Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z wyborem Firmy w kujawsko - pomorskim

palestynczyk

Recommended Posts

Przekopuje internet i nigdzie nie moge znaleść jakiś polecanych mających dobra opinie Firm budujących domy w szkielecie drewnianym z kujawsko pomorskiego wiec prosze was użytkowników tego forum o pomoc. Nie chodzi mi tu o zadna reklame czy samo reklame chodzi mi o osoby które budowały w kujawsko pomorskim swoje szkieletory i mogo smialo polecic dana firme. Z góry dziekuje za pomoc.

• 2 weeks później...
Nie chce za bardzo odbiegać od tematu i analizowac dlaczego szkeletowy a nie murowany. Sa tysiące tematów w stylu wady i zalety plusy i minusy danej technologi. A nigdzie nie znalazlem tematu o dobrych firmach w kujawsko pomorskim. A Heban zapewne jest dobry ale napewno nie tani a jak zawsze przy takiej inwestycji cena ma dość istotne znaczenie. I prosze nie piszcie ze jak chce dobrze to mam sie dać ograbic.

Plusem jest że Heban jest w SDD więc możesz być pewniejszy jakości wykonania. Minusem że robią do określonych stanów wykończenia a resztę we własnym zakresie.

Ja jednak wole jak mi wykonuje jeden wykonawca co by nie zwalał na poprzedników. Mogę również wprowadzać dodatkowe rzeczy lub ujmować, w czasie budowy, oczywiście uzgadniając to w załącznikach do umowy. Mnie budowa wypadła na okres jesienno-zimowy toteż terminy się wydłużają z racji niektórych prac, więc mam czas na myślenie i wprowadzanie zmian ku rozpaczy wykonawcy.

Cenę z wykonawcą można negocjować w zależności od oczekiwanego wyposażenia, materiałów i lambdy dla przegród.