naberia 14.02.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale laptop mi siadł Cały weekend bez netu! Nie znam się za bardzo na tym wszystkim (męża nie mam pod reką), ale się kurka przestraszylam po przeczytaniu postów. Okno tarasowe jest zawieszone w powietrzu, bo jeszcze nie ma wylewe. Nie wiem Czy coś to zmienia... W takim razie jak w takiej sytuacji powinno być poprawnie zamontowane takie okno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A dlaczego te białe taśmy na profilach są tak ponadrywane? Rzuć okiem, czy nie masz porysowanych lub tudzież powgniatanych profili. nie widzę. Gdzie są ponadrywane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 [quote=stary;4569372 Do znudzenia trąbimy o właściwym posadowieniu okien balkonowych (czy inaczej tarasowych), o poszerzeniach, listwach bazowych czy podmurowaniu nawet z oddzieleniem styropianem murku od wylewki a co tutaj mamy: kierownika (że nie nazwę go inaczej) dla którego problemem jest mostek cieplny poprzez listwę podparapetową. Weź tego kierownika za łeb i zapytaj czy to wszystkie mostki , które zauważył? Jak można zamontować przesuwkę z drugim oknem, pod kątem na dodatek i wszystko postawić w powietrzu na paru deseczkach? Kiedy przybędzie kolejny temat : "Problemy z uszczelnieniem okien balkonowych" lub "Wygięta rama okna balkonowego" ???? gdzie mogę dokłdnie o tym poczytać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 14.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kolejny raz korzystając ze strony Jareko ; http://jareko.pl/2010_rok/rozne/Profile_bazowe.jpg Widać na zdjęciu poszerzenia pod oknami, tak powinno być, po wylaniu wylewek schowają się w podłogach. Sztywne podparcie, nie przemarza i nie przewiewa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.02.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 mało tego, jak się przyjrzycie profilowi bazowemu od zewnętrznej strony zwrócicie zapewne uwagę na to iż jest on nie tylko cofnięty ale dodatkowo tak ukształtowany że wykonanie dokładnego uszczelnienia i obróbki jest wyjątkowo łatwe i skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 (edytowane) dzwoniłam do sklepu, gdzie zamawialiśmy okna - powiedzieli, że są to specjalne listwy progowe (nie transportowe), 4 - komorowe - czy dodatkowo powinniśmy je jakoś uszczelnić? Co do okna zawieszonego w powietrzu - w środę mają poprawiać ( pokażę efekty). Oczywiście głupio się tłumaczyli, że myśleli, że prace nasze bedą postepować itd (własciwie to nie wiem o co im chodziło), kotwę łącznikową dadzą (tak na marginesie, więcej mamy problemów z ta firmą - źle wymiary wzięte, kuli nam ścianę, a skończyło się na tym, że to okno rogowe - mmniejsza czesc - fix idzie całkiem do wymiany). Mam nadzieję, że przez ten czas nic się z oknami nie stało (że się np. nie wykrzywiły). Bardzo dziękuję za uwagi, byłabym wdzieczna jeśli ktoś by mi napisał na co zwrócić szczególną uwagę (jestem laikiem w tych kwestiach) lub podesłał jakiś link. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam, Edytowane 14 Lutego 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 14.02.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kotwę łącznikową to mogą dać jeśli łącznik wymienią na dłuższy, teraz to nie bardzo sobie wyobrażam jak to zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 to ja juz nic nie wiem ;( Zobacze we wtorek co wymysla Proszę, napisz mi jak powinni to zrobić i na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 (tak na marginesie, więcej mamy problemów z ta firmą - źle wymiary wzięte, kuli nam ścianę, a skończyło się na tym, że to okno rogowe - mmniejsza czesc - fix idzie całkiem do wymiany). Masz mieć ścianę jedno czy dwuwarstwową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 mam ścianę 2 - warswową ( max + dojdzie ocieplenie 12) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 14.02.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 [...] jak się przyjrzycie profilowi bazowemu od zewnętrznej strony zwrócicie zapewne uwagę na to iż jest on nie tylko cofnięty ale dodatkowo tak ukształtowany że wykonanie dokładnego uszczelnienia i obróbki jest wyjątkowo łatwe i skuteczne jareko, tak sobie myślę, czy posługiwanie się nazwą "profil bazowy" nie wprowadzi niektórych nabywców i sprzedawców w konsternację. Może lepiej iść śladem IVO i trzymać się pojęcia "poszerzenie". To co pokazujesz, to rozwiązanie schueco, oryginalne, fakt. Jednak nie w każdym systemie znajdzie się taki fifny dżingiel pod ościeżnicę i dalej klasyczne poszerzenia.. Sądzę, że w większości będzie to jednak tylko kombinacja kształtownika poszerzenia i ramy ościeżnicy. Poszerzenie 60mm do ramy 70mm itd. w zależności od ukształtowania wrębów i możliwości zapinania czegoś w coś. Skutek dokładnie taki sam, a mało kto nazwałby to "profilem bazowym". To tak na marginesie i przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 mam ścianę 2 - warswową ( max + dojdzie ocieplenie 12) Jeżeli dobrze widzę, to okna są cofnięte względem lica muru. Z jakiego powodu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 dobrze widzisz. Z powodu zlych wymiarów okien.W środę przychodzi to mniejsze okno i całe okno będzie osadzane na nowo ( już tam gdzie powinno być).Czy w takim razie ktoś mi podpowie na co powinniśmy zwrócić uwagę przy ponownym montażu aby uniknąć błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Może to tylko złudzenie ale wygląda jakby wszystkie okna były cofnięte. A za to przy wykuszu okno przesuwne wygląda na zbyt wąskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 przy jakim wykuszu? my nie mamy wykusza...Chodzi o okno narozne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 przy jakim wykuszu? my nie mamy wykusza... Chodzi o okno narozne? Pisząc wykusz miałem na myśli okno narożne. Jeszcze raz spytam: czy dobrze widzę, że wszystkie okna są cofnięte względem lica muru? Jeżeli tak to jaki to miało cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 nie wszystkie. Tylko przesuwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 (edytowane) No a ten nieotwierany element, który ma być wykonany od nowa ma być węższy czy szerszy? Bo wg mnie to on ma dobry rozmiar. Problem jest z rozmiarem okna HKS (przesuwnego). Na tym zdjęciu: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=37941&d=1294755081 W oknach po prawej stronie nie widać części ram (lewych patrząc od zewnątrz) co wg wskazuje, że są cofnięte kilka centymetrów względem lica muru ale może tylko mi się wydaje Edytowane 14 Lutego 2011 przez bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.02.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Będzie węższy. To prawda - pewnie przesuwka jest za duża, ale żeby sprzedawca ponósł mniejsze koszty swojego błedu - boczna dostwka zamiast 125 bedzie miała 125 szerokości. Wtedy przesuwka wejdzie głębiej do domu i szpalety będą równe - teraz szpaleta przy przesuwce ma ok. 20 cm, a od fix 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.02.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 To prawda - pewnie przesuwka jest za duża Chyba za mała? To nie lepiej było dać pionowo poszerzenie przy przesuwce? Teraz zrobisz sobie niepotrzebnie mostki... A co z tym cofnięciem okien? Złudzenie optyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts