Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA TYNKI WEW.

Gość

Recommended Posts

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie, czy ściana liczona z otworami to standard przy wycenach?

Liczą różnie, pierwsi tynkarze np. odliczali mi otwory okienne, a drzwiowe liczyli 1/2, ale tych tynkarzy akurat nikomu polecić nie mogę :x

Druga ekipa robi mi wewnętrzne po 10PLN/m2 - nawet nie pytałem czy wliczają otwory, bo cena i tak atrakcyjna, robią ładnie, a mnie zależało, żeby ktoś dokończył rozbebraną robotę - to ponegocjuję na końcu.

Okazało się, że robienie glifów przed wstawieniem okien to zupełny bezsens - szczegółowa odpowiedź na moje wątpliwości jest w wątku "Szukam dobrych okien..", autorstwa Jareko (str. 52). Ostrzegam zatem przed ekipą "Maluszkowo-Jezierową" (oczywiście nie chodzi mi o to, że tynkuje Jezier do spółki z Maluszkiem :lol:) - idą na zupełną łatwiznę i szukają szybkiego zarobku kosztem inwestora..

KrzysiekSw, ja potrzebuję tynkarzy na początek przyszłego tygodnia, więc namiaru lepiej mi nie dawaj :lol:.

ckwadrat - z tego co pamiętam to ekipa ta robi sobie ramy na wymiar okien i do nich robi glify. Potem tylko wstawiasz okna i już. Oni zawsze tak robią - np. u AM i on nie miał potem problemu z wstawieniem okien. U nas też tak chcieli ale jako, że my mamy w oknach węgarki to glify musiały być zrobione po wstawieniu okien.

A moją ekipę polecam bo naprawdę chłopaki robią niezłą robotę i ja z nich jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim dotrzymują terminów, robią bardzo dokładnie, czysto. Jest to jedna z kilku ekip, które z czystym sumieniem mogę polecić i sporo osób z forum z nich korzystało :D