gipsowy z agregatu - sama robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 02.06.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 U mnie panowie wlasnie beda zaczynac i chcieli 10zl za metr (gipsowe z agregatu ) oczywiscie sama robocizna,ale ja jeszcze bede negocjowac, bo to byla cena wyjsciowa. Robia bardzo dokladnie , zwiedzilismy ich kilka budow. Wszyscy byli zadowoleni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozalia 07.06.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 intersuje mnie cena za tynki wewnętrzne maszynowe w okolicach Poznania. Kto ma dobrą i sprawdzoną ekipę niedrogą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts