kneru 27.02.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Witam.Jestem zmuszony zakopać zbiornik na podwórku. Jest on dwupłaszczowy i muszę wybudować piwniczkę ale gdzie?? Nie mogę nigdzie znaleźć żądnych informacji. Jedynie co się dowiedziałem że 0,5m ziemi musi być i prawdopodobnie 3m od budynku. (ja chciałem przy) POMOCY.e-mail dla dokumentów [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 27.02.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Zgodnie z prawem nie masz takiej możliwości. To co napisałem wyżej, odnośnie wymagań jest prawdą. par.273 ust.6 warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U.2002.75), mówi, że odległości między budynkami a zbiornikami podziemnymi oleju opałowego o łącznej pojemności nie większej niż 35 m3, przykrytymi warstwą ziemi o grubości co najmniej 0,5 m, nie powinny być mniejsze niż 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kneru 28.02.2004 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 A jak wygląda sprawa podłączenia tankowania, odpowietrzenia, ewentualnych przeglądów zbiornika mam 1500l dwupłaszczowy.Na jakiej głębokości powinna być "ścieżka olejowa" do kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kneru 17.03.2004 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Proszę napiszcie jak tankujecie zbiorniki na olej. Bezpośrednio do zbiornika czy macie zakończenie na budynku?? czy w trakcie tankowania podłączacie przewód ochronny do cysterny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts