ana-76 10.02.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 mamy do zrobienia podjazd i jakieś alejki (ok 150-170m2) plus ogrodzenie od frontu. wszystko w systemie semellrock. Jaki jest kompleksowy koszt położenia m2 kostki? Może ktoś się orientuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 10.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Cena zależy od wielu czynników; rodzaj (model) kostki, jakie obrzeża, palisady, podbudowa. Średnio ceny kształtują się od 120 do 150 zł za 1m2 ułożenia wraz z materiałem. Do tego należy doliczyć koszt obrzeży i palisad oraz innych dodatkowych robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 11.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Zwłaszcza jeśli podbudowa ma być prawidłowa to trzeba odpowiednio zapłacić. Zasada jest prosta. Chcesz mieć garby za rok - bierz najtańszą ekipę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 11.02.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 mi walneli 150zł/m za 30m wszystkiego... stolyca w d....j.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 11.02.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ale ja nie pisałam że szukam najtańszego wykonawcy, chcę by było to zrobione solidnie, Kostkę naturo z semmelrocka z robocizną gość wycenił na 145zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 13.02.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 To za niewiele ponad 150zł możesz mieć granitową. ale ja nie pisałam że szukam najtańszego wykonawcy, chcę by było to zrobione solidnie, Kostkę naturo z semmelrocka z robocizną gość wycenił na 145zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 14.02.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 U mnie w małej miejscowości biorą 100zł na metr kwadratowy na gotowo kostą pol-brukową (inni nazywają to też poz-bruk). Wpuszczasz ekipę i odchodzą jak wszystko gotowe i o nic się nie martwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 tak, tylko jak im powiesz że chcesz 40 cm podbudowy to nie będą chcieli z Tobą gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 14.02.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam, ukladam kostke brukowa, cena robocizny to 25zl/m2 netto (bez vat) obrzeze to 5zl/mb, ceny tej ow kostki sie nie orientuje, w cene robocizny wchodzi wybranie podloza zrobienie podbudowy oraz ulozenie kostki. wszystkie szczegoly sa dogadywane u klienta na miejscu wykonania zlecenia poniewaz trzeba ocenic jakie jest podloze, to nie sztuka wybrac te 40cm jak ktorys z Forumowiczow napisal, wszystko zalezy od terenu, niekiedy trzeba wybrac wiecej a niekiedy mozna sobie pozwolic na mniej. zainteresowanym moge podac adres strony internetowej, prosze pisac w prywatnej wiad. pozdrawiam PS. prosze nie wrzucac wszystkich brukarzy do jednego koszyka... bo ludzie sa rozni i roznie sie przykladaja do swojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 15.02.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No to was dobiję ceną minimalną za ułożenie. W październiku układałem 230m2 kostki z bruk betu model Ateny w kolorze wapień muszlowy. Zgodziłem 115zł za m2 z materiałem w tym wszystkie obrzeża (krawężniki) w kolorze grafitowym. Obrzeży poszło mnóstwo, cała opaska wokół domu zrobiona obrzeżem. Dodatkowo liczona była była palisada, jedna kratka ściekowa i 40 m drenażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 17.02.2011 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Wczoraj omawiałem robociznę pod granit - wykopane na wazd 50 cm, podsypane 3 warstawami - co prawda bez fakturki ale cena chyba nie zła - 120 zł/m2. Granit dostarczam ja. Gwarancja do 80T ze sie nic niepoosiada. co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 17.02.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Wczoraj omawiałem robociznę pod granit - wykopane na wazd 50 cm, podsypane 3 warstawami - co prawda bez fakturki ale cena chyba nie zła - 120 zł/m2. Granit dostarczam ja. Gwarancja do 80T ze sie nic niepoosiada. co sądzicie? Ja sądzę, że jak ktoś daje gwarancję do 80T to jakaś lipa. W razie czego zawsze Ci powiedzą, że wjechałeś 81T i jak im to potem udowodnisz? Lepiej, żeby w umowie gwarancyjnej takich limitów określonych nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 17.02.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Wczoraj omawiałem robociznę pod granit - wykopane na wazd 50 cm, podsypane 3 warstawami - co prawda bez fakturki ale cena chyba nie zła - 120 zł/m2. Granit dostarczam ja. Gwarancja do 80T ze sie nic niepoosiada. co sądzicie? Hm, ja wiem, czy niezła? Brukarze, którzy robią u mnie, biorą 45 zł/m kw, tyle że bez kopania pod wjazd. Płacę za granit i materiały na podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elbo8 18.02.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Dalej nie wiem jaka jest cena za m2 kostki z materiałami. Nie wiem, na ile mam się zgadzać ze swoim fachowcem i jaki rodzaj kostki kupić zeby był w miarę tani i dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 18.02.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Nie kupuj kostki i robocizny osobno. Kup całą usługę tj materiał z wykonaniem. Dobra cena na ten rok za kostkę betonową np NOSTALIT kolorowy bruk betu od 125-135zł + obrzeża i palisady. Jak zgodzisz taniej to jeszcze lepiej. Ale podbudowa min 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 18.02.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 wystarczy powiedziec fachowcowi ktory daje oferte zeby powiedzial swoja cene, ale niech wyszczegolni cene za robocizne i material, cene za material mozna zawsze posprawdzac mniej wiecej w internecie lub poszukac w internecie sprzedawcow kostki ze swojej okolicy i podzwonic popytac o cene kostki i porownac, a robocizna to roznie jest bo zalezy kto jak sie ceni, najlepiej by bylo jak bys ELBO8 podal ile ci krzyknal fachowiec za robocizna i kstke, to wtedy forumowicze by sie wypowiedzieli, my w waszych okolicach robiny po 25 netto za kostke typu nostalit i wieksza a mniejsza tzn drobniejsza 30zl/m2 + obrzeze 5zl/mb, kraweznik 10zl/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 18.02.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 no tak ale to cena z podsypaniem. a te 80 T to taka górna granica rozmów w przeliczeniu na maxymalnie ciezki sprzet jaki moze sie przewinąć o ile wogole sie zmiesci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 22.02.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Zostawcie już te 80ton - po naszych drogach nie poruszają się takie pojazdy. Niech ktoś Ci zagwarantuje pisemnie, że wjedzie 30 ton i się nie rozjedzie to będzie sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 24.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Moje ciężarówki wożące granit z ładunkiem mają masę całkowitą zaledwie 40 ton:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wm78 24.02.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) witam, widzę, że w temacie ile co i jak wypowiadają się głównie wykonawcy podlaskie - dokładnie Białystok - cena z materiałem 100zł/m2 (po znajomości, lub więcej metrów można znaleźć za 90 zł/m2) za wszystko, obrzeża krawężniki, wykopy itp itp itp, dodatkowo liczone jakieś tam udziwnienia typu kwietniki itp. także proponowałbym dobrze poszukać bo 150 zł/m2 to KOSMOS, szczególnie gdy ktoś ma więcej niż 100 m2 do ułożenia pozdrawiam Edytowane 24 Lutego 2011 przez wm78 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts