Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztuje kura? :)

SAVAGE7

Recommended Posts

tylko nie myl kury z kogutem ;)

a jak chcesz zrobić frajdę, to droższe kury też istnieją

http://allegro.pl/kogut-karzelek-lapciaty-miraflerek-koguty-kury-i1447439562.html

http://allegro.pl/kochiny-olbrzymy-kurki-kury-i1438350180.html

Są też po 200 :)

Podobno bardzo dobrze niosą orpingtony ..... ;)

idz na rynek, kup dwie młode kurki (ale wypierzone, żebyś z kogutem nie pomylił :)) i już

Nawet u mnie czyli w mieście, nie ma problemu z kupnem kur

Albo jeszcze lepiej - poświęć się, weź babkę na rynek, niech sobie sama kupi a ty zapłacisz. przy okazji sobie zakupy zrobi i transport wraz z silą noszącą za friko będzie miała i już jest baza do dobrych stosunków sąsiedzkich...

teraz SAVAGE ma niezly orzech do zgryzienia i musi poswiecic czas,aby zapoznac sie z nieznanym gatunkiem i zglebic temat,

Fakt, mogą mu królika wcisnąć...

Po rynku chodzi facet, prowadzący na łańcuchu niedźwiedzia i każdemu sprzedającemu zagląda pod kapelusz, patrząc przenikliwie w oczy. Wreszci ktoś go pyta.

- Panie, kogo pan szuka?

- A szukam tego sk....syna, co mi dwa lata temu tego chomika sprzedał!

teraz SAVAGE ma niezly orzech do zgryzienia i musi poswiecic czas,aby zapoznac sie z nieznanym gatunkiem i zglebic temat,coby nie zostac na targu oszukanym i zakupic odpowiednie nioski,z ktorymi nie wyleci od sasiadki ;-)

z tym nie jest tak źle. jak byłem mały to babcia nauczyła mnie hmmmm... macać kury, która ma jajko a która nie.

a z tą kurą to ciekawa historia:

patrzę przez okno a tu mój naprawdę mały kajtek przyniósł kurę pod furtkę (jeszcze żyła). odpowiedzialność kazała mi się przyznać. w sumie to od tej sąsiadki kupuję jajka. potem jeden sąsiad mówi mi, że widział jak tą kurę lis tarmosił a moja psina ja odbiła. może trza się było nie ujawniać? wyszło by na lisa. ale po prawdzie to wina mojego kundla.

wczoraj widziałam małego kundla, który przelazł GÓRĄ przez bramę sąsiadów. A ja się zastanawiałam, dlaczego oni go tak ciągle luzem puszczają :)

Mały kundel, mnie nie przeszkadza, że sobie chodzi ale boję sie, żeby pod samochód nie wpadł, czasem u nas jacyś idioci jeżdżą, którzy nie wiedzą, ze tu i dzieci i zwierzyna na ulicy się bawi. Pewnie sobie wyobrażają, że w podmiejskiej dzielnicy willowej to nie do pomyślenia hi hi.