Inka1 07.02.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 W 2003r otrzymałam z PINB decyzję o pozwoleniu na użytkowanie domu mimo niewykończonego poddasza. Zamierzam je właśnie wykańczać, a w pozwoleniu napisano: "Inwestor zobowiazany jest powiadomić PINB o zakończeniu roboót budowlanych prowadzonych po przystąpieniu do użytkowania". I teraz: 3x już dzwoniłam do PINB i za każdym razem dostaję inną odpowiedź (a wykończenie poddasza polega na pomalowaniu ścian, wstawieniu drzwi w istniejące już otwory drzwiowe, położeniu paneli i wypłytkowaniu łazienki - niczego nie zmieniam w projekcie) Za każdym razem od PINB dowiaduję się czegoś innego: 1. miałam prowadzić dziennik budowy i wykończyć już dawno a nie teraz! 2. dziennik się sam zamknął, więc powinnam pisac do Urzędu Miasta, że dom remontuję! 3. powinnam im tylko napisać, ze zakończyłam No i już sama nie wiem co robić pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.02.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 "Inwestor zobowiazany jest powiadomić PINB o zakończeniu roboót budowlanych prowadzonych po przystąpieniu do użytkowania". 3. powinnam im tylko napisać, ze zakończyłam I wszystko jasne. Jeśli w odbiorze częściowym było określone jakie prace należy wykonać do „odbioru całkowitego”, to należy napisać, że prace wykonano zgodnie z tymi „zaleceniami”. Jeśli nie było „wykazu prac (robót)”, to na wszelki wypadek napisz, ze zakres wykonanych prac polegał na malowaniu, kafelkowaniu i wstawieniu drzwi. Nie dzwoń – nic to nie da, tylko zgłaszaj. Jak będą jakieś „ komplikacje” ze strony urzędu – napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts