MonikkaB 08.02.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam, planowałam sobie kupić grill elektryczny do kuchni ale już kilka osób mi doradziło, żebym zamiast grilla kupiła zwykłą patelnie grillową - co Wy na to? Ja tak po cichu jestem ciągle za grillem ale jeśli faktycznie nie ma różnicy.. proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 10.02.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mam w wałaściewie miałem i to i to, grilla sprzedałem. Z tym, że grilla to miałem typu Tefal Raclette RE2250. Myślę, że taki ze zwykłym rusztem i grzałką byłby zdecydowanie lepszy. Samo używanie grilla np. na imprezach, na stole wśród innych protraw jest masakryczne. Śmierdzi, syfi i wogóle masakra. Nadaj się to tylko do używania w kuchni. Co do patelni to też mam z nią problem, albo nie umię jej używać. Dodam, że w kuchni i przy prawdziwym grillu radzę sobie całkiem dobrze a te dwa urządzenia są moim zdaniem wyrzucaniem kasy w błoto. Moim zdaniem nadaję się to grilowania kiełbasek, warzyw, serów, może ryb. Surowe mięsa jakoś mi nie wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mam jedno i drugie. Patelni używałam może ze 3 razy, bo moim zdaniem jest kłopotliwa w użyciu (przywiera, pali się). Grilla używam często, w kuchni. Wcale nie śmierdzi, trzeba włączyć wyciąg i regulować temperaturę płyty. Dodam, że kosztowały tyle samo. Grill powinien mieć pokrywkę, bo wtedy grillowanie trwa krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 14.02.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Tak właśnie słyszałam, że na grillowej patelni nie trzeba używać oleju. Ja to chciałabym kupić takie urządzenie na którym mogłabym smażyć rybę, filety z kurczaka no i oczywiście warzywa. Jeśli chodzi o grille to ile trzeba wydać na taki porządny ale nie za drogi? I co myślicie o tych grillach dwustronnych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 17.02.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 ja też mam patelnie grillową, z której nie jestem zadowolona. Co prawda nic się nie przypala ani nie przywiera, ale mięso nie zawsze mi smakuje. Ale to chyba wina płyty elektrycznej, a nie patelni. Warzywa w sumie ujdą, ale autosugestia działa ( pod warzywka smaruję deczko patelnie olejem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 18.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A ja mam patelnię i jest super. Steki wychodza mi rewelacyjne. moja jest duża, bardzo cięzka i używam jej na plycie. Nic nie przywiera ale u mnie miesko zazwyczaj wcześniej zamarynowane z oliwa. nawet w lecie jak robie szybka kolacje to tez uzywam patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.02.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 mam i jedno i drugie,patelni używam do przygotowania małych ilości mięsa i warzyw , natomiast grilla do ilości imprezowych i do grillowania ryb, kiełbas i pieczywa. Mam najprostszy z mozliwych modeli Tefal BG2100i jestem nim zachwycona - grille typu elektryczna patelnia lub zamykane moim zdaniem nadają się do drobiu i ryb, bo przy bardziej tłustych mięsach,potrawa i tak tonie w tłuszczu. grill był tańszy od patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariolka1719505394 28.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja mam grilla jednostronnego ale z przykrywką - to musi być koniecznie Ja na obrazku cześć się wyciąga i można nawet myć w zmywarce, co jest ogromną wygodną. Patelni grillowej nie mam ale też planuje sobie kiedyś kupić, tylko taką ceramiczną. http://www.stylowazastawa.pl/products/big/1266915101_mod760_1_cr.jpg http://www.stylowazastawa.pl/products/big/1266915434_mod760_2_cr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
22kika22 16.03.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja polecam grila elektrycznego dwustronnego. Jak jest wiecej osób można go otworzyc i jest wiecej miejsca do smażenia.Ważne by miał duzą moc.My mamy taki zwykly z Lidla za ok 150 zł i jest naprawde super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.03.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Skorzystałem z okazji i kupiłem na wyprzedaży grill elektryczny Phillips. Stał w Makro przez dwa lata aż w końcu z 200 zł przecenili na 60. Kupiłem i ze szczęściem w oczach zawiozłem do domu. Szczęście minęło przy pierwszym smażeniu. Kupiłem go dla steków ale on sie do tego nie nadaje. Nagrzewa się owszem do dosyć wysokiej temperatury ale termostat czy co tam ma zbyt dużą bezwładność. Po położeniu mięcha temperatura spada zbyt szybko i mięso robi się gumowate. Bekon end egs można na tym zrobić razem z jakims badziewnym łajt czy tez blak pudingiem i pomidorami ale do konkretnego mięsa to już potrzeba temperatury. Moim zdaniem zwykła patelnia grillowa z grubym dnem będzie dużo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Ja na swoim robię wielkie kawały mięsa i są bardzo dobre. Mają być przykryte pokrywką i na początku daję temperaturę maksymalną, a potem przykręcam. Są momenty, że grill "stygnie", ale potem sie znowu włącza i rozgrzewa. Mój, jak już pisałam kosztował chyba ze 150 zł, więc nie jest jakimś cudem techniki. Jeżeli mięso jest chude, to dobrze posmarować je oliwą albo wcześniej potrzymać w marynacie. Tak samo jak przy grillowaniu "tradycyjnym". Edytowane 18 Marca 2011 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 01.04.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dzięki za ostrzeżenie co do tego Philipsa, a jaki to model dokładnie?? Mariolka! a Twój się nadaje do mięs?? czy tak samo działa? bo wydaje się fajną opcją. Ktoś mnie jeszcze namawiał na zakup dobrej mikrofali z opcją grillowania - ale wydaje mi się, że ta opcja tylko i wyłącznie przyrumienia mięso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GalicjaSpzoo 04.11.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja myślę że warto mieć obie te rzeczy. Bardzo polecę swój grill: Grill ARIETE 762 La Grigliata Idealny na wieczory we dwoje przy białym winku i raczej na zewnątrz np na balkonie lub bliżej okna (żeby zapach potraw uciekał szybko na zewnątrz) Najczęściej griluje na nim: cukinię, pieczarki, paprykę (inne warzywa), krewetki, rybkę. Ale kurczaczek i steki też wychodziły. Świetny dzięk: - i pokrywie (zdejmowalnej), -termostatowi, - możliwości mycia w zmywarce, - możliwości stawiania na boku np w kącie za szafką - rusztowi wyjmowanemu (łatwo myć) - na dole na tacce zbiera się tłuszcz (warto na tę dolną tackę wlać wodę, wtedy tłuszcz ścieka na wodę, nie zastyga i łatwo wylać go z wodą Natomiast na małe szybkie grillowanie najlepsza jest patelnia grillowa Mała, zgrabna i praktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GalicjaSpzoo 04.11.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Oczywiście można grillować nie tylko we dwoje - ale też w większej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fejsmaniak 25.04.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja jednak jestem zwolennikiem tradycyjnych grillów, nic nie smakuje tak jak jakieś dobre mięsko z warzywami z dobrego, nieoszukanego grilla. Dlatego chciałbym polecić grille marek BroilKing, czy Outdoorchef z uwagi na niezwykłą jakość wykonania urządzeń, które zapewniają udane grillowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 31.05.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A jak jest na tych grilach elektrycznych z wytapianym z mięsa tłuszczem? Bo czytałam ostatnio, że na tradycyjnym trzeba uważać, bo sie wydzielaja jakieś rakotwórcze substancje i dlatego trzeba piec na tackach aluminiowych. Ciekawe, czy na elektrycznym jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 06.09.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Tak mi przeszła ochota na grilowanie cos jaki prawdziwy filmikhttp://www.youtube.com/watch?v=h89hQX3ZKxMMilego ogladanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_tofelek 08.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Mariolka! a jak smakuje jedzenie z takiego grilla? podzielam zdanie niektórych z Was i powiem otwarcie, że nic nie zastąpi tradycyjnego grilla. W ogóle może nie jestem ekonomiczny, ale generalnie robię co roku tak, że kupuję jakiś za ok. 30 zł w markecie, a po sezonie jak się nie nadaje, to po prostu wywalam na śmieci i za rok kupuję nowy nie wiem czy to strata kasy czy nie, ale wygoda na pewno. a tak off the topic to polecam art. o tanim grillowaniu - http://meskiepisanie.pl/tanie-grillowanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julianowo 21.08.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Z tego co kojarzę te rakotwórcze substacj wydzielają się przy spalaniu brykietu dlatego radzą, żeby grillować na tackach. Przy elektrycznych chyba nie powinno być problemu no chyba, że teflon się popsuje podobnie jak w patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 27.08.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Mariolka! a jak smakuje jedzenie z takiego grilla? podzielam zdanie niektórych z Was i powiem otwarcie, że nic nie zastąpi tradycyjnego grilla. W ogóle może nie jestem ekonomiczny, ale generalnie robię co roku tak, że kupuję jakiś za ok. 30 zł w markecie, a po sezonie jak się nie nadaje, to po prostu wywalam na śmieci i za rok kupuję nowy nie wiem czy to strata kasy czy nie, ale wygoda na pewno. a tak off the topic to polecam art. o tanim grillowaniu - http://meskiepisanie.pl/tanie-grillowanie/ Nie mam na imię Mariolka, ale mam identycznego grilla ze Stylowej jak koleżanka. Grilluje się na nim bardzo dobrze, bo jedzenie się nie przypala i grill dość szybko się nagrzewa. Jasne, że to nie to samo co grill tradycyjny - ten zapach, ta atmosfera to całkiem co innego. Ale jak człowiek zna się na gotowaniu i odpowiednio przyprawi mięcho to zapachy i tak nieźle pobudzają kubki smakowe. Grill elektryczny polecam ludziom w blokach i w sumie każdemu kto lubi grillowane żarełko - my w zimę nieraz z niego korzystaliśmy, szaszłyki z kurczkaa robił mega smaczne. Nie za suche, takie w sam raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.