Orlando 09.03.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 ..a Polacy to jedza tylko kiszone ogorki i caly czas pija wodke... Jak dlugo mozna powtarzac te bzdury? Z autopsji, w mieszkaniu mialem tzw. koty juz po dwoch dniach od sprzatniecia a teraz po tygodniu mam kurz ale duzo mniejszy niz w mieszkaniu - okolice te same. Powinno byc odwrotnie jesli podlogowka tak dziala jak napisales @Orlando bo dodatkowo powierzchni podlog jest 3x wiecej ... Pzdr. Takie moje odczucie, przy dywanie na podłodze z podłogówką. Dywan wyleciał było lepiej. Grzejniki oczywiście "generują ruch" przy konwekcji, ale w jakim stopniu w porównaniu z podłogówką- nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 10.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 U mnie jest trochę podłogówki (kuchnia) i koza i powiem wam, że podłogówka przy kozie to tylko proteza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimaus 15.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 a jak sie sprawdza podłogówka w sypialni? moze lepiej załozyc scienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas0311 17.03.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam wszystkich "energooszczędnych". Jestem w trakcie budowy (na razie mam fundamenty) domu typowego o powierzchni użykowej 128 m kw ( parter + podddasze).powierzchnia ppodłóg bez garażu 165 m kw. Zapotrzebowanie na ciepło mojego wymarzonego domku to 14000 kwh, więc o ile dobrze liczę, to wychodzi ok. 95 kwh/m kw/rok. Zacząlem interesować się budownictwem energooszczędnym i zastanawiam się co zrobić, żeby wejśc w standardy domu energoooszczędnego, czyli poniżej 70. Może ktoś ma namiar na kogoś kto może zrobić adaptację projektu typowego na energoooszczędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimaus 18.03.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 ja mam projekt indywidualny, ale wszystko mielismy przemyslane zanim poszlismy do projektanta. ciezko go było przekonac do naszej stodoły, ale to nasz dom. poczytalismy forum, troche gazet i powiedzielismy ze chcemy miec tyle i tyle styro. mysle, ze nie powinno byc problemu z dostosowaniem projektu, powinien to zrobic kazdy architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 28.03.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 W okresach przejściowych moc kominka może być za duża w stosunku do zapotrzebowania i będziesz miał przegrzane wnętrza, co jest mało komfortowe. pozdr adam Najprawdopodobniej zdecydujemy się na mini wkład o mocy 6 kW firmy Spartherm z "ciepłą"obudową wykonaną z płyt szamotowych. Kanały WM na stryszku są ocieplone wełną o grubości 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teklin 28.03.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Najprawdopodobniej zdecydujemy się na mini wkład o mocy 6 kW firmy Spartherm z "ciepłą"obudową wykonaną z płyt szamotowych. Spartherm ma moc 6kW ale mierzoną wg. normy niemieckiej (D-DIN), gdyby był mierzony przez producenta polskiego to by miał pewnie około 8kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orlando 28.03.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Przy średniej ochronie cieplnej przyjmuje się około 0,6kW na 1m2 powierzchni którą ma ogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts