pirawawa 06.02.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam Jestem całkowicie zielony - jeśli ktoś się orientuje proszę o pomoc, oczywiście orientacyjnie wiem że drzewo - drzewu nierówne.Mogę mieć za darmo drzewo z lasu sosnowego. Zastanawiam się czy opłacalne będzie ściąć drzewo, zawieść do tartaku i z wykonanych desek zrobić płot do ogrodzenia działki. Płot chcę mieć prosty wys. 170 cm., grubość 3 cm., szerokość sztachety 15 cm. Długość płotu 120 merów.Czy ktoś wie jaka będzie potrzebna ilość drzewa do ścięcia w szt. i m3?Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 06.02.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Krotki kurs! Wysokość x grubość x szerokość da ci kubaturę jednej sztachety x długość płotu da ci ilość potrzebnego materiału. Wynik pomnóż przez 1,6 i bedziesz wiedział ile m3 masz kupić drewna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 06.02.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dzięki - rozumiem że 0,6 to odpad. Orientacyjnie ile drzew sosna średniej wielkości potrzeba na 1m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts