ojojoj 09.02.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) czyli czy kochanemu autku zafundować luksusowy domek , wygodny pokoik, a może wystarczy zwykła buda ? Temat zapewne poruszany wielokrotnie, ale być może ktoś z budujących rozważał rzeczowo i rzetelnie różne te warianty , zarówno od strony ekonomicznej, logistycznej jak i wygody i chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami , to chętnie poczytam, bo sama nie wiem... 1) garaż to fajna sprawa, lecz niestety kosztowna 2) garaż to fajna sprawa i nie tak aż bardzo kosztowna , a na dodatek praktyczna 3) garaż to luksusowy pokój dla auta, zwłaszcza jeśli koszt jego budowy przekraczałby koszt zakupu samochodu, zatem wybór wątpliwy ekonomicznie Jakie były Wasze wybory, zapewne niektórzy z Was nie mieli takich dylematów, ciekawi mnie zdanie osób, które szukały kompromisu między ekonomiką a wygodą i czy znalazły?. A jeśli garaż , bo jednak warto mieć, to który wariant i dlaczego byłby ekonomicznie uzasadniony. 4) wolno-stojący 5) w bryle budynku , a ponad garażem jest przestrzeń mieszkalna 6) w bryle budynku, a ponad garażem jest taras użytkowy 7) dostawiony do budynku, ale z niewykorzystaną przestrzenią ponad 8 ) dostawiony do budynku, zaś przestrzeń ponad wykorzystana na pomieszczenie gospodarcze/strych Wybierając Wasze domy rozważaliście to? Edytowane 11 Lutego 2011 przez ojojoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.02.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 typuję na 2) i 5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 09.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Również 2 i 5. Dla mnie idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 10.02.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ja również 2 i 5 lub 6. Taki garaż to super sprawa szczególnie zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 10.02.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 2, 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 10.02.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 2 i 7 taras kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.02.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 2 i 7. Nie ma to jak porządna graciarnia nad garażem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.02.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 7 to niewykorzystana przestrzeń ponad, graciarnia się nie łapie pod tą kategorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 7 to niewykorzystana przestrzeń ponad, graciarnia się nie łapie pod tą kategorię U mnie jest tam miejsce na rekuperator i wszelkiej maści narty, sanki i inne pierdoły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 no więc ani to 5 ani 7 ojojoj , autorze tematu, dodaj "8.przestrzeń nad garazem wykorzystana na pom. gospodarcze, strych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 11.02.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) opcja 8 dodana , może powinna być jeszcze dziewiątka - garaż podziemny, znaczy się w piwnicy, ale to już raczej "po taniości" nie będzie ehhh... autko drogie autko... cóż z tobą począć ? mi chciałoby się 6, ale pisują , że taras to taaaka drożyzna, więc może 5, lecz taniej to na pewno nie będzie, ale przynajmniej użytkowanie przez cały rok, nr 8 raczej mi nie odpowiada, wydaje się być zbyt drogim schowkiem ... ale wiadomo chce się domek - domek kosztuje i rozumiem, że jakaś przestrzeń gospodarcza jest niezbędna tak czy siak, może więc 3, a za zaoszczędzone pieniążki fundować sobie wypoczynek za zszargany nastrój po zimowym odśnieżaniu autka ? co lepiej, co lepiej ??? ...ehhh... pomyślę o tym jutro bo tak naprawdę nie umiem tego skalkulować, ktoś potrafi ? no i pozdrawiam i dziękuję za odzew i zazdroszczę szczęśliwcom co decyzje już podjęli Edytowane 11 Lutego 2011 przez ojojoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Czyli 2 i 8:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 11.02.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) jesli koniecznie garaz to tylko w opcji 2 + jedna z opcji 5 lub 8 ja osobiscie mam podejscie: 3) garaż to luksusowy pokój dla auta czasami ...praktyczna...przydatna nie koniecznie: ...kosztowna... ...praktyczna... i osobiscie sklaniam sie w kierunku wiaty, w ktorej grill murowany w okresach letnich sprzyja plenerowym imprezom:) Edytowane 11 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 14.02.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Skoro taras Wam za drogo, to drugi typ jest graciarnią. Bardzo przydatne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts