skacprz 07.06.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 A jak jest liczony metr kwadratowy?tzn. okna i otwory?czy za wykonczenia placi sie dodatkowo?pozdrawiam,SK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 CZY TE CENY KTÓRE PODAJECIE UWZGLĘDNIAJĄ KOSZT PRACY CAŁEJ EKIPY, CZY DODATKOWO OPŁACANIE JESZCZE POMOCNIKÓW.MÓJ MAJSTER CHCE 11 ZŁ ZA TYNKI CEM-WAP ROBIONE NA TRZY RAZY TZN Z TZW LICÓWKĄ / TRZECH LUDZ/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jus 02.10.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 8zl/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 03.10.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 8 zł/m2 - tynk ręczny cem-wap (robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skacprz 03.10.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Jestem juz "po" tez 8zl /m2. Oczywiscie bez materialu.Liczona cala sciana tj. z wszystkimi otworami.pozdrawiam,SK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.10.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Właśnie, czy ściana liczona z otworami to standard przy wycenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 03.10.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Z tego co wiem to elewacja zewn. tynki wew. i glazura liczona jest razem z otworami Może trochę to przykre dla inwestora ale obróbka tzw. otworów zajmuje trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marf 04.10.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 10-11 zł z metra Warszawa gipsowe z agregatu. moj material.Tynki idealne Szybko sprawnie i dokladnie. Jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 05.10.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Właśnie, czy ściana liczona z otworami to standard przy wycenach? Liczą różnie, pierwsi tynkarze np. odliczali mi otwory okienne, a drzwiowe liczyli 1/2, ale tych tynkarzy akurat nikomu polecić nie mogę Druga ekipa robi mi wewnętrzne po 10PLN/m2 - nawet nie pytałem czy wliczają otwory, bo cena i tak atrakcyjna, robią ładnie, a mnie zależało, żeby ktoś dokończył rozbebraną robotę - to ponegocjuję na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RicK 05.10.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Tynk gipsowy (Kreisel) z agregaru 370 m2 robicizna 9zł/m2materiał (gips+narożniki+grunt) = 8,5 zł/m24 dni robocze od godz 8 do 18 trzech ludzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 05.10.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ekipa, która robiła już m.in. u Maluszka i Jeziera śpiewa już 22 zł/m2 - gipsowe (Knauff) z agregatu. I nie chcą wracać na glify po wstawieniu okien bo im się to nie opłaca (przygotowują je wcześniej ). Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 05.10.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Chyba trochę nieładnie, ale co się dziwić - branża budowlana, to b. specyficzna branża.Jak ci moi się sprawdzą, a ty będziesz reflektował to za ok. 2 tyg mogę was skontaktować. Nie mieliby daleko ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 05.10.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Okazało się, że robienie glifów przed wstawieniem okien to zupełny bezsens - szczegółowa odpowiedź na moje wątpliwości jest w wątku "Szukam dobrych okien..", autorstwa Jareko (str. 52). Ostrzegam zatem przed ekipą "Maluszkowo-Jezierową" (oczywiście nie chodzi mi o to, że tynkuje Jezier do spółki z Maluszkiem ) - idą na zupełną łatwiznę i szukają szybkiego zarobku kosztem inwestora.. KrzysiekSw, ja potrzebuję tynkarzy na początek przyszłego tygodnia, więc namiaru lepiej mi nie dawaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.10.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 ckwadrat - z tego co pamiętam to ekipa ta robi sobie ramy na wymiar okien i do nich robi glify. Potem tylko wstawiasz okna i już. Oni zawsze tak robią - np. u AM i on nie miał potem problemu z wstawieniem okien. U nas też tak chcieli ale jako, że my mamy w oknach węgarki to glify musiały być zrobione po wstawieniu okien. A moją ekipę polecam bo naprawdę chłopaki robią niezłą robotę i ja z nich jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim dotrzymują terminów, robią bardzo dokładnie, czysto. Jest to jedna z kilku ekip, które z czystym sumieniem mogę polecić i sporo osób z forum z nich korzystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 05.10.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 I bądź tu mądry . A co to są te węgarki z kolei? Skąd mam wiedzieć, ćzy będę miał w oknach węgarki lub nie? Odpowiedz szybko, bo jeszcze im nie odmówiłem, ale mają niedługo dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.10.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 ckwadrat - z tego co pamiętam to na pewno nie masz węgarków. tak wygląda okno z węgarkiem (taki pilasterek, który wystaje w otworze okiennym). Tam gdzie kończy się węgarek idzie rama okienna. http://foto.onet.pl/upload/8/32/_344569_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 05.10.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 No to już wszystko jasne! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts