sancho 08.02.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam! mam pytanie , jestem zdecydowanym laikiem w tych sprawach a nie chce niczego zepsuc, stad moje pytanie a dokladnie chodzi mi o powieszenie worka bokserskiego do sufitu...mam specjalny hak z allegro, ma on kolki 12 o dlugosci 6cm i probuje wiercic , idzie latwo do pewnego momentu...pewnie dalej jest beton? (jest to nowe budownictwo) czy mam wiercic dalej z udarem? probowac? czy szanse mam marne? czy na krotszych kolkach 10 da rade powiesic taki worek? ile moga one utrzymac zamocowane do sufitu? z gory dziekuje za odpowiedz! Pozdrawiam Sancho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.02.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam! mam pytanie , jestem zdecydowanym laikiem w tych sprawach a nie chce niczego zepsuc, stad moje pytanie a dokladnie chodzi mi o powieszenie worka bokserskiego do sufitu...mam specjalny hak z allegro, ma on kolki 12 o dlugosci 6cm i probuje wiercic , idzie latwo do pewnego momentu...pewnie dalej jest beton? (jest to nowe budownictwo) czy mam wiercic dalej z udarem? probowac? czy szanse mam marne? czy na krotszych kolkach 10 da rade powiesic taki worek? ile moga one utrzymac zamocowane do sufitu? z gory dziekuje za odpowiedz! Pozdrawiam Sancho :jawdrop::no: Tylko z udarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sancho 08.02.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 :jawdrop::no: Tylko z udarem. czyli spokojnie moge wiercic dalej, mimo , ze ledwo idzie? a ile takie kolki wytrzymaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.02.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Jak dla mnie to 6 cm to trochę krótkie.Ale zależy jak mocny strop a dokładnie beton i czy beton , mogą być pustaki stropowe. Edytowane 10 Lutego 2011 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 09.02.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 napewno jest twardy, bo się wiercić nie da ale worek nie jest aż tak ciężki żeby miał strop zarwać. Waży może ze 20kg, o strop nie ma się co martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 10.02.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Oczywiście udar, ale z tymi kołkami to nie wiem czy nie za słabe będą, bo poza ciężarem worka, to on będzie pracował, gdy będziesz w niego walił, więc wystąpią chwilowe dodatkowe obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.02.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ale strop się i tak nie zarwie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts