naberia 10.02.2011 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam, Bardzo proszę o radę informację czy przed montażem okien próg montażowy służący do zabezpieczenia okna przy transporcie oraz ułatwiający montaż parapetów o zwiększonej grubości np.: komorowych lub marmurkowych powinien być demontowany? Dziś kierownik budowy, który zobaczył u nas okna z tym progiem, powiedział, że jest to błąd, że się nie montuje okien z tą listwą, bo się tworzą duże mostki termiczne. Nie wiem jakie będziemy mieć parapety, ani co to są parapety o zwiększonej grubości, ale dopłacaliśmy trochę do okien 3-szybowych i nie chcę mieć mostków termicznych Bardzo proszę o radę, co zrobić w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 11.02.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mam montowane z progami, bo okna i drzwi nie mogą wisieć w powietrzu. Nawet kiedyś był taki wątek, gdzie wklejane były zdjęcia jak prawidłowo zamontować drzwi balkonowe.A ten próg montażowy to nie był zabezpieczeniem przy transporcie tylko dopłacałam specjalnie za niego, więc nie wim czy mówimy o tym samym.Przy drzwiach on będzie całkowicie schowany w wylewkę i robiąc wylewkę ociepla się go - tak mam u siebie - i nie wq... mnie, że to na dzisiejszy dzień jest źle, bo 1.5 roku temu było polecane. PS. z pod drzwi nic nie wieje i nie mam odczucia zimnej podłogi, przy oknach w 2 miejscach coś podwiewa - ale to raczej przez niedokładny montaż parapetów, bo w pozostałych oknach jest oki. Proponuje przenieść to pytanie do działu o oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.02.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 dziękuję za odpowiedź Z tego co się dowiedziałam, to są specjalne progi i nie za specjalne Pewnie masz ten specjalny, a ja... muszę to właśnie sprawdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 12.02.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Na początek zmienić kierownika budowy.... jak sam autor wątku napisał - to jest "próg" poprawniej listwa montażowa nie listwa transportowa, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts