Czarna_Inez 07.02.2011 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam Wszystkich Właśnie jestem na etapie urządzania domu i mam milion "awykonalnych" pomysłów… Jednym z nich jest sypialnia. Bardzo mi się podobają meble z ikei, komody z serii EDLAND, sęk w tym, że kolor jest nieakceptowany- czerń!! Chciałabym mieć taki kształt mebli, ale w białym kolorze. Czy ktoś zna technikę pokrywania tego typu mebli kolorem, która by mogła mi pomóc? Czy pomalowanie takich mebli w warunkach domowych jest wykonalne z dobrym efektem? Serdecznie proszę o poradę osoby, które mają jakiś pomysł Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MArrTAA 04.03.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 a w IKEI nie ma opcji aby zrobili ci takie meble na zamówienie?? domowymi sposobami raczej nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 04.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam Wszystkich Właśnie jestem na etapie urządzania domu i mam milion "awykonalnych" pomysłów… Jednym z nich jest sypialnia. Bardzo mi się podobają meble z ikei, komody z serii EDLAND, sęk w tym, że kolor jest nieakceptowany- czerń!! Chciałabym mieć taki kształt mebli, ale w białym kolorze. Czy ktoś zna technikę pokrywania tego typu mebli kolorem, która by mogła mi pomóc? Czy pomalowanie takich mebli w warunkach domowych jest wykonalne z dobrym efektem? Serdecznie proszę o poradę osoby, które mają jakiś pomysł Inez jezeli poczytasz na temat renowacji mebli i wypróbujesz pierw technikę malowania to wystarczy agregat dobry pistolet i odpowiednie farby reszta w twoich rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Te meble są z litej sosny pokryte bejcą i lakierem akrylowym, moim zdaniem nie powinno być problemu z przemalowaniem. Oczywiście warto by było zeszlifować delikatnie całą powierzchnię, następnie odpylić i pokryć cienką warstwą farby akrylowej ,najlepiej z pistoletu.. Dużo cierpliwości, trochę pracy i będzie ślicznie powodzenia i koniecznie pochwal sie efektem końcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 09.03.2011 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Myślałam, ze zostanę z tymi komodami sama! Dziękuję bardzo za odpowiedzi!!! Widzę, ze miałam jednak dobre przeczucie, że się da, kupie jeden stolik na próbę i dam znać jak poszło Jeśli się powiedzie na pewno wrzucę fotki Marta, może to nie głupi pomysł, żeby zapytac, ale jakoś nie wierzę, zeby ikea bawiła się w takie rzeczy, jak zamówienia - choć to byłaby najlepsza dla mnie opcja, miec zrobione fabrycznie! Tak czy siak, dam znać jak poszło Pozdrawiam!! Edytowane 9 Marca 2011 przez Czarna_Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1712 10.03.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mój kolega który jest lakiernikiem bedzie mi malował krzesła, z tego co mówił sam dobierze farbę bo pracuje w zakładzie z mieszalnia, ja chce olejno, wiec najpierw szlifowanie, potem podkład w kolorze (twoim biały) szlifowanie, oczyszczenie, malowanie, 2 razy bezbarwnym. Podobno malował już dla kogoś i efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 13.03.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 To super, ja mam cierpliwość do takich rzeczy, a mąż ma cierpliwość do mnie, więc powinno się udać Zastosuję się do Twojego schematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Kozłowska 15.03.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Mam dokładnie taki sam plan, tylko dotyczący innej serii mebli (ALVE). Trzymam kciuki! Ja prace nad moimi meblami zacznę w przyszłym tygodniu jak będzie ładna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Kozłowska 15.03.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 najpierw szlifowanie, potem podkład w kolorze (twoim biały) szlifowanie, oczyszczenie, malowanie, 2 razy bezbarwnym. Podobno malował już dla kogoś i efekt super. Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem. Po nalozeniu wlasciwego koloru nalezy jeszcze raz przeszlifowac powierzchnie? Czy wtedy nie uzyskamy efektu koloru tylko w rowkach drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 16.03.2011 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Mi się wydaje, że to po aby nie było prześwitów starego koloru, a powierzchnia była gładka.... I raczej nie chodzi o to aby zeszlifować tę piwrwszą warstwę koloru, tylką ja troszkę "naruszyć" aby kolejna warstwa lepiej przylegała... EDIT: własnie będą bejcować i lakierować u mnie stopnie do schodów i procedura jest ta sama. Powiedziano mi, ze po pierwszej warstwie lakieru drewno może się mikroskopijnie odkształcić, więc polakierują i muszą to wyszlifować aby nałożyć właściwą warstwę lakieru. Dla mnie to wszytsko jedno, majstry tak robią to i ja tak zrobię Edytowane 17 Marca 2011 przez Czarna_Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1712 18.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Chodzi o to że po lakierowaniu trzeba zeszlifowac drobniutkim papierkiem na mokro żeby powierzchnia pod bezbarwny była gładziutka, mozna polakierowac 2 razy baza i 2 razy bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 20.03.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Aaaaa, no to teraz mamy jasność! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 22.03.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Mam dokładnie taki sam plan, tylko dotyczący innej serii mebli (ALVE). Trzymam kciuki! Ja prace nad moimi meblami zacznę w przyszłym tygodniu jak będzie ładna pogoda Aniu, to koniecznie nam pokaż, zdjęcia przed znajdziemy w netku, ale "po" wstaw i pochwal się jak wyszło!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moore 23.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 fajne te meble a jaka cena ich była? jak niska to próbuj nic do stracenia nie masz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 26.03.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Moje meble nie sa jakies strasznie tanie, ale chyba też nie okropnie drogie, jeden stolik nocny poświęcę na eksperymenty - kosztuje 299 zł, bo komoda już 899 więc muszę uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moore 01.04.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A może jakaś firma by to dla ciebie zrobiła?? Może nie weźźmie dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 04.04.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 A może jakaś firma by to dla ciebie zrobiła?? Może nie weźźmie dużo... Moore, no właśnie ja bym nie chciała angażować nikogo, mój mąż aż tyle cierpliwości może nie mieć dla moich pomysłów Bo wszytsko musiało być przerabiane i troszkę już go to kosztowało... auuuć! Ale zobaczymy jak przyjdzie czas, to zadecyduję co z tym zrobić Już wiem jak, dzięki Wam, więc teraz pozostaje wycieczka do ikei i "pomacanie" tych mebelków na żywo Aniu jak tam Twoje dzieło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 16.01.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 i jak efekty?? pokazcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 20.02.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No ja jeszcze nic nie zrobiłam :\ Niestety nie przekonałam męża do mojej wizji zmiany koloru tych meli, ale popracuję nad tym, za bardzo mi się podobają, abym odpuściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 22.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Da się, da się, Jestem fanką malowania. Ciemnobrązowe łóżko Ikei przemalowałam na czarno. Komody białe dla odmiany na krem, używaną komodę na zielononiebieski ( parę lat temu, obecnie do przemalowania:D), dostany stół dębowy na orzech itd, Maluję wałkiem, nie pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts