Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi wewnetrzne

ktore z nich polecacie  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. ktore z nich polecacie

Recommended Posts

Witam

Mam drzwi od stolarza. Początkowo szukałem po "fabrykach", ale zawsze było jakieś "ale". Wreszcie znalazłem takie jakie chcieliśmy, ale kosztowały ... 1900 zł :o . Stolarz mi zrobił ten sam wzór za 570 zł ...

A nam się zajebiście podobają.

Pozdrowienia B.

Umnie podobnie :D

Mam od kilku dni drzwi drewniane pełne sosnowe malowane z szybami z uszczelkami pomalowane na kolor dębu.Wykonane bardzo solidnie. Jak się dobrze targuje to za nie wymiarowe bez dopłaty.

Narazie jestem zadowolony :D .Próbuję wstawiać, Ale szlag mnie trafia przez murarzy i tynkarzy :evil:

porta jest chyba rownie solidna i jednak tansza. najbardziej mnie jednak intryguje to ze chcialbym miec drzwi lekkie i nie wygladajace na drewniane a jednoczesnie solidne. czy takie drzwi potrafi zrobic stolarz? te stolarskie drzwi zawsze kojarza mi sie z ikeowwskim wzornictwem mebli sosnowych.

porta jest chyba rownie solidna i jednak tansza. najbardziej mnie jednak intryguje to ze chcialbym miec drzwi lekkie i nie wygladajace na drewniane a jednoczesnie solidne. czy takie drzwi potrafi zrobic stolarz? te stolarskie drzwi zawsze kojarza mi sie z ikeowwskim wzornictwem mebli sosnowych.

Spróbuję umieścić zdjęcia to będzie można zobaczyć .My wybraliśmy te robione ponieważ jak ogłądałem te fabryczne to w wielu przypadkach nawet na wystawie nie prezentowały się one solidnie brzegi były przetarte i zniszczone i zaczeliśmy się zastanawiać co bedzie za kilka lub kilkanaście lat. U mego brata rok temu odnawialiśmy kilkunastoletnie dzwi i po opaleniu kilku warstw farby, przeszlifowaniu i pomalowaniu wyglądają prawie jak nowe. Poza tym podobają się nam akurat takie jak wybraliśmy.

ja zamówiłam drzwi u stolarza...drewniane i w niczym nie przypominaja takowych ikeowskich ...moj stolarz rzachnął by sie na takie porównanie :lol:

drzwi cały komplet łacznie ze szcotkami na dole całe drewnaine nie tylko ramiak i zybki które sie nie tłuką i jak dziecko przeleci paluchami to nie widac sladów 1300 zł..

W sumie to dzięki Forumowiczom w ogóle pomyslałam o stolarzu i dzięki Wam za to.

Zamówiłam drzwi u stolarza- dębowe z dębową ościeżnicą + montaż- cena 1000zł (wzór prosty- bez udziwnień, z udziwnieniami- 1300zł). Szybki, zawiasy- mój koszt.

Z początku wybrałam Porta- zadecydowała cena ok.700zł. Jednak są bez porównania z drzwiami z pełnego drewna.

Poza tym ten sam stolarz wykona mi również meble do kuchni- również dąb. Przykładowe fronty, które przyniósł do oglądnięcia wręcz mnie zachwyciły. Cena również niczego sobie ok.6000. Kuchnia o wymiarach 3m na 4m.

Inka1: Ile placiliscie za jedne drzwi? Chodzi mi o rzad wielkosci ceny, a na stronach tego nie ma. Wlasnie poszukujemy drzwi wewnetrznych, wiec jakbys cos blizej napisala na temat tych drzwi bylbym wdzieczny.

hm... tak dokładnie to ja już nie pamiętam (ale mogę sprawdzić na fakturze) ale gdzieś ok. 1500zł

Dzieki Inka1 za informacje.

Mam 12 drzwi do obsadzenia i probuje znalezc cos dobrego i niedrogiego.

Aha, jeszcze jedna sprawa. Czy macie sytuacje, gdzie drzwi montowane sa w scianie, ktora z jednej strony ma grubosc np. 11 cm a z drugiej 30 cm? W takiej sytuacji zdaje sie nie da sie zastosowac oscieznicy regulowanej? Jak rozwiazywaliscie taki problem?