tanis 07.02.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam! Zbieram pomysły na sposób w jaki można by ułożyc gres o wymiarach 50/50 ( Pure Vanilla ) w wąskim korytarzyku o szerokości 118. Nie lubię za bardzo wzoru w karo. Zastanawiałam się nad prostym ułożeniem 2 x 50 pośrodku, ale co po bokach:/ Paski po 9 cm? Hmmm..Podpowiecie? Z góry dziękuję za wszelkie ściągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 07.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Tak chyba byłoby by najrosądniej. My mamy 128cm i kafle 60. Kafla na środku musiała być cała więc po bokach zostawały ok. 33cm kawałki. W karo bym na pewno nie dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 07.02.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 a masz juz ten gres zakupiony?moze lepiej wziasc inna szerokosc i pasowac tak,zeby wyszly na szerokosci dwie plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.02.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 ja mam u siebie w korytarzu 2x cały kafel i ten trzeci ścięty. akurat zgrywa mi się to z dekorem, ale zanim jeszcze się w ogóle na niego zdecydowałam i projektowałam różne ułożenia kafli, by je z fachowcami skonsultować ostrzegali, że jeśliby wypośrodkować całe kafle i po dwóch stronach zostawić takie cienkie "marginesy", to to jest sporo cięcia kafli ergo spore ryzyko, że ze ścinka nie da się nic zrobić (tak wiem, 50 cm - 9 cm to zostaje jakieś 41 cm kafla do wykorzystania, ale panowie mimo to przestrzegali przed nadmiernym optymizmem co do tych pozostałych 41 cm ścinka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 08.02.2011 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 A pocięcie płytek na kwadraciki (mozaika)? Czyli dwie kafle 50/50 pośrodku + 2 pasy mozaiki z kazdej strony ( każdy o szerokości 9 cm). Czy taka mozaika docinana z kafli może dobrze wyglądac na podłodze?Myślę też o tym, by z tej samej kafli podłogowej dociąc mniejsze - też nad blat kuchenny. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 08.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 to moim zdaniem bez sensu. z uwagi na dziką iść fug i cięć. nie chciałoby mi sie tego czyscic (a w korytarzu fuga ma trochę większe szanse na zabeudzenie) i po 2 - skoro bajeren ma być duży kafel, to cięcie go jest imho bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 09.02.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 a moze 2 x50cm plus jakiś dekor na pozostałych 18cm? Np paski po 9 cm pod ścianą lub mozaika, kamyczki itp przez środek??Wg mnie dodatek czegoś ozdobnego to jedyny sposób na uniknięcie wąskich docinek, ewentualnie wybierz inne płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 09.02.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 albo środkiem cały kafel i po obu bokach po ok 3/4 kafla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.02.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 albo środkiem cały kafel i po obu bokach po ok 3/4 kafla jeśli chcesz symetryczne rozwiązanie, to to jest zdecydowanie najsensowniejsze, choć znów trochę cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 09.02.2011 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Natalutka, do moich płytek nie ma dekorów, ani gotowych mozajek. Kupno innych nie wchodzi w grę, bo chcę właśnie te, nie inne :/ Nie bardzo wiem, co to za kamyczki o których piszesz. Fuguje je się jakoś. To gotowe pasy z kamyczków?Jak po nich się chodzi? Duś, fug moc w korytarzu też mi się nie uśmiecha. Alutka W- brzmi b. sensownie. Generalnie chcę uniknąc dalszego zmniejszania przestrzeni, w i tak już wąskim korytarzu Dlatego chciałam coś z tej samej płytki, by optycznie ujednolicic. Moja płytka to Pure Vanilla Stargresu. Nie wiem, jaki dekor możnaby do niej, a nie mam już czasu na wielkie poszukiwania :/ Jesli coś z dekorów Wam przychodzi do głowy, dajcie znac. Płytka jest ecru, z szarawymi ( lub oliwkowymi)delikatnymi przetarciami, w strukturze- jak przetarte płótno. Nie widziałam nigdzie jej zdjęc w necie, Stargres produkuje ją dla Castoramy. btw. Myślicie, że jeśli to produkcja dla marketu..to gorsza jakośc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 09.02.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Chcesz mieć dokładnie te kafle, mało fug, dużą na środku - ciełabym, trudno. U mnie też było bardzo dużo odpadów. Leżą teraz w piwnicy, cały stos ale cóż. Pomysł był taki, a nie inny i musiało tak być. My akurat kupowaliśmy w Wemie i tu nawet nie można oddawać całych kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts