eveli 08.02.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej Pochwalcie się jeżeli zrobiliscie podłogi drewniane preparatami Bona Naturale, Magic Oil Pallmana lub impact Loba - jak się nakładało, jak się uzytkuje, jak się sprząta??????? Jestem po przeczytaniu masy watków na ten temat (w tym watków gigantów ), te środki wydają się najwłaściwsze dla uzyskania wymaganego przez mnie efektu na klepce dębowej (wygląd oleju, uzytkowanie prawie lakieru bez plam po wodzie) - więc będe bardzo wdzięczna za wyjaśnienie czym one właściwie są, czy to to samo czy kazdy jest z innej beczki? Np Bona Naturale to w końcu lakier a impact Loba olej? A jesli tak to bardzo róznią się w wyglądzie i uzykowaniu? Informacje na stronach producentów mi tego nie wyjaśniają, chyba za głupia jestem ... z góry bardzo dziekuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveli 08.02.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zdjęcia mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej Pochwalcie się jeżeli zrobiliscie podłogi drewniane preparatami Bona Naturale, Magic Oil Pallmana lub impact Loba - jak się nakładało, jak się uzytkuje, jak się sprząta??????? Jestem po przeczytaniu masy watków na ten temat (w tym watków gigantów ), te środki wydają się najwłaściwsze dla uzyskania wymaganego przez mnie efektu na klepce dębowej (wygląd oleju, uzytkowanie prawie lakieru bez plam po wodzie) - więc będe bardzo wdzięczna za wyjaśnienie czym one właściwie są, czy to to samo czy kazdy jest z innej beczki? Np Bona Naturale to w końcu lakier a impact Loba olej? A jesli tak to bardzo róznią się w wyglądzie i uzykowaniu? Informacje na stronach producentów mi tego nie wyjaśniają, chyba za głupia jestem ... z góry bardzo dziekuję ! Bona Naturale nie przyciemnia drewna. Olej je przyciemniają. W użytkowaniu się nie różnią jedne i drugie się rysują, zresztą jak wszystkie aplikacje na podłogach. Rzecz w tym aby robic wszystko dla uniknięcia zadrapań i przetarć. Do każdego z tych środków dołączone są warunki pielęgnacji o konserwacji podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveli 09.02.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Bona Naturale nie przyciemnia drewna. Olej je przyciemniają. W użytkowaniu się nie różnią jedne i drugie się rysują, zresztą jak wszystkie aplikacje na podłogach. Rzecz w tym aby robic wszystko dla uniknięcia zadrapań i przetarć. Do każdego z tych środków dołączone są warunki pielęgnacji o konserwacji podłóg. jarekkur, dziękuję za odpowiedź. Ale czy dobrze rozumiem - wszystko się rysuje i olej i lakier i te wynalazki natomiast je (wynalazki) oraz prawdziwe oleje mozna naprawiać miejscowo, prawda? Czym te srodki różnią się od naturalnych olei w dłuższej perspektywie uzytkowania? Oczywiście każda firma poleca tylko swoje srodki do konserwacji, ale czy w praktyce będzie można je przemywać po prostu mokrym mopem? (samo odkurzanie na sucho nigdy mi nie wystarcza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts