Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile kosztuje tynk zewnętrzny - robocizna

Recommended Posts

Ceny zakompletny system dociepleń: zakołkowanie i przyklejenie wełny/styropianu, potem zatopienie siatki, zagruntowanie uzyskanej powierzchni i finalnie nałożenie tynku mineraknego/akrylu/silikatu=25pln za metr.

Gdy sam tynk to max 15pln

https://forum.murator.pl/topic/15350-ile-kosztuje-tynk-zewn%C4%99trzny-robocizna/#findComment-249597

Witam,

Ma być położony tynk z porothermu a na to tynk akrylowy.

To musisz mieć bardzo, bardzo dobrą ekipę do połóżenia tynku Wiennenbergera. Mi nawet ich przedstawiciele, podobnie jak i przedstawiciele Terranowy (Webbera), odradzali kładzenie tynków ciepłochronnych, twierdząc zgodnie, ze w Polsce nie ma techniki tynkarskiej (i ekip) mogących porządni położyć ten tynk. Pamiętaj, że aby cokolwiek on dal, jego grubość powinn wynosić powyzej 2 cm. W sumie dwa centymetry tego tynku dadzą Ci wspólczynnik o 0,02 lepszy od gołej ściany. Gdy się upierałem przedstawiciel Webbera , aż jęknał "widzę, ze jest Pan zdeterminowany, więc będzie Pan następnym klientem z którym sie spotkam na reklamacji". Po tym stwierdzeniu zrezygnowałem. Ale jak Ci ekipa dobrze położy, być może powróce do tematu i poprosze Ciebie o namiary na ta ekipę.

https://forum.murator.pl/topic/15350-ile-kosztuje-tynk-zewn%C4%99trzny-robocizna/#findComment-249709