michalus 13.05.2002 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2002 Mam zamiar budować budynek z piwnica. Chcialbym aby pomieszczenia piwnicy byly wykorzystane w czesci jako pomieszczenia uzytkowe np.sauna, miejsce do pracy itp. Mam pytanie z czego wykonać sciany piwnicy i jak, aby byly cieple, pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.05.2002 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Za wiele czynnikow nie znanych zeby dalo sie jednoznacznie odpowiedziec.Albo beton i bardzo dobre ocieplenie, albo ceramika i ocieplenie, w zadnym przypadku beton komorkowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpy 14.05.2002 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 WitamIle pod powierzchnią gruntu znajduje się poziom posadzki piwnicy, jakie są warunki wodne, jaki grunt, i co jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 14.05.2002 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 poziom posadzki to ok.1,2m ponizej poziomu gruntu,grunt przepuszczalny,wysokosc piwnicy 2,2m, piwnica zgodnie z projektem, poziom piwnicy wedlug projektu powinien wynosic ok1,9m ponizej poziomu gruntu ale ja postanowilem wyniesc troche budynek pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 16.05.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Wybudowałem piwnicę z pustaków betonowych wibroprasowanych. Ściana warstwowa 24+5+12 (styropian). Naroża będą trochę zimniejsze, bo pustaki celem wzmocnienia trzeba zalać betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpy 16.05.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Odnośni projektu:- jaki materiał był przewidziany- ile kondygnacji nadziemnych- jaka konstrukcja kondygnacji nadziemnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 20.05.2002 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 W planach sciany mialy byc wylewane z betonu, budynek parterowy z poddaszem uzytkowym,stropy teriwa, sciany beton komorkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts