Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garażowy zamęt głowy

Recommended Posts

czyli czy kochanemu autku zafundować luksusowy domek , wygodny pokoik, a może wystarczy zwykła buda ;) ?

Temat zapewne poruszany wielokrotnie, ale być może ktoś z budujących rozważał rzeczowo i rzetelnie różne te warianty , zarówno od strony ekonomicznej, logistycznej jak i wygody i chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami , to chętnie poczytam, bo sama nie wiem...

1) garaż to fajna sprawa, lecz niestety kosztowna

2) garaż to fajna sprawa i nie tak aż bardzo kosztowna , a na dodatek praktyczna

3) garaż to luksusowy pokój dla auta, zwłaszcza jeśli koszt jego budowy przekraczałby koszt zakupu samochodu, zatem wybór wątpliwy ekonomicznie

Jakie były Wasze wybory, zapewne niektórzy z Was nie mieli takich dylematów, ciekawi mnie zdanie osób, które szukały kompromisu między ekonomiką a wygodą i czy znalazły?.

A jeśli garaż , bo jednak warto mieć, to który wariant i dlaczego byłby ekonomicznie uzasadniony.

4) wolno-stojący

5) w bryle budynku , a ponad garażem jest przestrzeń mieszkalna

6) w bryle budynku, a ponad garażem jest taras użytkowy

7) dostawiony do budynku, ale z niewykorzystaną przestrzenią ponad

8 ) dostawiony do budynku, zaś przestrzeń ponad wykorzystana na pomieszczenie gospodarcze/strych

Wybierając Wasze domy rozważaliście to?

Edytowane przez ojojoj

opcja 8 dodana ;) , może powinna być jeszcze dziewiątka - garaż podziemny, znaczy się w piwnicy, ale to już raczej "po taniości" nie będzie

ehhh... autko drogie autko... cóż z tobą począć :p ?

mi chciałoby się 6, ale pisują , że taras to taaaka drożyzna,

więc może 5, lecz taniej to na pewno nie będzie, ale przynajmniej użytkowanie przez cały rok,

nr 8 raczej mi nie odpowiada, wydaje się być zbyt drogim schowkiem ... ale wiadomo chce się domek - domek kosztuje i rozumiem, że jakaś przestrzeń gospodarcza jest niezbędna tak czy siak,

może więc 3, a za zaoszczędzone pieniążki fundować sobie wypoczynek za zszargany nastrój po zimowym odśnieżaniu autka ?

co lepiej, co lepiej ???

...ehhh... pomyślę o tym jutro ;)

bo tak naprawdę nie umiem tego skalkulować, ktoś potrafi ? :)

no i pozdrawiam i dziękuję za odzew i zazdroszczę szczęśliwcom co decyzje już podjęli

Edytowane przez ojojoj

jesli koniecznie garaz to tylko w opcji 2 + jedna z opcji 5 lub 8

ja osobiscie mam podejscie:

3) garaż to luksusowy pokój dla auta

czasami

...praktyczna...przydatna

nie koniecznie:

...kosztowna...

...praktyczna...

i osobiscie sklaniam sie w kierunku wiaty, w ktorej grill murowany w okresach letnich sprzyja plenerowym imprezom:)

Edytowane przez face