modelina 08.02.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Mam może dziwne pytanie , ale jestem zupełnie zielona w temacie (trochę czytam w necie).Czy ogrzewanie podłogowe (wodne) musi być zalane posadzką czy nie może być położone pod płytami OSB proszę o jakieś sensowne wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 08.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 może być pod płytami OSB wykonywałem taką instalację ale działała jeszcze wolniej niż taka zalana w posadzce, na zewnątrz była +temperatura a podłoga zaczęła być ciepła po 36 godzinach od uruchomienia podłogówki jak po dłuższym zachowywały się płyty OSB niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 09.02.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 moze byc ogrzewanie podlogowe w suchej zabudowie,ale koszt jest wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modelina 09.02.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki.W suchej zabudowie to znaczy bez posadzki?na płytach mają być panele czy to dopuszczalne?I jeszcze jedno w mieszkaniu mam grzejniki a podłogówkę chcę jako dodatkowe ( żeby podłoga nie była zimna)myślę że wtedy koszty nie będą aż tak wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 09.02.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Tu się mylisz (również) - koszty wzrosną, bo kosztowniejsze jest łączenie grzejników z kaloryferami... Ja mam - jak wielu innych - panele na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts