krukontos 10.02.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam Mam taki maly problem z podloga. Strop jest betonowy 5cm styropianu na to wylewka okolo 5 cm rowna wypoziomowana, ale na czesci salonu chcialbym podniesc podloge o jakies 2,5 cm mysle o plycie pilsniowej (paździerzowej)miękkiej ona ja ma 1,2cm wiec polozylbym dwie takie plyty a na to panele i tak sie zastanawiam czy taka plyta o grubosci w sumie 2,4cm nie bedzie zbyt miekka pod panele cena takiej plyty jest dosyć atrakcyjna za 3m2 jakies 23zl co myslicie o moim pomysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Proponuję kombinację płyta pilśniowa miękka plus płyta OSB o łącznej grubości 25 mm, gdzie większy udział będzie miała płyta miękka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukontos 10.02.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 dzięki Parkietkomplex tez myślałem o osb + miękka pilenia, ale wolałbym sama miękka płytę przede wszystkim ze względu na łatwość obróbki , wagę tylko cały czas sie zastanawiam czy ta miękka nie będzie zbyt miękka ??? kładł już może ktoś panele na 2,5 cm miękkiej płyty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubihej 13.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 witam proponuje samą płyte osb o grubosći ci odpowiadającej pilśnowe sie na posadzki nie nadają a w przyszłośi na osb jak najbardziej można kłaść parkiet tylo tą płyte również trzeba przykleić do posadzki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gress 14.02.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Tylko i wyłącznie płyta osb. MOżna na nią układać nawet płytki ceramiczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts